iklan2

Friday, October 21, 2016

JJCM 2016 - PULAU LANGKAWI - LUNCH DI MEDAN JOM IKAN BAKAR - PADANG MATSIRAT

Yuhuuuu mari rapat2....Ahkak nak  sambung the story of  Pulau Langkawi lagi nie......
Sesampai jerk kiter kat Airport Langkawi tu...dari KLIA sepatutnya flight 8.30pagi..
ader skett delay laa...so memang target sampai lebih kurang 10.00 pagi mcm tu

Kitorg call ler owner kerete sewa kitorg...bgtau dah sampai..
mulanya kitorg mintak kereta Nissan Almeera tu...tapi xder stock ler pulak
di baginya keter Honda City...Seb baik laaa kitorg nie bertiga..no prob laa..

Harga sewa kereta tu RM70.00 sehari...so plus deposit RM190.00 laa
untuk 48jam..balance Rm50.00 diorg bayar masa kiter pulangkan kereta..
Deposit pun RM50.00 jerk kak Sham nie amek

Sesampai kereta nengok ya ampunn tahi burung penuh..dlm kereta berpasir
fuhhh siap tapak kaki pun ado...apo punya barang laa penyewa kereta nie..
korang pun kalau sewa buat laa mcm kereta org lain...
hormat skett laa harta benda org kann..

Ahkak x biasa naik keter2 yg sudah tercemar mcm nie...
Call kak Sham Shibah...kitorg nk hantar car wash nanti kiter claim balik boleh..
seb baik dier ok...mintak whtsapp Resit car wash tu...
paling best sekali kak Sham x charge extra hours kitorg dalam 4 jam jugak extranya ..
sepatutnya pulang balik pukul 10.00 pagi jugak..dier kan kira 48jam..
kalau extra hours tu sepatutnya kena bayar rm10 p/hour.

Tapi kitorg punya flight dalam pukul 4.00 petang..so pulang kereta pun
dalam pukul 2.00 pm mcm tu...tq kak Sham...for the diskaun..
Minyak ader lagi 2 takuk..wahh ini sudah rejekii...x yah pening2
nak carik petronas dulu...kiter pegi isi perut dulu laa...



Tempat Lunch yg paling hampir adalah JOM IKAN BAKAR

Lokasinya : 
Kalau uolls keluar dari Airport tu.. Sila Belok kanan
Jumpa bulatan amik kiri...Nanti korang nampak
Restoran Jom Ikan Bakar sebelah kanan
Ada kedai Bakery sebelah dia


credit to owner piccas


credit to owner piccas

- Aneka Lauk Pauk sgt2 banyak
- Aneka Ikan Bakar (Pilih je mana berkenan)
- Air pelbagai perisa ( FREE FLOW)
- Kawasan Restoran yang luas

Memang sedap dan tak salah memilih tempat makan kali ni. 
Lauk yang banyak dan sedap, harga yang berpatutan. 
Paling best boleh top up air berkali-kali. 


  tu dier pelbagai jenis ikan yg dah siap di bakar...so uolls pilih laaa mana2 yg uolls suka
macam2 jenis ikan laa..nak mahal ada..murah ada...kalau susah hati tanya jerk makcik tu
ikan nie brp yer harganya....






Kitorang pilih Ikan Jenahak..Makcik tu kata Rm40 Sekor nie..
so kitorg budget dalam rm50-rm60 laaa 3 org makan kan..


Memang semua ikannya FRESH...Pastu isi juicy sungguh
Paling WINN adalah Sos tu...x pedas mana pun sos merah nie..
dier macam manis2 pedas gituuu....Macam Sos percik tapi lagi sedap..
Kitorg Siap mintak makcik boh kuah lebih skett hehehe..
kasikk Banjirr makcik..hahaha




 Ikan Jenahak Bakar yang kitorg makan memang sedap.
 Sampai Menjilat jari aii tell u...




Di sebabkan dah pilih Ikan Jenahak so kitorg decide x nak ler membazir
amek lauk lain banyak2...kang x abess kan x elokk...lgpun nak menghayati
Ikan bakar tu kan...tapi ahkak try ler amek daging nie...tapi daging nie
x berapa nak ngam ngan ahkak laaa...

keras wehhhhh...kunyah punya kunyah makk aihh sampai nak tercabut gigi
pelesu ahkak nie...seb baik ader polident..muahahaha...ok2...itu semua tipu
gigi ahkak nie masih original..belum lagi memakai yg pelesu2..tapi siyes
daging tu awat liat bebenor



" kitorg suka makan kat kedai jom ikan bakar dkt Pulau Langkawi nie, 
 ikan bakar dier sedap, lauk pauk mmg sedap... 
Harga amat berpatutan... kepada kawan2 yang nak datang ke Langkawi nie
bolehlah try makan kat sini tau...Ikan Bakar kat sini memang terbaikkk "
kata pelancong dari kepulauan maritus nieh...hahahhaa



Kitorg amek lauk x banyak mana laa...Ahkak amek Daging Kicap n Telur Mata
Diorg amek lauk sayur ..Telur dadar..Air 3 gelas yang tah berapa kali refill
Total Damage RM40.00 jerkk..Ikan tadi bukan Rm40 ker...
Agaknya makcik bakar charge lain..tokeynya charge lain...
hantam jerk ler...jimat duit Ahkak hahahaha...

Ahkak memang sangat2 rekemen tau Restoran Jom Ikan Bakar nie..
Maybe kena dengan selera ahkak kot..maybe ader yg sedap lagi kat tempat lain...
Tapi maybe ahkak x pernah sampai...dkt sini Lauk byk pilihan...

parking senang dpt...yg pling best air cedok free....hihihihi.....
mana  nk cr kdai cmtu...pasni klu ade rezeki dtg langkawi lagi..
mmg sini la tempat ahkak akan tuju....xkan carik yg lain hehehe...



boleh tengok video kat sini jugak masuk tb rupanyaa kedai nie...





kalau nak datang  sini mudah sahaja, 
Memang tempat nie berdekatan dengan Lapangan Terbang Langkawi 
 ikut shaja jalan menuju ke kawasan Beras Terbakar di Kampung Padang Mat Sirat

GPS  :
6°20'57.53"N
99°43'52.79"E




Lepas makan2 tu keter Ahkak x siap lagi...so Ahkak mcm nak try desert laaa
sebelah Restoran Jom Ikan Bakar nie ader Bakery..
Macam2 diorg jual..memang nak carik pemanis mulut laa...
Owhh Kek Coklat Berhantu ada kat sini..yg sibuk dok viral2 tu...

Walla ahkak pun rembat laa 1 bekas...x silap RM6 kot...
alaaa x ingat laaa...tapi siyes laa sedap...ahkak suka kek niee...
hehehe...bolehlaa uolls try..kek Birthday pun nampak sedap2 kat situ..

Nanti Ahkak sambung kitorg Check In di mana...di mana...

2 comments:

Touch N Go