JJCM Fund

Wednesday, April 15, 2015

JJCM- JERTEH -BESUT - TERENGGANU - JOM KITA MAKAN LITE2 - The Granny'S

Salam uolls sihat ker tu... dah makan lom...
Azue masih lagi nak bercerita tentang makan sedap2 kat
Bandar Jerteh nie...

Tiap kali balik kampung memang jarang sangat kitorg nie masak2..
al maklumlah breakfast kat sana kan berat2..
banyak2 makanan yg paling Azue suker Nasi Kapit Satay nieh..

Memang sedap banyak2 menu yg nie xder jual kat KL kan..
maybe nak buat dier susah jugak kan..
nak2 sambal ikan dier tu...banyak kali jugak 
Azue try nak masak sambal ikan nie..
tapi x sesedap yg jual kat sana huhuhuhu...


close up gmbar Nasi Kapit Sambal Ikan...sedap gilerrr wehhhh

Tgh hari jgn risau memang banyak kedai makan murah2..
sebab tgh hari tu azue tapau lauk jerk...so makankat rumah ler..
lauk biasa2 lah...tu yg x amek gambar pun...

So ptg2 sket Azue pusing2 Bandar Jerteh , nmpak ler kedai nie..
Kalau dari Jerteh menghala ke kota bharu nmpak kedai nie
sebelah kanan anda..

Cantik Restoran dier , Rumah lama di ubah suai jadi restoran Granny's
so nama pun dah western....so menu mcm mana...jomm tgk..







Ada macam2 pilihan makanan kat sini...samada nak western
atau local uolls pilih jerk laa...memang syiokkk sgt lepak sini
berdua-duaan sebab maybe time org belum balik kerja..

kami berdua jerk laa menghayati suasana romantik kat sini..
restoran nie ader 2 ruangan..samada yg berhawa dingin atau berkipas
kitorg lepak kat luar jerk laaa...xpanas sgt time niee


Azue pilih air Granny's Soda...mcm  kiter minum dkt William atau Murni tu..
Soda Herbs cuma kat sini x banyak cmpuran.. tapi sedap jugak ler kannn

Kitorg pilih Chiken Chop dan Fish N Chips..
tapi agak kureng dari segi Platting dier...
kurang warna di situ..nampak simple sgt...

Fries dan Coselaw dier pun ciput jerk...
belum kena GST lagi time niehh hahaha...


Harap2 lepas nie food kena upgred skett yerk Chef ...
Harga dah mmg murah ... tapi kena tingkatkan kreativiti 
untuk BoN Appetite kata org kann...

Even kiter masak sendiri pun kiter nak  kasik org nmpak berselera nak makan...
yer x...anyway jumper lagi nanti...daaaa



Friday, March 20, 2015

JJCM KUALA BESUT - ZUL IKAN BAKAR - THORBAEKKKK

Kali ini, jom azue bawak uolls ke premis Zul Ikan Bakar Kuala Besut
 yang paling popular dikalangan penggemar makanan laut
 khususnya dalam hidangan ikan bakar berempah. 

Ia terletak betul-betul di kepala jambatan Kuala Besut
 bersebelahan jeti pendaratan ikan LKIM . 
memang murah makan kat sini...memang puas hati

kalau Azue balik Jertih memang x pernah miss makan dkt sini..
tapi memang ramai org..kalau nak makan dengan tenang
biasanya lepas pukul 10.00 mlm

jangan risau kalau makan lewat sebab stock ikan memang banyak..
fresh2 pulak tu...yg penting harga sangat2 murah berbanding
dengan kedai lain...

owhh yaa... kedai nie hanya serve Ikan Bakar dan Goreng Tepung
makan bersama Nasi Putih... lauk lain xder tau...

Jomm layan gambar di bawah credit to kedai makan best di kelantan



pemandangan di luar kedai ZulIkan Bakar


Staff Zul Ikan Bakar sedang menggoreng Udang , Ikan , Sotong
Celup Tepung


Pilihan Makanan Laut yg sangat segar ..sila pilih mana yg berkenan di hati
tiada minimum gram yg anda perlu pilih...


Harga2 Ikan , Udang ,Sotong jika anda ingin masak secara bakar berempah ,
Jika anda inginkan yg celup tepung x perlu timbang..
just minta jerk dekat kaunter goreng tadi...berapa set anda inginkan



Lepas order ikan..berikan no. meja dan sila tunggu beberapa minit
hingga ikan anda masak...kalau x ramai dlm 20min dah masak dah


sambil menunggu ikan tu siap di bakar , kita makan dulu
appertizer kata org pembuka mulut...memang banyak ok portion
untuk 1 set...biasa boleh makan 3-4 org


Harga 1 pinggan Sotong Celup Tepung
hanya RM8.00 sahaja


Sangat Crunchy tau mmg sgt2 puas hati

Paling best colek dier...kalau uolls nak beli pun ader jual di pasar2
cariklah sos cap Merak nie memang best mkn dengan keropok..


Tu dierrr dah sampai dah Ikan Bakar Azue...berasap2 lagi haaaa

Azue paling suker ikan siakap dan kerapu kalau nak bakar2 nie
sebab isinya sangat manis...Azue suker pilih ikan yg comey2 jerk
cepat sikit di masak....kalau size besor mmg makan masa skett ler kan

 
Close up skettt.... Ikan Bakar nie datang bersama kuah kicap
samada yg pedas atau x pedas...memang layann ler dengan colek
merak tu sekali...


 So kalau anda nak ker Kuala Besut jangan luper singgah kedai nie yerk
pastinya x menyesal...memang thorrbaekkkk

Owhh luper nak bagi tahu ..Azue makan x sampai RM40.00 untuk 2 org..
Ikan Siakap size sederhana ..
 Nasi Putih 2 pinggan
1 set - Sotong Celup Tepung
2 Gelas Air Limau panas
sangat murah kannn...

 

Lokasi kedai Zul Ikan Bakar 
sebelum naik ke jambatan menghala ke Jeti Kuala Besut
Kedainya di sebelah kiri anda dari Jerteh yerk.


Monday, March 9, 2015


Assalamualaikum wahai teman2 semua..
lama pulak Azue break JJCM nie... sorry bz skett
ader mcm2 hal yg berlaku...tapi alhmdulillah
sekarang dah ok skett...dah lega skett

kita sambung JJCM di Kampung Azue haaaa...saper kata
kat kampung makan x sedap...nak2 balik Jerteh , Besut , Terengganu
memang x yah susah2 nak masak

Nak sarapan bungkus jerk Nasi Berlauk..Nasi Dagang...Nasi Kerabu..Nasi Kapit
Tengah hari Gulai Itik ... Gulai Kawah...Gulai Ikan Darat...
mcm2 ader...
Malam pulak...lagi meriah ...Kedai Ikan Bakar
Kedai Tomyam...Kedai Roti Tempayan..
mcm2 ader kat area Jerteh , Besut nie..

Paling best lah..kalau balik kampung nie...x perlu susah2...
oklah kali nie Azue nak bawak dkt Restoran favourite Azue

Isma Cafe Thai Food & Western Food




jom kiter belek2 Buku Menu dier





Memang murah ler set makan hidang dier kan...
mcm berkenan jugak kalau nak buat GATHER2  




Menu paling HOT kat sini Chicken Chop dier..hanya RM6.90 sahaja
tap sedeylahh...baru2 nie pergi...secoit jerkk...
Sebelum nie mmg best...ayam besor...sumer...
kali nie pinggan jerk besor..huhuhuhu







 Nampak x Udang Celup Tepung dier....cantikk hiasan semua
mcm comeyy jerk kannn



yg nie Azue order Ayam 3 Rasa
tapi awat kecik no ayam dier...halus2 jerk


 Yang nie pulak Ayam Goreng Kunyit
.yg menyorok di sebalik daun n bawang2 serta kekacang

Adussss Kenapalah sikit sgt portion dier nie skrg..
Sebelum nie ok jerk...maybe diorg mengutamakan
hiasan platter dari kuantiti makanan...

Pada Azue lah kan...x hias pun xper janji lauk sedap
customer puas hati...boleh dtg lagi kann...

Lepas nie mmg kena carik portlain ler nmpaknya...

xperkalau uolls nak try boleh jerk..mana tahu rezeki uolls
lebih baik dari Azue...sebab masakan dier mmg sedap ler..
x puas hati sebab ciput jerk..huhuhuhu...

alamat Restoran Isma Cafedan contact no. kat bawah nie yerkk...
jangan call Azue pulak nak buat reservation..

Isma Cafe Thai Food & Western Food
Nyior Tujuh (Jerteh), 
Jalan Besar, Kampung Raja, Besut, 22000

Contact No. 012-929 0796

oklah jumpa lagi nanti yerk...cuti skul minggu depan dah plan ker
nak ke mana2...

kalau nak carik homestay di Jerteh
 boleh call n whatsapp Azue- 012-3134100



Thursday, February 26, 2015

BUTTERFLY SHAWL PRINTED - FEB 2015 DESIGN


- FEBRUARY 2015 NEW DESIGN - LIMITED STOCK -

 ✔️ Halfmoon Butterfly SHAWL
 ✔️ Available in Gorgeous Design
 ✔️ Material Chiffon (Tebal dan Tak Jarang - Tak perlu pakai Inner Neck- )
( Hanya dengan INNER MAGIC shj) 
 ✔️ RM39.00 /pc (pos rm6 to sm/rm9 to ss) 


 ✔️Setiap Pembelian Shawl Butterfly Printed - 
  ✔️Anda akan dapat FREE >>> INNER MAGIC ORIGINAL 
 &
 ✔️ Pin Tudung yg Comel Hanya dari NureenZ CollectioN....

 ✔️ WhatsApp Azue :- 012 -3134100