iklan2

Friday, March 20, 2015

JJCM 2015 - KUALA BESUT - ZUL IKAN BAKAR - THORBAEKKKK

Kali ini, jom azue bawak uolls ke premis Zul Ikan Bakar Kuala Besut
 yang paling popular dikalangan penggemar makanan laut
 khususnya dalam hidangan ikan bakar berempah. 

Ia terletak betul-betul di kepala jambatan Kuala Besut
 bersebelahan jeti pendaratan ikan LKIM . 
memang murah makan kat sini...memang puas hati

kalau Azue balik Jertih memang x pernah miss makan dkt sini..
tapi memang ramai org..kalau nak makan dengan tenang
biasanya lepas pukul 10.00 mlm

jangan risau kalau makan lewat sebab stock ikan memang banyak..
fresh2 pulak tu...yg penting harga sangat2 murah berbanding
dengan kedai lain...

owhh yaa... kedai nie hanya serve Ikan Bakar dan Goreng Tepung
makan bersama Nasi Putih... lauk lain xder tau...

Jomm layan gambar di bawah credit to kedai makan best di kelantan



pemandangan di luar kedai ZulIkan Bakar


Staff Zul Ikan Bakar sedang menggoreng Udang , Ikan , Sotong
Celup Tepung


Pilihan Makanan Laut yg sangat segar ..sila pilih mana yg berkenan di hati
tiada minimum gram yg anda perlu pilih...


Harga2 Ikan , Udang ,Sotong jika anda ingin masak secara bakar berempah ,
Jika anda inginkan yg celup tepung x perlu timbang..
just minta jerk dekat kaunter goreng tadi...berapa set anda inginkan



Lepas order ikan..berikan no. meja dan sila tunggu beberapa minit
hingga ikan anda masak...kalau x ramai dlm 20min dah masak dah


sambil menunggu ikan tu siap di bakar , kita makan dulu
appertizer kata org pembuka mulut...memang banyak ok portion
untuk 1 set...biasa boleh makan 3-4 org


Harga 1 pinggan Sotong Celup Tepung
hanya RM8.00 sahaja


Sangat Crunchy tau mmg sgt2 puas hati

Paling best colek dier...kalau uolls nak beli pun ader jual di pasar2
cariklah sos cap Merak nie memang best mkn dengan keropok..


Tu dierrr dah sampai dah Ikan Bakar Azue...berasap2 lagi haaaa

Azue paling suker ikan siakap dan kerapu kalau nak bakar2 nie
sebab isinya sangat manis...Azue suker pilih ikan yg comey2 jerk
cepat sikit di masak....kalau size besor mmg makan masa skett ler kan

 
Close up skettt.... Ikan Bakar nie datang bersama kuah kicap
samada yg pedas atau x pedas...memang layann ler dengan colek
merak tu sekali...


 So kalau anda nak ker Kuala Besut jangan luper singgah kedai nie yerk
pastinya x menyesal...memang thorrbaekkkk

Owhh luper nak bagi tahu ..Azue makan x sampai RM40.00 untuk 2 org..
Ikan Siakap size sederhana ..
 Nasi Putih 2 pinggan
1 set - Sotong Celup Tepung
2 Gelas Air Limau panas
sangat murah kannn...

 

Lokasi kedai Zul Ikan Bakar 
sebelum naik ke jambatan menghala ke Jeti Kuala Besut
Kedainya di sebelah kiri anda dari Jerteh yerk.


2 comments:

  1. Azue...terima kasih kera view blog JM..so JM datang singgah sini..

    suka mkn ikan bakar berempah tp kalau hanya terengganu mampu teguk air liur je lah..jauh nk pegi...'kalau terpegi ke sana' boleh cari kedai ikan bar berempah ni

    ReplyDelete

Touch N Go