iklan2

Tuesday, June 25, 2013

JJCM - LITTLE RED WOK - THE MINES -

Salam uolls...sihat ker tu...mesti ramai yg x berapa sihat nie kan...
yer larr jerebu masih lagi ada di luar sana...
so hati2 sumer...sila pakai mask kalau berada di luar sana...

Jangan lakukan banyak xtiviti di luar sana...
sangat merbahaya....

kat bawah nie ader 2 jenis mask yg  boleh anda pakai dengan cara
yg betul...

Haze


Lakukan perkara-perkara berikut untuk mengelakkan kesan buruk jerebu;
1. Tinggal di dalam bangunan selama yang mungkin
2. Pendekkan masa berada di luar bangunan. Keluar jika terpaksa sahaja.
3. Elakkan dari melakukan aktiviti fizikal kerana ia akan meningkatkan kadar pernafasan. Ini akan meningkatkan lagi pencemar udara disedut masuk jauh ke dalam paru-paru.
4. Banyakkan minum air bagi membersihkan habuk-habuk yang melekat di rongga
5. Guna topeng muka bila yang sesuai seperti topeng jenis N95. Ini adalah kerana N95 berupaya untuk menapis habuk-habuk halus yang terkandung di dalam jerebu. Topeng biasa atau surgical mask kurang sesuai, namun jika N95 tiada boleh juga menggunakan surgical mask. Dalam keadaan terdesak gunakan sapu tangan yang dilembabkan sebagai mask.
Walaubagaimanapun, N95 tiada saiz untuk kanak-kanak menyebabkan ia tidak sesuai untuk mereka.
Jangan dilipat N95, jika dilipat, ia tidak akan memberi perlindungan yang terbaik kepada penggunanya.
N95 yang tidak dipakai dengan betul akan menyebabkan ia tidak berfungsi sepenuhnya. Oleh itu pakai dengan betul. Lihat di atas cara pemakaiannya.


cara yg betul menggunakan mask nie yerk...
bahagian bewarna di luar...dan yg ada besi itu di bahagian atas..


semoga proses pembenihan awan akan di lancar dengan segera
supaya kiter semua kembali sihat walafiat...

ok...just nak share kitorg makan2 di Little Wok Kitchen
hari tu..azue suker makan kat sini...
masakannya memang kena dengans elera azue ler kann..

so sebab tu jadik members...hehehe...
skrg nie diorg ader buat promosi..
hanya RM48.80 sahaja
untuk set di bawah...yg nie x masuk nasi putih
dan air ler...



Kitorg haritu order air Ribena Lemon


Mcm biasa posing2 dulu...


Yg nie chiken wing...adalah free untuk sorg kanak2...






Yang nie Telur dadar vege...penuh dengan pelbagai sayur2



Baby kailan + garlic



Seekor ayam yg di bakar...sedap sgt ayam nie...
kulit di luar sgt rangup...





Yg nie pula Sizzling Tofu...diorg nie suker sgt....



Diorg jugak hidangkan soup sekali dengan Nasi Putih...


Jemput makan sumer...



oklah selamat bekerja kembali....ramai yg x nak hantar anak2 ke sekolah
hari nie kan..kompom kelas pun x ramai org..

Jumper lagi nanti yerkkk...daaaaaa

No comments:

Post a Comment

Touch N Go