Click On Me

Monday, September 19, 2011

JJCM - GREEN VIEW GARDEN - CAMERON HIGHLAND

Salam semua kengkawan...
wahh skrg nie sumer kengkawan dalam mood OPEN HOUSE kann..
Azue sendiri pun banyak juga dpt jemputan OH
selama 3 hari berturut2 nie...rasa ketat jerk perut...haaa

Nak2 hari Sabtu tu...perghh...x tahu nak bagi 
badan mcm mana...
Mohon maaf yerkkk...sampai ader 2-3 rumah
kengkawan...x sempat Azue terjah...
Walau apa pun terima kasih kerana 
sudi jemput Azue sekeluarga...

Hari nie Azue nak citer2 pasal makan2 jugak..
tapi bukan makan kat Open House...
Makan2 kat Cameron Highland aritu...

Dah lama Azue nengok tempat nie..hari tu pergi sekali
x sempat nak menyinggah...kali nie jerk dpt jugak singgah...

Jomm ler layan piccas2 kitorg makan Strawbery Steamboat
katt sini..memang bestt...





haaaa kat sini ler tempatnya......


nengok piccas nie yg Azue x tahan tu...hahahhaa


Wallaaaa...so yummy kan...


Special Promotion


Macam2 ader haa...



Biler nengok kek nie rasa mcm nak makan kek...tapi
si Nureen kecit tu...sibuk nak yg ader toys tu...
geram jerk...dier bukan nak makan pun....





Yg nie nampak memang sedappp...nak2 di tengah2
hujan...pergh...biler makan...x sedap mana lah jugak...
seb baik x amek yg panjang tu...jenuh nak perabesskan...








Strwaberry Strudells Kalau ku tahu...x sedapp
memang ku angkat itu Stoberi  Cheese Cake sajerkkk...



Strawberry Juice nie sekali dalam Pakej tuu...
sajer lahhh...nak merasa...masam2 manis gituu


 



Yang nie kompom sedap....dah ler cuaca sejuk2...sebab hujan kan..
xkan nak layan eskrem plak..tu yg layan Stimboat nie..
Bayangkan...tomato kecit2 tu pun sedap dok
celup2 ngan coklat cair tuh....








engok pun tergudaaa....tapi stoberi dier kasikk sikit sgt ler...
kalau ader kengkawan yg nak pegi..siler bawak extra Stoberi ehh..
sebab kitorg mamam x cukup...hahahaa...











Memang siokk woo...layan coklat cair nie....
Siler2...hehhehe....jgn terliur sudaaa...













Yg nie ler dok Nuyeen sibuk2 nak  sangat tadi....
dalam tu cumer krim custard dengan serbuk semikot
campur stoberi gituu... 
Inilah kojer si Nuyeen haaa....bukan makan pun....
haiiyaaaaa
saborr jerk ler kannn....semata2 mau itu patung bear tecittt...
kena plak beli cake tu...ntah apa rasa pun x tahu ler...



Sekian sahaja....sawadikappp....






Kalau uolls teringin nak pergi...boleh ler printkan
Voucher nie...tapi xleh guna pakai kat sini...kena guna
dekat Strawberry Moment .. Brinchang...

Monday, September 12, 2011

JJCM -ZUL IKAN BAKAR - KUALA BESUT - TERENGGANU

Salam semuanya....Salam monday Blues...huhuhu...
lamanya Azue x hapdet cerita....sebab lepas raya hari tu..
Azue di kejutkan dengan berita Sedey....Adik Ipar Azue
dah kembali ke Rahmatullah...awal pagi raya kedua baru2 nie
tiber2 sesak nafas...x sempat nak di kejarkan ke Hospital...

So Azue dok sibuk menguruskan keluarga yg di tinggalkan..
Adik Azue plak belum habes pantang lagi....kecitt lagi baby girl dier..
tapi nak buat macam mana kan...sudah suratannya begitu...

Semoga Rohnya di cucuri Rahmat dari Allah...
Dan doakan Adik Azue nie kuat semangat
untuk meneruskan kehidupan...Life must be go on kan...

JOM kiter story2 tentang JJCM plak....

Setiap kali Azue balik Jerteh...Azue kompom x pernah
miss makan Ikan Bakar kat sini...memang terbaik ler...
ZUL Ikan Bakar nie...Ikannya di bakar dengan Rempah Ratus
yg sedap...rasa ikan pun manis2 gitu...

Paling Azue suker Ikan Siakap ler...memang kompomm
terbaekk setakat nie...kat mana2 pun memang x bleh lawan punya...

x caya??? jommm kiter teraii nengok mcm mana...
hehehehe...dah ramai Azue rekemenkan
makan kat sini....nak2 tetamu2 yg datang menginap
di ATZ HOMESTAY....sumer puas hati...

So kalau nak makan ke sini...anda perlulah...nengok
peta yg kat bawah nie yerkkk...

Dari Pekan jerteh...haruslah menuju  ke Kuala Besut....
skrg nie diorg dah pindah lokasi...
So sebelum anda sumer naik jambatan tu...
Kedai Zul Ikan Bakar nie...adalah di sebelah
Kiri Anda...senang jerk nak carik...

Tapi jgn luper waktu Operasinya ialah...
Selasa - Ahad (Isnin CUTI)
jam 8.00mlm - 2pagi...





Sedappnyerrrr laaa haiii....

Sotong Celup Tepung dier pun memang sedap..
tapi nengok musim ler jugak kan...
kalau dpt sotong baru...kompommm lagii sedap..

oklah...sekian sahaja review tentang my peberet
kedai ikan bakar forever niee....kalau sesiapa yg
nak ke Kuala Besut ker..nak ke
 Jeti Pulau Perhentian...singgah2 ler yerkkkk
daaaaa....

kitorang kalau nak dtg...samada akan sampai se awal 8.00 mlm
ataupun pukul 11.00 mlm ke atas...kalau dtg time
8.30 - 10.30 mlm confirm dpt lambat..parking pun xder..
meja penuh... kalau cuti2 umum lagi ler penuh...
hehehehe...