iklan2

Wednesday, December 14, 2016

JJCM - BANGI - HASLINDA SIM ABDULLAH - MASAKAN CHINESE MUSLIM

Salam uollss...wahhh kembali bekerja yerk warga Selangor...
Jangan Malas2...cuti 4 hari ...memang liat ler nak bangun pagi mengadap jammed kan..
Buat cam Ahkak...menti kojer terus...kejer dgn lakik sendirik...
lantik diri sendirik jadi boss...hahhahaha...

Inilah kebenarannya...sebelum nie Ahkak telah pun berkhidmat 16 tahun
di Pusat Asasi UIAM tu...kejer bahagian Kewangan...so mcm2 lah kejer
yg telah Ahkak lakukan..bayar hutang piutang...jaga scholarship...jaga staff...jaga student..
Bab kejer Ahkak boleh bersabar lagi walau stress mengejar date line...

Ahkak jugak buat Payroll...tahu x payroll...bikin gaji daaaa...
Bayangkan laa...bukan sorg dua punya gaji nak jaga...beratus org staff huhuhu..
waktu stress akan melanda time niee..sikit kesalahan yg kita buat...
mati laaanakkk ...xpepasal org lain x dpt claim..
nak cuti pun x blehh..nak MC pun pikir seploh kali...huhuhu..

Yang Ahkak tewas biler mengharungi jammed nak pegi kejer dan waktu balik kejer...
dier punya azab huishhh...dari puchong nak ke PJ sampai 2 jam...
nak2 time hujan niehh...dah laaa jammed tah apa2....
semua bwk slow...ada pulak xcident..

tu yg x menahan...punch card sepatutnya sebelum 8.30am..
nko sampai pukul dekat pukul 10.00am...bukan sekali sebulan..
nie dah seminggu 1-2 kali...boss mmg x suka laaa kann...

kompom laa boss xkan bagi markah penuh..waktu nk submit 
Staff Performance Appraisal Report...jgn harap nk dpt APC...
walau kita buat kerja yg terbaik pun..waktu masuk kerja haruslah punctual..
Ahkak stress kat situ sebab susah nak archived...Ahkak sedar diri....
Ahkak xmo amek risiko buang masa atas jalan raya...Ahkak amek keputusan
mengucapkan selamat tinggal kepada CFSIIUM 

Sekarang nie Ahkak banyak buat Business Online...sambil2 tu
Ahkak melantik jadik 2nd Boss di opis lakik Ahkak Sendirikk..
Nko Mampu...hahaha...tak byr gaji pulak tuhhhh..

Pegi kejer paling awal pukul 10.00am laa...x jammed sebab dkt dgn rumah..
So sekarang nie Ahkak hepi...xder stress...cuma kena target sale
untuk diri sendiri laa kann.... kena rajin buat Iklan..
kalau saper2 nak mencarik homestay di Jerteh , Besut , Terengganu
boleh lahh intai2 dkt Blog  >>>> ATZ HOMESTAY

Kalau uolls nak mencarik Dokoh , Inner Magic , Shawl , Bawal Aidijuma
korang boleh ler layan FB  >>>>> NUREENZ COLLECTION

So ini jerk laa yg Ahkak Handle dalam masa 3 tahun nie..
Alhamdulillah walau xder gaji tapi Ahkak seronok dpt focus
sepenuhnya Bisnes Online Ahkak nie...xder laa income juta2...
tapi Alhamdulillah masih mampu bersopinx utk diri sendiri
tu yang penting...kannn...hehehehe..

Sedikit tips buat uolls laa if ada niat di hati nak berhenti kejer tu..
Ahkak nak uolls kena kukuhkan simpanan dulu...
Ini sangat penting tau...lepas tu kalau 
uolls ada buat bisnes side income ..make sure bisnes tu dah kukuh skett...
nmpak dah ada regular customer...dah ada market...baru amek keputusan nk resign..
Almaklumlah kejer sendiri nie masa x menentu...kann...
No Sale No Money... xder kejer xder duit....

Gitulaaaa cerita Ahkak Finance nie...muahahaa...ader ker nak baca pjg lebar tu...
dah ler tuu...kalau nak bertanya tips2 lain boleh jerk...jgn malu2..
pm jerk Ahkak dekat FB... add ler beramai2 yerkk...
Klik kat sini kalau nak Add Ahkak  AZUERIENA NORASH FB

opppssss raser lapar ker...hehhehe...jom laa Ahkak bawak ke satu 
Restoran yang menyediakan masakan cina muslim.
Restoran Haslinda Sim Abdullah, Bandar Baru Bangi
restoran ini terletak sederet dengan Mohd Chan Abdullah...
Lokasi yang lebih detail adalah shop lot yang berdekatan dengan PKNS Bangi. 

Ini merupakan kali pertama Ahkak datang ke restoran ini. 
First impression, restoran ini nampak simple. 
Tapi simple-simple pun, bila masuk je kat dalam..
terpampang cenderahati Jalan-Jalan Cari Makan yang tergantung di tepi kaunter. 
kompom best niehhh...

Choppp JJCM nie dah lama sebenarnya...sampai harga pun Ahkak
dah x ingat dah...mintak mangap yerk...dengar khabar Restorant nie dah
jadik 2 kedai dah...nie gambar lama tau..lokasi jerk masih sama...





Menu lama nie...skrg dah tukar lain...almaklum lah harga 
pun sudaa naik skrg nie kan...pakat tukar menu jerk laaa
tokey restoran...teringin pulak Ahkak nak bukak Resto Sendirikk..huhuhu


Salted Egg Prawn 



 Salted Egg Prawn nie yg  merupakan menu paling WINN...
Udang yang digoreng bersama telur masin. Rasa manis masin gitu. 
kitorang siap berebut makan udang niehh...
Kalau nak try yang sotong punya pun ok mmg sedap tau...



Kung Pao Fish


Ikan Kung Pao nie sedap jugak...raser pedas2 manis...
Ahkak suker laa sebab x pedas...tapi x order pun xper..heehhee
biasa2 jerk laaaa...



Manggo Chicken


yang nie pedas skett sebab diorg letak cili api...
jenuh Ahkak ketepikan semua cili2 tu...still sedap jugak laa..
xder ler mengecewakan...


Curry Seafood


Biasa makan kari dari kedai mamak kan...
kalau nak raser kelainan korang bleh try curry Chinese Muslim nie..
paste diorg x sama....raser kari nie ader masam manis jugak...
dalam nie semua seafood ader laaa...isi ikan..udang ..sotong..



Ahkak order Air Epal Asam Boi...yummmehhhh





Bagi Ahkak, secara jujurnya harganya boleh tahan laa...
skrg nie semua mender pun dah mahal daaa...
mana ada yg murah2 skrg niehh...tapi masakan diorg pun sedap! 
cuma korang kena hati2 la time ngoder masakan Chinese Muslim nie...
Kalau salah order memang menganga laa nak membayar bill...

Selalunya akan terjadi biler uolls pilih masakan berasaskan 
Ikan Seekor gedabak..Ketam...Udang 
Pilih salah satu jerk laa kalau nak makan...esok2 dtg lagi rasa masakan lain pulak..
jangan tamak time ngoder..elakkan pembaziran tau...

Tapikannn Ahkak raser masakan Chinese Muslim skrg nie
 xleh pergi laaa dengan Ahkak...
 macam ada banyak aji atau bahan perasa laa diorg gunakan...
 sebab sepanjang perjalanan balik, berdenyut-denyut kepala. 

Bila umur dah meningkat ni, Ahkak memang sensitif dengan pak aji nie...
asal makan makanan yang banyak pak aji, mesti sakit kepala...
nak makan sembarangan pun x boleh dah skrg niehh....sedeyyy

Apa pun kalau uolls xder masalah mcm Ahkak boleh laa try makan
kat sini..kalau x sedap tu mintak maaf ler yerkk...
tekak kita maybe x sama...atau tukang masak dier dah tukar lain...
huhuhuhu x dpt Ahkak nak tolong...

Restoran Haslinda Sim Abdullah
No. 48, Jalan Medan 2C, Seksyen 9,
Bandar Baru Bangi 43650 Bangi
03-8925 6889
Everyday 11.30am – 11.00pm

1 comment:

  1. Selalu masakan cina memang letak banyak aji kan..sb tu bila mkn rasa manis semacam..

    ReplyDelete

Touch N Go