Click On Me

Thursday, November 22, 2012

JJCM - BUBBA GUMP - SUNWAY PYRAMID

Salam uolls ...dah makan lom? kalau lom makan..
Anda di larang meneruskan pembacaan di Blog Azue nie...
Sebab...kalau dah makan selamat ler uolls...
Kalau belum makan...alamakk...kalau bunyi kruk-krak...
kruk-krak tuu....x dapek den nak nolong haaa...hehehe..

So pejam celik jerk dah nak sampai penghujung bulan 
November kann..
Mesti ramai yg dok JJCM sana sini....hari nie Alhamdulillah 
x hujan...cuaca cantekk sgt...kalau panas tu 
bawak2 ler pegi mandi yerk...hehehehe...

Azue dok selalu jugak nampak Rest. Bubba Gump nie...
tapi dah agak dah kann...mesti kelasss tempat nie...
Makanan opkosss sepinggan tolak campur tax...
paling murah rm30++ punya...

Tapi nak citer...Azue hari tu sempat ler
beli voucher dari Groupon niehhh...
beli RM50.00 dpt Voucher bernilai RM100.00

so kiranya...50% off ler kannn dari harga sebenar...
jomm nengok aper yg kiter boleh makan dengan
Voucher RM100.00 kat sini....



*credit pitcures to tuan punya gambo yer*

Kitorg pergi dkt Sunway Pyramid punya Branch...
dekat luar tu dah bleh nampak Rest. bubba Gump nie..


Nie Menu dier....Nampak x udang tu...yummmehhh


Deko dalam Rest. Bubba Gump nie sgt best...cantikkk
suasana mcm kat negeri omputih kata org....sesekali kann
terasa nak mkn kat New York ker...US ker...UK kerr....
hahhahhahaa...


Ok...kat sini sgt unik yerk...cara nak panggil
waiter...kalau xder masalah...uolls..kena standby sign
yg kaler biru nie...maknanya...keadaan uolls masa tu
tiada gangguan...bleh makan dengan aman...
atau nak kaji selidik list Menu tu kann...
biarkan Sign RUN FORREST RUN nie


Haaaa kalau nak Oder ker..Bill ker...nak apa2 dari diorg..
uolls boleh ler pusingkan SIGN STOP FoRREST STOP nie...
kangg berkejaran ler diorg datang....kat uolls....
so x perlu nak pheewiittt2 mcm kat kedai mamak tu yerkk...
hahahhahha


Menu Promotion diorg letak kat Raket Ping Pong nie...
owhhh yerkkk...Kids Eats Free Tauu...
Tapi x masuk promotion lain ler...
Kitorg aritu kenalah bayorr...sebab pakai Voucher Groupon tu...



Semestinya kalau masuk mana2 Rest....sambil tunggu order
haruslah tisu...Sudu...Garpu...Pisau...jadi modelnya..
hehehhee


Speckled Lemonade Strawberry or Blueberry
yg nie air dier best bleh refills...tapi masam sgt ler...



Tapi uolls kena hati2 ler pilih Jenis2 Minuman dier...
Sebab kat sini diorg serve Alkohol...
Cuma dlm masakan diorg x masukkan ler...


Sambil2 menunggu tu...sempat ler Nureen nie layan
game2 nie...


Jeng2..Jeng...dah sampai menu yg kitorg order..
Crazy Cajun Chicken...

Ayam dier sedap...di Grilled dengan sos Cajun nie...
pastu dengan Cheese...yg halus2 tu kentang yerkkk...
Azue suker yg nie...sedappp mehhhhh




Mcm biasa lah close-up skettt...harga utk dishes nie
RM28.90 yerrrrkk


Yg nie kitorg Order Bucket of Boat Trash..
hammbekk nko haa...bukan sampah sarap yerkk
Dalam nie ader Fried Shrimp, Lobster Tail...
ngan Ikan Berempah2 ngan  jugak ler rasernya..
Pedas2 skettt...ngan Fries


Yg nie dipping dier ler...tomato ngan Butter yg di cairkan..
ngan coslaw...



Nampak X ekor Lobster tuu...kulit2 dier kalau nak mkn
blehh...kalau x sayang gigi ler...hehehehe...


Yg nie harga dier...RM44.90 yerkk tuan-puan...



Yg nie Nureen Order...Kids Hot Dog
Kids Menu yg sepatutnya bleh dpt free
RM12.90...x berbaloi pun rasanyaa...kalau kena bayor...
huhuhuhu..


Di sebabkan Nureen tambah air Oren...ngan Hotdog...
so Voucher RM100.00 tu x cukup yerkk...
kena tambah lagi RM22.40...

Kalau x tadi ngam2 jerk RM100.00 kannn...
so far ok lerr...sebab ader voucher...
kalau xder rasernya x sesuai ler nak masuk2 saja2 kan..
kalau ader special day tu x kisah ler sgt...

Tapi kalau uolls dah suker....dah teringin sgt nak try...
sila lah bawak duit banyak2 skett yerkk masuk kat sini..
hehehhe...

opsss ader lagi nie voucher RM100 ngan Azue...
Expired plak 30Nov 2012 nie...

Next time bleh ler Azue nak try Dishes yg lain plak...
Piccas kat bawah nie...credit to Groupon yerkkk


Yg nie Onion Rings...nampak mcm sedap...
nanti nak try yg nie plakk..harga RM22.90



Yg nie dlm gambo nampak sedap...tapi realitinya
x tahu besor mana udang nie...Namanya Shrimper's Net Catch
mcm pedas jugak niee...600g 
regenyaaa haaa RM58.90




BBQ Beef Back Ribs reganya RM43.90 regular



Pear & berry Salad RM28.90

Salmon & Veggie nie regernya RM37.90



Yg nie kompom nak try ler nanti...Alabama Mud Pie
RM22.90


sekian sahajalah yerrrkk review Azue kali nie...
nanti sambung Entry JJCM kat IPOH plak yerkk
So kalau nak try...bleh ler ke lokasi niehhh




3 comments:

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

mengancam tekak & poketlah azue oiiii.. hihi.... kompem xdapek masuk punya... laki akak tu particular sikit... lagi2 kalo tau ada serve alcohol dlm kedai tu.. tp makanan yg azue order tu mmg nampak sedap2 belaka lah...

hazman aka species1980 said...

masih lagi belum kesempatan makan kat BUBBA GUMP nie.... kena cari partner laaa

zila said...

adohhh...terliorrr den