Monday, December 17, 2018

PLEASE ALERT GUYS!?!! BEWARE OF SCAMMER!!!

Salam uolls..bertemu lagi kita...pejam celik jerk hari nie dh pun pertengahan b
ulan Dec 2018..
kejap betul masa berlalu kan..mak bapak dah start bz sediakan keperluan 
barang sekolah anak2
seronok laa mak2 tahun depan..kasut sekolah kaler hitam...
so xder laa masalah masing2 mengelak nak basuh kasut sekolah kan...

Sekarang nie pulak musim hujan...nampak di area pantai timur mcm 
nak start banjir dah tu...
so mana2 yg plan bercuti tu...hati2 yerk...musim hujan nie jalan licin..
kalau kuat sangat main hujan nanti demam pulak...

Maklong nie pun baru baik demam selsema...dah tua2 nie kalah 
betul dengan  air hujan padahal kena hujan gerimis jerk...
badan rasa letih jerk kan...
Dah ler musim hujan nie sejukk...perut lapor...mata nak tido jerk...
indah sungguh rasanya hidup..makan tidor jerk kejer...hahahha...

Oklah benarnya maklong nie nak share laa pasal kes SCAMMER nie...
Maklong pernah post pasal cerita nie x silap pada tahun 2012/13 mcm tu...

boleh check balik laa dkt link nie..
.panjang lebor maklong dok stori mori pasal scammer nie.. 
klik sini nak tahu details >>>>

Kisahnya pasal SCAMMER yg pandai mengayat hati org pompuan ..
memang manis mulut...
pandai berbicara...dan pandai memilih mangsa...
diorg akan pilih wanita yg single...dan yang kembali "single"...

Dia juga mencari seorang isteri yg ada masalah dengan suami....
wanita yg kesepian...tidak agresif...lurus bendul...dan yg dahagakan 
belaian kasih sayang gitewww...

haa mcm mana diorg tahu uolls tergolong dalam kategori kat atas tu??

Mula2 diorg akan browse gambar profile seorang wanita di facebook...
diorg akan tengok uolls nie ada suami atau x..sebab gambar selfie sorg2 nie
mungkin pada dia..wanita tu masih single..

Diorg akan cuba add uolls...pm uolls...dengan ayat2 manis laa..
puji-puji konon kiter nie plg lawo... dan dier berkenan cinta pandang pertama...
dulu2 diorg akan gunakan gambar mat salleh atau pak2 arab niehh..

Skrg nie Maybe ramai yg tahu kot...kalau profile gambar2 tu semua kita 
dah boleh agak scammer kan...

Lately nie diorg akan gunakan gambar
 orang melayu... of coz lelaki laa kan....
dan berasal dari Brunei..atau Malaysia 
Tapi skrg nir dah lama berhijrah ke Oversea atas sebab2 tertentu..
ntah gambar siapa laa diorg rembat tu..hhuhuhu

So sessi suai kenal bermula..tnya gitu gini..
Bila dia dah tahu kita nie pernah bkawen..
dah ada anak...dia pun buat storylah..dia memang suka budak2.. 
sebab anak dia pun
sakit kanser...bini lama mati dah...so skrg nie nak cari pengganti laa..
untuk sama2 jaga anak dier tu...

Dia pulak akan selalu bertanya ttg anak2 kita...konon2 ambil berat 
ttg kehidupan kita dan anak kita..contoh bakal bapak yg mithali laa tuu..

Kalau kita masih bujang...atau belum kawen...dia pun akan bagitau..
dia baru putus tunang laa...putus cinta laa
x percaya dgn cinta laa..what ever....

yg masalahnya...dia akan cari kita hari2..
tanya khabar kita..ada masalah ker..
dah makan ker..kejer mcm mana??
jadi kita pun dah rasa selesa dan makin mesra dengan dia...
jeng...jeng...jeng

Biasanya dia akan dapatkan kepercayaan kita dulu..
kalau dia x call or whatsapp kita jadi sasau..sebab hati dah mula sayang kan..
ada rindu2 kat situ...

Biler dia tengok kita nie dah banyak bagi greenlight..
dah mula nk ada bibit2 cinta...
so senang laa kejer dia..nak menipu kita nie..
diorg akan target dlm 3 bln paling tidak mesti dpt duit kita punya...

So dia akan minta.. alamat rumah atau office...
biler dah dapat details tu semua..dia akan buat supprise giteww...
kata nak bagi hadiah dkt kita...

so skrg nie dia konon2 tengah sopink2 nak beli hadiah mewah2 untuk kita..
sebagai tanda kasih sayang dia...
Dia juga sanggup berabis duit nak bagi mcm2 hadiah dkt kita niehh..

Jangan x percaya dia siap ambil gambar bagai...padahal gambar google jerk tu...
masing2 pun percaya laaa biler dia kata nak poskan brg tu...

So dia akan suruh tunggu dlm beberapa hari...nanti dah sampai malaysia,
 pihak courier akan call untuk hantar barang2 tu...siap bagitau ada duit banyak giler dlm tu....
set barang kemas laa..hanbag..ipad..iphone dalam tu...mcm2 laa kann..

Next 2 Days mcm tu...uolls pasti akan terima call..mengatakan diorg 
dari pihak courier nak poskan barang..
tapi uolls kena bayar sejumlah wang utk release brg2 tu...

dulu2 dia nak rm1,800 macam tu...sekarang nie dah naik uolls...
dia mintak rm3.5k giteeeewww

Diia akan bgtau pihak kastam tahan laa barang2 tu...
x lepas masuk malaysia laa..terlebih berat laa..mcm2 laaa kann..

So nanti mamat yg konon2 mengaku poskan barang tu..
akan push kita suruh bayar..
kalau x bayar..brg tu samada di rampas ataupun 
di pulangkan kembali...

lps tu dia mention laa barang2 tu semua mahal laa...
kita nie xkan sampai hati nak buat dia mcm tu ..buat cerita minta simpati...

Nanti dia akan suruh kita nie bankin laa pada no akaun mana2...
skrg nie dah pandai.. pakai nama warga malaysia..

Dia akan bgtau sekian jumlah wang yg dia nak...kalau kita xder duit..
dia suruh pinjam dulu dengan saper2 .. ataupun byr separuh dulu..
dan janjinya bila barang dah sampai Nanti kita byr laa lagi  separuh tu..

Penyudahnya memang xder laa dia poskan..namapun scammer..
dpt duit tu seronok laa diorg...dpt duit free..modal air liur jer...

So maklong berharap sangat..incase uolls dpt jerk kes mcm nie..jgn cepat gelabah...
siasat dulu..kalau boleh jangan laa bagi alamat..

Kat bawah nie maklong screenshot mangsa scammer yg baru2 nie, 
x silap awal  DEC 2018 whatsapp maklong...nak tanya tentang kes scammer nie..


















So kesimpulannya harap uolls hati2...jangan cepat percaya dgn org luar...
kalau boleh masa dia add kita dkt fb tu..siasat dulu yerk..
semoga dengan perkongsian nie..ramai wanita di sana masih selamat dari di tipu...jangan x tahu..lelaki pun lagi senang diorg nak tipu...

Sebenarnya diorg nie semua geng gagak hitam..
sebab tu diorg suka kawan dgn perempuan melayu...senang laa kejer diorg..
Take care yer semua...daaa...

6 comments:

  1. Ya allah seram lak baca..ada kwn kat opis mcm kena kes yg sama kenal kat fb..dia ibu tu ggal lelaki yg approach dia kat fb tu keje kat perth katanya..kami dh ckp org tu scam tp dia x nk percaya..skrg dia sedang in love..adeh! Kena bg dia baca entri ni laaaa

    ReplyDelete
  2. JM suruh dier baca entry nie..nak whatsapp pun boleh...memang ramai jd mangsa tau..serius nieh...xder maknanya nak in love...gagak hitam tuuu...azue ingat kes nie dah xder...rupernya makin ramai pulak yg jd mangsa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Azu nka tahu tak...JM baca kuat2 kasi dia dgr tau..dia duduk sblah dgr..dia senyum jek..dia cakap lelaki tu baik baik pernah minta duit..Ya Allah..mmg in love dah..dah gelap mata dah..kami nasihat dia tak nak dgr..pastu dpt dpt dia ada buat loan tau..bila tanya nk buat apa duit tu dia x nak cakap..tak tahu la kami ni berbuih mulut bagi nasihat..buat tak tahu jek

      Delete
    2. ya ampun memang dasat ehh penangan org jatuh chenta nie...xper laa JM bagi can laa nk merasa kena tipu huhuhu...kadang2 manusia nie nak kena rasa pengalaman dulu baru dia tahu mcm mana...memang laa waktu2 gini cakap saper2 pun x mau dengar...

      Delete
  3. https://chat.whatsapp.com/F6Fx2lxXEeU6oAkNmwXaSG klik link kalau nk join group say no to scammer yer

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum.. sis sy baru sahaja kena situasi mcm ni hari ni.. memang sebijik macam yg sis sharekan.. Alhamdulillah nasib baik sy tanya kwn sy.. dan kwn sy terus tanya pd pihak kastam.. bersyukur sgt sy xbayar apa2.. takut pulak rasanya lepas jadi mcm ni..

    ReplyDelete

iklan2

Touch N Go