Click On Me

Tuesday, December 28, 2010

JOM MAKAN YONG TAU FOO KG PANDAN & NASI AYAM & CUCUR UDANG ALOR GAJAH

Salam semua....x lama lagi anak2 dah kembali ke sekolah..jalan makin jammed...
ibu bapa dah sibuk pagi2 hantar anak2 ke skul kann...nampaknya azue pun
kena ke skul ler..sebab nak hantar nureen darjah 1 tahun depan...

oklah...azue ingat nak jadikan blog nie utk uolls jadikan rujukan
untuk bawa family jalan2 carik makan...
setuju x?kalau setuju angkat kening...hehehe..

sebab azue memang suker mencuba pelbagai jenis masakan...
x kisah ler local ker...western ker...makan di cafe ker...warung ker..
kadang2 merata juga carik makanan yg sedap2..hehehe...
kalau x sedap..mintak ampunn yerkk..mungkin tekak kiter
x sama citarasanya...

kali nie Azue nak bawak uolls ke kg pandan...makan yong tau foo...
ader yg bergoreng...dan juga yg di rebus...pilih sahaja yg mana
berkenan di hati...memang sedapp sangat....

Azue bagi 5 bintang gitu...harga pun boleh dikatakan murah jugak...
depends pada apa yg kiter pilih ler kann...kuah dier memang meletopsss...
paling best ler yong tau foo azue pernah makan...



Inilah rupernya warung yong tau foo nie..beroperasi dr tengah hari
hingga jam 8.00 malam...di buka setiap hari...




close up skettt.....


menggunung dalam pinggan tapi utk 2 org makan lerrr..hehehee


kedai nya sangat simple...boleh juga di bungkus utk di bawa pulang....




jemputt makan yerk semuaa...bissmillahirrahmanirrahimm...





aikk dah abess...x cukup ler ...xper2 kiter beli lain tapau bawak balik...hehehehe...

*********************************************************



yang nie pula..cucur alor gajah...tapi di rembau...sedap jugaa...
kalau nak tahu lokasinya...dari seremban ke pekan rembau tu....dier di tepi
sungai itu...ader gerai dari majlis daerah rasanya




Nasi Ayam nyer pun sedap juga....petang2 singgah minum
cendol...sambil menikmati angin sepoi2 bahasa..
fuiiyoo makan x hengat... yg kiter diet...hahaha



oklah sekian sahaja utk hari ini..nanti azue sambung makan2 kat tempat
lain plak yerkkkk....mamamuahhhhhsss buat semuaa...daaaa





psstt:- sorry ler piccas kureng menarik skett..sebab pakai kamera kecit jerkkk...
piccas nie dah lama...awal2 tahun 2010..

5 comments:

atty's said...

nampak semuanya pun sedap
tapi nasi ayam tu nampak lagi shedap

dilaOHdila said...

amboi tu dia....
buat aku terliuq nih

Emy Omar said...

Nanti nak try la yong tau foo tu..cucur udang alor gajah tu,kat masjid tanah pun ada caw dia..tapi kat pekan alor gajah tu kira main la kan..tak tau pulak kat pekan rembau pun ada ye..wah..makin berkembang ni

ieda said...

adehh terliuq beb :)
beb eppy new year :)

faridah said...

Aduh...memg the best arrr!x tau bole jadi tau ..