iklan2

Wednesday, May 20, 2015

JJCM PULAU LANGKAWI 2015 - DAY 1 - AB MOTEL PANTAI CHENANG & KERETA SEWA GRAND LIVINA

Assalamualaikum , Salam 1 Malaysia ,
Kali nie nak citer JJCM Langkawi buat kali keduanya
pada tahun 2015 nie , ya allah memang Azue sangat suker 
nak cuti2 mesia di Pulau Langkawi nieh....

Memang kalau tanya mana best nak cuti2 mesia memang 
Langkawi lah tempat Azue tuju...1 tempat yg ader keseronokan
ader adventurenya...yg paling best shopping lah kan...

x kira lah sopinx cokelat ker..pinggan mangkuk ker
minyak gamat ker...kat sini mmg best among the bestlah..

Tapi Azue x minat nak naik flight kesini...memanglah jimat kann
tapi Azue jenis malas nak booking awal2 sgt...kang x jadi pegi mcm mana
masa azue skrg nie mcm2 mender nak buat...

So malas nak pikir pasal tiket semua...kiter pegi jerk
naik kereta...bertolak haruslah di waktu malam... kitorg brtolak pukul
10.00 malam pada 17 April 2015 (JumaaT)
Sampai Jeti Kuala Perlis pagi2...

Sebelum tu kiter masuk Penang dulu pekena Nasi Kandaq Beratuq
dah pukul 2-3 pagi mana ader org nak beratuq dah...
kitorg xder lah nak makan sangat sebab  perut
x lapar sgt punn... bukannya nak sahur kann...





menyesal amek 1 pinggan jerk....sedap pulak kali nie...
aritu awat x sedap hahahhaa...ngado2 lah maklong nie...

Kebiasaannya kitorg akan berhenti rehat diRNR Gurun..
tido2 jap....mandi manda di sini...solat Subuh kat sini...
lepas tu gerak ke Jeti Kuala Perlis

Kitorg dapat Tiket dalam pukul 8.30am macam tu...
tapi jalannya dalam pukul 9.00 pagi gakk
so bekpas pulak nyesal x singgah tepi jalan tu...
kat Jeti nie bapak mahal bekpasnya...



Sampai Jetty dalam pukul 10.00 macam tu En. Mat dah sedia menanti
Siapa En. Mat nie ehhh...dier aderlah tuan punya kereta
kami sewa ..kitorg amek Grand Livina sebab kitorg nak kereta besor...
senang nak sopinx2 bonet besor...hahahhaa


Yeaaa maklong suker Grand Livina nie ...
tip top...wangi... kereta pun cantik...siap basuh lagi...wallawehhhh..
x segan ler kitorg bawak kannn
kalau x..nmpak sgt kereta sewa nya...hahaha...


Harga Kereta nya...kalau korang pandai pujuk2 En. Mat nie 
boleh dapat kurang lagi...kitorg dapat RM200 untuk 3h 2mlm..
maybe sebab waktu kami pi sana...waktu tgh bulan...

Myvi 1.3 auto RM70 sehari
MPV Nissan Grand Livina 1.8 auto RM110 sehari
Call En. Mat : - 012 - 5665269
Whatsapp :-  0111 - 2522433


So jomm kiter isi minyak dulu...biasalah kalau amek kereta nie
minyak mmg bagi kiter menyala2 dah lampunya....
solepas isi minyak...kiter carik makan dulu kotttt....

credit to Elizar Homestay


Ini adalah salah satu Tempat Makan Best di Pekan Kuah Langkawi untuk waktu tengahari sahaja. Restoran ini bernama RESTORAN TRIMULA MESRA BBQ SEAFOOD. 
Restoran ini amat famous di pekan kuah  harganya pula amatlah berpatutan dan boleh dikatakan diantara yang termurah di pekan kuah.
Boleh tengok dekat review ttg restoran nie di  >>>> SINI

Memang best makan kat sini...owhh masakan Klate meme sedakk pungg
ader bermacam2 jenis lauk...kuih2 klate pun ado...sedak2 blako
kitorg x amek gambar pun sebab kelaparan...hahahhaa...

oklah 4 org mkn 2 kanak2...rm32.00 hengget jerk
so lepas makan baru ader tenaga nak sopinx2
sementara menunggu bilik kitorg ready...awal lagi kottt....

so kitorg pun ke Idaman Suri...memang nak sopinx sini awal2
sebab kitorg lepak di Pantai Chenang.....cokelat carik jerk di ole2
Chenang Mall...




Kitorang sewa 1 Bilik jerk..yg pasti kali nie nak tepi pantai..
korang kalau nak sewa bilik murah...korang sewalah AB MOTEL...
kitorg dapat bilik bawah tu..



Nie laaa bilik kitorg RM150.00 sebab dekat dengan pantai..
murah sangat..selesa..besor pulak tuu..yg penting
air cond sejuk...bilik air pun cantik...


So memang selesa...menariknya dekat sangat dengan  pantai..
kalau nak sopinx2 pun dekat..nak lepak kat Chenang Mall
pun dekat...nak makan2 pun dekat...
kat luar tu malam2 mcm2 boleh sopinx2...

AB MOTEL, PANTAI CENANG,
 07000, LANGKAWI, KEDAH, MALAYSIA.

Tel.: +604 9551300 (8 am to 11 pm)
Mobile: +6010 5610890 (9 am to 9 pm)
Fax: +604 9551466
E-mail: abmotel@hotmail.com




Layan Sunset kat sini..maser kitorg pegi musim panas
so kitorg x mampu nak island hoping nie..
maybe next time pegi kiter bersnorkling2 ehhh






 


So apa lagi mandi laut lah diorg....maklong x larat..
baik maklong tido hahahaha...letihh....x tido semalaman...
somalam nanti baru nak jenjalan kat Chenang Mall carik cokelat..
cariklah sebenier budak2 nie...lepas tu g makan pulak...

No comments:

Post a Comment

Touch N Go