iklan2

Thursday, February 2, 2017

JJCM - BOAT NOODLE - D PULZE - CYBERJAYA

salam gong xi fa cai...salam naik bekojer balik laa pada yg cuti tuu..
macam mana banyak x collect angpau..hehhehe...kecoss laaa kann minyak dah naik rega lagi...masalahnya kalau minyak naik rega satu hal...

barang2 lain pun naik rega tu yg sakitt poket kiter kannn...kann...
adesss apalaaa nasib 2017 nie yer...kenaikan harga barang mencanak2..
Dividen ASB makin menjunammm junamm...

Ehh citer pasal ASB nie kann...susah laaa nak updet buku..xleh nak pegi bank dah..
aritu pegi RHB kata xleh updet buku dah...bank2 lain boleh ker..
uolls updet dekat mana ehhhh..
saper tahu meh story kat kiter blehhh...
dah ler dividen dpt ciput...lps tu kena pegi cawangan ASNB pulak...

boleh ker keluar duit bebanyak kat situ..xpernah lagi laaa ker
ASNB nie..katanya area Putrajaya nie ader ehhh..nak naik KL
memang x laaa...huhuhuhu...

OKlaaa kiter luperkan dulu japp pasal ASB tu...jomm kiter makan dulu...hehehe
Ahkak nak bawak uolls masih lagi makan2 di Cyberjaya...kat DPULZE tuuu..
Kiter makan di Boat Noodle..uolls pernah try x mkn Boat Noodle nie.. 

Biasalah...orang 1st time baru nak try boat noodle. Terkial² sket nak order. 
Tapi tak per. Tapi buat permulaan nak mencuba, bley order semangkuk dua dulu .
Kalau nak tambah mangkuk, re order jer...Konsepnya senang...kiter tanda jerk
borang tuu..mana satu kiter nak...




Menu baru..x pernah try lagi...just nk try boat noodle dier jerk dulu



Memang nikmat ler sangat bagi pechentaaa mee niehhh



Gini laa borangnya haa uolls perlu isi..
tulis code mana nak..letak ler brp kuantiti uolls nak telan...
lepas tu panggil waiter tu haa..sempoiiii jerk



Antara pilihan makanan...so far yg murahnya boat noodle jerk..
yg lain2 x murah sgt...air pun bleh tahan lerrr...tiada yg murah...
selain yg tidak murah sahaja..hahaha...



Yang ni plak namanya KA NUM TUAY. 
Kuih dia macam tepung pelita. Alaaaaa...senang cakap tepung pelita versi thai. 
tapi pejal dan kenyal sketla.



 Versi thai dia buat dalam mangkuk cute nih. 
Tapi rasanya memang sedap. Tak puas makan kueh nih. 

Harga dia satu set (2 pcs) RM1.00..
Tapi kecik nauuuu..tak feel nak makan..
baru 2,3 kali sauk habis dah..hehehe...manisss wooo kueh niee


Chicken wings : Rangup 
RM4.90



Esok2 x mau order yg nie...senduu jerk Chicken Wings nie
 x ngoder pun xper...aderr laa celah2 gigi jerk..kecik bebenor laa pulak... 
baik makan yg kangkung goreng tempura tu huhuhu...lepas nie bleh try yg tu pulak..



Menu paling Winn di hati BETA
hah yg ni sedap uolsssss..SANGKAYA namanya
Harga rm 6.90 x cukup laaaa mkn dierr...skettsgt letak rotinya


roti tu jenis yg tebal..mcm roti banggali diorang stim..
lembut & gebooo pastu cicah ngan Sangkaya bermaksud 'kastard', 
 'sangkaya' nie raser mcm pandan kastard...buatan diorg sendiri.



Amek air Thai Coffee Ice RM8.90..
 Ice Lemon Tea RM6.90

Cup ni dari plastik yg  tahan lasak jugak..bukan mcm cup biasa tu.
then dengan tutup ada lubang diatas untuk straw lagi..berguna sangat nak recycle..
suker laa dengan cup nie...mmg sayang nak buang hehehehe..


Mee dia mangkuk kecik2 just RM1.90/semangkuk. 
Ada beef & chicken .
Kalau sorang anggaran boleh kenyang dlm 2-3 mangkuk


Ok...dekat Boat noodle ni ada 2 jenis flavor. Pedas dan juga tak pedas. 

PATHUMTHANI pedas. Tapi Ahkak x tahan pedasa amek pun yg nie..
 Tapi kalau nak tambah pedas, ada cili macam cili flakes disediakan, 

AYUTTHAYA  tak pedas. Ada Beef Thai Rice Noodle dan juga Chicken Thai Rice Noodle. 
Ahkak pilih 2 mangkuk Ayam...2 mangkuk Daging  

Apa rasanya? Masam Manis Masin semua ader...
 Macam diorg letak banyak black pepper laaa...
x minat sgt kott raser yg nie
anak ahkak jerk bedal semua 4 mangkuk tuu..



Untuk yang baru2 nak try, yang ni utk panduan.. 

Ayutthaya : tak berapa pedas dan manis2 sikit ada black pepper
rasernya..

 Pathumthani : agak pedas dan masam2 sikit. 



Apa pun menu Sangkaya adalah menu pojaan hati Ahkak...


Budak2 nie bagi laa makan apa pun boleh...Anak yg Kecik tu x minat mee dier..
x best katanya..dier lagi suka boat noodle yg dkt Cyberjaya Shafbury tu
AROI THAI..kat sana  harga semua RM1.90...


Makan x seberapa tapi agak standard laa...harga makan ringan2 nie..
biasanya part air tu yg buat harga makanan jadi mahal..
abess tu sewa kedai pun mahal...kos bahan mentah pun mahal..
nak bayar gaji pekerja lagi..kann...

apa pun Ahkak redho laa nak buat mcm mana...nak jimat masak sendiri laa
apa susah...japp ahkak dah try buat Sangkaya dkt rumah....nak resepi klik kat sini...hehehe


 Overall makan kat sini memang ok. Tapi kedai dia tak der lah besar sangat. 
Nasib kitorang cepat. Kalau tak memang kena manunggu turn sebab ramai orang.
Boat noodle ni ada beberapa cawangan.

 Antaranya:
1) Jaya One
2) Empire Damansara
3) Ikon Cheras
4) Klang Parade
5) Sutera Mall
6) Gamuda Walk
7) Publika
8) Berjaya Times Square
9) D'Pulze Cyberjaya

Sila lah terjah Boat Noodle berhampiran kawasan anda untuk mencubanya. 
Tapi kena tabah menunggu lah sebab orang ramai. Melainkan uolls gi cepat ☺
Kalau waktu peak hours mmg susah laa nk dpt seat kat sini...


8 comments:

  1. suker boot noodle, sangkaya tuh memang awesomeeee

    ReplyDelete
  2. X pernah try lagi boat noodle..tp memang ramai recommend sangkaya tu..akan ku terjah ke sana nanti..

    ReplyDelete
  3. Aikkk... SS update buku ok je kat RHB tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. SS...kiter pergi RHB Islamic bank tu...padan ler xleh buat apa2 ttg ASB nie...org bank pun x ckp suruh pegi bank lain...dier kata skrg nie RHB x buat dah...nak bukak akaun baru dier suruh pegi PNB tu...cessssss

      Delete
  4. SS pernah pegi sekali tu je laa Boat Noodle ni... Pastu tak pi lagi dah... Sebab... Sikit bebeno isinya... Ha Ha Ha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah ciputt nau isi dier..x sedap mana laaa...mee tu..sangkaya tu jerk sedap...hehehe

      Delete
  5. Tak pernah masuk lagi boat noodles sebab en suami tak minat makan mee. Huhu. Tp teringin.

    ReplyDelete

Touch N Go