iklan2

Wednesday, April 15, 2015

JJCM 2015 - JERTEH -BESUT - TERENGGANU - JOM KITA MAKAN LITE2 - The Granny'S

Salam uolls sihat ker tu... dah makan lom...
Azue masih lagi nak bercerita tentang makan sedap2 kat
Bandar Jerteh nie...

Tiap kali balik kampung memang jarang sangat kitorg nie masak2..
al maklumlah breakfast kat sana kan berat2..
banyak2 makanan yg paling Azue suker Nasi Kapit Satay nieh..

Memang sedap banyak2 menu yg nie xder jual kat KL kan..
maybe nak buat dier susah jugak kan..
nak2 sambal ikan dier tu...banyak kali jugak 
Azue try nak masak sambal ikan nie..
tapi x sesedap yg jual kat sana huhuhuhu...


close up gmbar Nasi Kapit Sambal Ikan...sedap gilerrr wehhhh

Tgh hari jgn risau memang banyak kedai makan murah2..
sebab tgh hari tu azue tapau lauk jerk...so makankat rumah ler..
lauk biasa2 lah...tu yg x amek gambar pun...

So ptg2 sket Azue pusing2 Bandar Jerteh , nmpak ler kedai nie..
Kalau dari Jerteh menghala ke kota bharu nmpak kedai nie
sebelah kanan anda..

Cantik Restoran dier , Rumah lama di ubah suai jadi restoran Granny's
so nama pun dah western....so menu mcm mana...jomm tgk..







Ada macam2 pilihan makanan kat sini...samada nak western
atau local uolls pilih jerk laa...memang syiokkk sgt lepak sini
berdua-duaan sebab maybe time org belum balik kerja..

kami berdua jerk laa menghayati suasana romantik kat sini..
restoran nie ader 2 ruangan..samada yg berhawa dingin atau berkipas
kitorg lepak kat luar jerk laaa...xpanas sgt time niee


Azue pilih air Granny's Soda...mcm  kiter minum dkt William atau Murni tu..
Soda Herbs cuma kat sini x banyak cmpuran.. tapi sedap jugak ler kannn

Kitorg pilih Chiken Chop dan Fish N Chips..
tapi agak kureng dari segi Platting dier...
kurang warna di situ..nampak simple sgt...

Fries dan Coselaw dier pun ciput jerk...
belum kena GST lagi time niehh hahaha...


Harap2 lepas nie food kena upgred skett yerk Chef ...
Harga dah mmg murah ... tapi kena tingkatkan kreativiti 
untuk BoN Appetite kata org kann...

Even kiter masak sendiri pun kiter nak  kasik org nmpak berselera nak makan...
yer x...anyway jumper lagi nanti...daaaa



2 comments:

  1. haaa.. granny's... ok la jgk.. murah... lagi pn kalo nk mkn lambcop bleh je dtg sni.. tmpt lain rasa ssah nk cri lambcop... teh ais dia sodap.. haha..

    ReplyDelete

Touch N Go