iklan2

Monday, October 8, 2012

JJCM - ANA IKAN BAKAR PETAI - BANDAR BARU BANGI

Salam mesra buat semua kengkawan....hari nie Monday Blues ler...
mcm lemahh jerkk nak start kojer nie..huhuhu...
Sebab baru abes buat gaji..so leh rilek2 skett lerr...
sambil2 update blog plak...hehehe...
Mau kasii mood marii nieee....

Nie citer makan2 masa bulan puasa arituu...
ader yg tertinggal rupernya...kita dah nak raya haji
plak dahh kan....hehehhe...

Xperlah...citer makan2 jugak kan...
Uolls mesti dah kenal tempat nie kan...
Sebab Diorg dah lama buka cawangan kat Kuantan nunn...
Cumer Azue belum berkesempatan nak ke sana...

Tapi memang rasa seronott jugak...biler dapat tahu diorg
dah buka cawangan kat Bandar Baru bangi nie....
So Bulan Puasa aritu...kitorg buat Majlis Berbuka Puasa
Di Restoran Ana Ikan Bakar Petai niee...

Maser tu...memang kena booking awal2...
Alhamdulillah...dpt ler juga kitorg buka puasa kat sini...
2 minggu jugak ler nak bookingnya...

Kitorg just order menu jerk...dan berapa org makan...
so sampai sana diorg dah siap2 masak...senangkan mcm tu...




Di sebabkan kitorg Tuan Umah...Kenalah dtg awal2...



Sambil setup2 meja...nengok lauk2 yg kitorg order tuu...



Kitorg suka tempat nie...ader Surau...tempat mainan..tandas yg bersih..
kedai pun luas...teratur..pekerja pun ramai...



Yang nie kitorg Order Udang Butter biasa diorg buat yg garingkan...
yg nie style basah2 gitu...sedapp...Udang pun besor2 sumer...



Kitorg order air ikut jug..igtkan dier bagi jug besor...
tapi jug kecikk jerkk haa (Jug habess katanya) ....
seb baik kitorg ader bawak air lebih...
tapi diorg juga sediakan Mineral Cup yg kecik2 tu...






Sotong goreng tepung diorg sedap...lembutt jerk....


Kitorang order jugak LaLa masak Pedas....x pedas sgt...memang
sesuaii ler utk anak2 nak makan...manis2 pedas gitu..


Kuih Talam nie kitorg import kat PARAM jerk..hehhee


Sayur Kailan Goreng Ikan Masin....




Lala Lagi...memang bestt lerrrr...banyak kitorg order...


Ikan Bakar Petai dier...maser nie diorg dah masak awal2...
so untuk menjaga suhu panas tu kitorg x buka ler daun
pisang tu...last2...luper nak amek gmbar ikan...


nasib baik ader piccas ehsan mr google...hehehhe..
begini ler rupernyaa...




Waktu nie dah ramai org datang...sambil2 menunggu Azan Maghrib




Tomyam pun sedap...mcm bubuh santan skett...lemak2 gitu...
Ader lagi kitorang order Kerabu Mangga...rupernya luper
nak amek gambor...memasing dah pegang sudu kann...

Mertua lalu kat belakang pun dah x sedar kata orang...
aper  lagi nak amek gambo...hahhahaa....





So kepada kengkawan yg suker makan ikan bakar...
Azue memang rekemen ler makan kat sini....
sedap rupernya kalau makan Ikan Bakar dengan Petai..
yg pelikknya...xder bau ikan...xder bau petai...
sedapp jerk kitorg makan masa tu...
hehehehe.....

Ni alamat lokasi ANA IKAN BAKAR PETAI
Lot 2991, Persiaran Kemajuan, 43650 Bandar Baru Bangi, Selangor
(Bersebelahan Balai Bomba BB Bangi)




6 comments:

  1. wow....
    nak kena terjah camni...
    nampak soooodappp sesangat...

    ReplyDelete
  2. salam azue..dekat je ngn umah kakyatt..tp ramai je org bila lalu.lom pernah lagi terai

    ReplyDelete
  3. salam azue..kalau kat Kuantan Ana Ikan Bakar Petai nie mmng famous..tp yg leceh tu service dia lambat...buat hilang mood makan aje...huhuhu:-(

    ReplyDelete
  4. wahh... azue dah terjah ye? akak mmg teringin nak pegi sejak nampak keluar dlm paper tempohari.. ternampak plak kawan sekampong keluar gambarnya tengah buat satar... wahhh.. mmg wajib pegi.. dah lama tak jumpa dia... dulu2 dia di kuantan...

    ReplyDelete
  5. Ikan Bakar di Bangi yang juga sedap
    http://bangikanbakarsos.wordpress.com
    Sos buatan sendiri yang sangat enak. Terdapat 4 citarasa masakan dan resepi ikan bakar

    ReplyDelete

Touch N Go