iklan2

Friday, December 2, 2016

JJCM - AYAM GOLEK DARA NILAI - JALAN LABU - N9

Salam berhujung minggu uolls ..apa khabar semuanya..
harap sihat sejahtera..musim hujan sekarang nie...musim cuti sekolah
musim kenduri kawen...mcm biasa laaa kalau musim tengkujuh nie nie

Cuaca x menentu...dekat Puchong nie asal petang jerk hujan...
asal hujan jerk petang..huhuhu...uolls jgn main hujan sangat..
maklum ler hujan2 nie kalau antibodi badan x kuat bleh demam 
di buatnya kann...

Satu lagi kalau musim hujan2 mcm nie perut memang cepat lapar kannn
kadang2 balik kejer nak singgah kedai mls nak turun sebab hujan
balik rumah apa lagi buat lempeng laa..cekodok laa mmg layan kann

kalau korang malas nak masak tu uolls order jerk laa dekat jiran sebelah rumah..
suruh diorg masakkan hantar kat rumah terus hahahaha...
kalau x nak jugak x dapek Ahkak nak tolong...

Amarannn !!!! jangan terus baca Entry Ahkak nie..
takut perut korang BERGegarr Vaganzaaa jap lagiii...
sebab Ahkak nak bawak uolls JJCM jauh skett laa...
Incase kalau uoll nak balik kampung wekend nie ker kann...
atau yg nak attend kenduri kawenn dekat N.9 nuu

Ok laaa jomm kiter terjah  kedai mkn ni namenye 'Ayam Golek Dara' 
lokasi kt Jalan Labu - Nilai Lama jln menuju ke Seremban,dkt ngn Labu. 

Ahkak dah 2,3 kali dh dtg kedai mkn ni & memang tidak menghampakan.
 Kedai ni di tepi jln besar, dibuka pada wktu ptg dalam pukul 5pm mcm tu sampai malam. 

Menu spesel dkt kedai ni opkos laa Ayam Golek Dara..Ada Satey, 
Char Kuew Teaw, tak ketinggalan Nasi Lemak Ayam Golek.

 Harga pon berpatutan la, tak mahal sgt harga org kampung mana boleh
mahal2 kann..walau pun harga barang mentah semakin mahal
ada jugak kedai yg mampu milik kita boleh terjah...



Terletak di tepi jalan Nilai-Seremban.
Selalu kalau nak mengelak jammed Ahkak mmg lalu jln nie Nilai/Salak Tinggi - 
Seremban/Seremban 2 ... korang mesti akan lalu kedai nie memang senang nak carik..






Ayam goleknya memang marrbelessss...
hingga menjilat jari ,memang sedap...,makan ayam saja tak cicah sos pun dah sedap,

kat situ juga ada nasi lemak,sate,char kuey tiaw,tapi baik la datang awal,
kalau lepas magrib tu sebelum kul 8.30mlm kira cunss dah tu..



Ahkak Order Ayam Golek Setengah Ekor..
Lepas tu order Nasi Lemak ... memang siokk laaa layan dengan
Ayam Golek Dara nie...yg lain2 kitorg x pernah try lagi laa
sebab mmg aim nak makan Nasi Lemak Ayam Golek Dara nie jerk



Sambal Nasi Lemak dier mmg x pedas laa...manis2 gitu
Ahkak memang suka kalau makan Nasi Lemak Sambal
Bawang mcm nie...terasa kemanisan bawang tu..mmg terbaek..


Kita kasik zoom skett laaa Ayam Golek Dara nie...memang lembut rasernya
moist2 giteww...layan dgn sos dier mmg siokk laaa


Pekena dengan Nescaffe tarik mmg kebabomm laaa...
saper kater org makan nasi lemak pagi2 jerk...
malam2 pun siok apa layan Nasi Lemak nie kannn




Harga kitorg makan tu x ingat ler pulak...tapi memang murah laa
kedai makan pun ala2 open air macam tu...kedai2 kampung kan

Harga Sekor Ayam Rm18.00
Kalau uolls ambil set Nasi Lemak Ayam Golek Rm5.50 seorang

Pada sesapa yang nak try tu bolehlah refer alamat dan no phone kat bawah ni ye :

KLIK SINI >>>>> FB PAGE 

Ayam Golek Dara
Tepi Jalan Labu,
Batu 14,Nilai,
Negeri Sembilan.

Call : 012 - 673 9386 untuk tempahan

so lepas nie kiter nak JJCM mana pulak lagi ehhh....

Monday, November 21, 2016

JJCM LANGKAWI - TRIP BALIK KLIA - ERL TRAIN - PUTRAJAYA

Yuhuuu minggu nie last skul kan...
seronott laa abudak2 dpt cuti lama..
mana yg dah plan nak cuti2 ...nak balik kampung..
berhati2 di jalan raya tau...

Ahkak x plan apa2 lagi nie...nak balik Jerteh pun mcm terasa kejauhan
pulak dah skrg...adess...sekarang nie Ahkak suka lepak
dalam bilik..layan blog..layan movie online...
drama korea..drama melayu...marathon terus 
tu yg best...malas laa nak bersesak2 kat luar..

Apa pun kalau uolls nak jenjalan ke Kuala Terengganu dan Kota Bharu
buat masa nie xder lagi berita tentang banjir
harap2 xder laa banjir besar berlaku kann..

kalau nak ke Bandar Jerteh....Kuala Besut..Pasir Puteh...
boleh laa singgah dkt ATZ Homestay Ahkak

 ATZ HOMESTAY JERTEH

Klik dekat  >>>>>>  SINI

Ehhh jomm laa kiter sambung entry terakhir kita di Pulau Langkawi
Lepas sopinx2 last minit...lps tu lunch di Restoran Kak Yan
Kiter balik laa...hehhe...

Kereta kitorg pulangkan pada kak Shibah dlm pukul 2pm mcm tu
lepas tu kitorg pun lepak ler dkt Airport...
Balik Kitorg naik MAS pulak...Pergi naik Air Asia...
Terasa mcm siokk pulak kann dpt naik MAS nie...

Harga tiket balik ke KL naik MAS lagiii murah dr Air Asia
rezeki laa tuu....hehhhehe...lepas kitorg amek pass boarding...
mcm biasa pegi jerk dkt kiosk MAS tu...

Ikut arahan yg dier bagi...masukkan booking no.
check semua nama betul atau x..lps tu print jerk...
senang...lepas tu sebab kitorg nak kena check in
beg2 tu semua...kena scan ler dkt luar tu...

Kalau uolls nak hand carry jerk x yah scan kott..
lpas tu bawak pegi kaunter drop beg tu...lps tu 
mcm biasa laa diorg akan scan kita pulak kan...
gitu ler kekdahnyaaa 

MAS bagi luggage seorg 30kg...tapi kitorg check in 30kg jerk
hahaha...rugi 60kg kat situ....



Masa nie kitorg tgg flight kitorang sampai...delay skett jerk..
anyway x lama sgt laaa...dlm 15min mcm tu...



Mereput laa tunggu kat sini 2 jam lebihh...lps nie kena amek flight awal skett laaa
xder laa nak mereput lama2 tgg flight kann...


waktu pegi kitorg dpt seat sederet 3 org...balik kena asing2 pulak..
sebelah ahkak tu amoii dgn boipren dierr..tengah asyik masukk bercinta...
pegang tangan x lepas tuu...dari masuk flight sampai turun flight
huhuhu...


Ini ruper pasangan yg dkt 10 tahun kawenn...
xder maknanya nak pegang tangan...muahhahaha..
laki dier rela pegang henpon dari tangan binik dia...
appparaaaa....hahahaha



Ehhhh kitorg dpt seat betul2 belakang bisnes class
sgt jeless hokeyyy...xper laa seat ahkak pun not bad..
luas giler...siap boleh berlunjur kaki...manyakk siokk jugakkk...


Tiber2 raser mcm berlagak ler pulak naik MAS nie kan...
mentang2 nko bayar murah...kalau mahal x mampuu maaa
kiter lambai2 jerk laaa MAS nie..



Lepas take off dah stabil kat atas tu...
diorg serve air apple & oren...wallaaa....
nyesal amek oren...masamm gilerrr....

credit to owner piccas

Dalam flight diorg cuma bagi kacang masin jerk 
Diulang..kacang masin! org lain amek 1pack...ahkak amek 3 paket teruss...
ingtkan dpt ler roti ker..pasta ker...nasik ker...
Kalau lebih 60 minit barulah dapat makanan proper rupernya...
lepas nie nak pegi KK laa pulak naik MAS hehehee.....



Kejap jerk pun flight nie...x sampai sejam dah sampai...
tapi bapak jauh laaa pulakkkk nak sampai ke Drop Luggage 
naik patah kaki berjalan wehhh...ahkak memang x larat dah...
nyesal x naik buggy tuuu...bapak giler jauh jalannya


Lepas jerk amek beg...kitorg xder laa singgah mana2 dah...
kitorg terus amek train balik ke Putrajaya..senang...
x yah suruh org dtg pickup2 dah...


Tiket ERL Transit nie rm8.50 sehala..pakai credit card
dpt diskaun skett laaaa...



Beg nie penuh dgn coklat haa kitorg hand carry jerkk
takut cair pulak kalau letak dkt bonet Flight...(ada bonet ker )
wakakaka...hantamm jerk laaa


sampai skrg stock coklat nie banyak lagi hahha
sambil taip sambil ngunyah2...biler nak kurus...
soklan tu xder jawapan hokeyy...silaa bertabah...wakakaka...

nanti sambung citer lain pulakkk...ok daaaa semuaaa

Touch N Go