iklan2

Wednesday, January 25, 2017

JJCM - THE FISH MANHATTHAN - DPULZE - CYBERJAYA - PROMOTION

Yuhuuu Ahkak kembali bersiaran lagi hari nie
KoRang suka x makan Fish & Chip...
Ahkak mmg suka laa mkn Fish & Chip nie..
tapi biasanya suker samada yg Fish Manhattan nie atau pun
yg Secret Recipe punya...kalau kat tempat lain..
Ahkak kurang gemor..huhuhu..

Jomm laaa kiter layan makan Fish & Chip nie
di Fish Market - The Manhattan
dekat D Pulze , Cyberjaya nie jerk..



Salad & Dressing diorg memang ohhhsemsss laaa

yang nie appetiser laaa sedapp..so creamy..

yg nie calamari deep fried..
aka sotong celup tepung laaa org kata..hehehe..

Dipping sos dier memang sedap laa..
campur apa tah..ader raser manis..masam...dap2 erghhhh

Jemput makan sumer..


Terbaekk laaa Fish & Chip diorg nie
sebab portion mmg besar...mkn sorg2 x abess..huhuhu

Beli 1 share ler berdua...kalau bertiga beli 2
bolehh gitewwww


Pose lagi..kasik close up...


Opsss luper... Air nie x ingat air apa...
ader raser coklat n pisang...sedap kott..
tapi sedap lagi yg Alabama tu..ader raser 
 Peanut Butter dan Coklat...

Air nie sajerk laa tambah lemon n salad...
nampak menarik skett nak minum hahaha..
Biasanya lemon dkt pinggan tu kitorg buang ajerk..
nie tmbah dlm air suam..elok gakkss kan...hehehe


Last sekali desert diorg nie...x silap Sizzling Brownies..
tu dier..berasap2 sampai kat meja..
Gabungan Sejuk n Panas...sedappp...
tapi manisnya lit2..kata org...
caramel bawah tu mcm berminyak skett...kena makan
cepat2..takut nanti hangit...x sedap..huhuhu...




wahh sekarang nie diorg ada buat promo..
boleh pilih samada nak makan sorg2 atau nak makan
secara berjemaah..sila baca syarat2 tu dulu tauu..

jumpa lagi nanti ehhhh...daaaaa...
esok banyak skul dah start cuti...uolls yg nak balik kampung tu
hati2 di jalan raya ehhh
musim2 perayaan nie kereta banyak..jalan sesak...
kena banyak bersabar tauu....





Tuesday, January 24, 2017

KELAS BELAJAR MUZIK - ATZ MUSICALLY - PUCHONG




20% DISCOUNT FOR EARLY BIRD 

REGISTER NOW!!!!
MUSIC LESSONS

PIANO, KEYBOARD
BASS, GUITAR
DRUM, VOCAL

ONE TO ONE CLASS
Start from RM75.00
For Beginner, Intermediate, Advance 


ATZ ENGINEERING
NO. 126A – 126B
JALAN PUTRA PERDANA 1/1,
TAMAN PUTRA PERDANA
PUCHONG SELANGOR

012 -3134 100 ~ Pn. AZUERIENA NORASH





 ACOUSTIC GUITAR





ROLAND DRUM KIT


YAMAHA KEYBOARD



BASS GUITAR


LEAD GUITAR



Monday, January 23, 2017

SECRET RECIPE PROMO BUY 1 FREE 1 - KELAS MUZIK ATZ MUSICALLY

Salam uolls... acaner dapat x beli kek time Secret Recipe buat promo
buy 2 free 1 tuu...xper2 jangan risau... hari rabu nie..
25hb Jan 2017 diorg buat promosi lagi...buy 1 free 1
tapi dari jam  >>>> purchased starting from 6pm – 9pm!

Tapi hanya untuk cake Chocolate Brulee nie jerk laa..
harap2 boleh take away...rupernya masa promo minggu lepas..
ramai jerk boleh take away...tah kenapa tah
branch Puchong Utama tu street sangat...x bleh take away

Seb baik laa Ahkak nie dtg awal2..so seat masih kosong lagi..
kalau ramai2 acaner xkan nak tunggu org abes makan...

Nampak gayanya Ahkak harus carik Branch lain laa untuk
tapau kek nie..kang kot kena dine in lagi...adesss...
dalam fb diorg ckp boleh tapau...biler pegi sana xleh pulak..

kesiann laa jugak nengok org lain dah laa selangor nie kena bawak 
beg sendiri...pastu igtkan dpt free...rupernya kena bayor...
apa pun cake yg promo hari rabu nie..peberet Ahkak...
nak g kat Alamanda...atau kat Cyberjaya laaa...boleh tapau x agaknya..



Celebrating Chocolate Brulée for Being Voted Best Cake In China 2016. 
Mark down 25 January 2017 cause Secret Recipe is giving away 1 FREE slice of cake for every 1 slice of our award winning Chocolate Brulée you purchased starting from 6pm – 9pm! 

Treat yourself and come on over with your sweet friends for a lovely time with our exquisite cakes! See you there! :)

*T&C Apply
-Limited to 2 purchased slices of Chocolate Brulée Cake per customer per transaction.
-Whilst stock last.
-Complimentary slice of cake must be same value or lower, excluding brownies and Chocolate Lava.
-Valid for takeaway or dine in.
-Valid at all outlets nationwide excluding KLIA, KLIA 2, PGIA, Subang Skypark, KTIA, PPUM, Tapah R&R and Medini Mall.


Chocolate Brulee by Secret Recipe
mmg terbaek laa setakat nie..Ahkak suka sangat...
yg niehhh...


owhh yer skrg nie Ahkak  nak run kelas muzik laa
untuk saper2 nak belajar main piano..keyboard..
gitar akustic...gitar elektric...gitar bass
drum elektric boleh laa contact Ahkak..

Ahkak x reti laa nak mengajar...tapi ada cikgu muzik
yg profesional akan ajar uolls sampai pandai..
Ahkak cuma sediakan tempat jerk utk uolls belajar..

Ahkak akan sediakan semua instrument laa..
uolls dtg x yah bawak apa2 just bawak badan jerk...

so kalau uolls berminat..boleh ler contact Ahkak
di talian 012-3134 100 so nanti Ahkak bagi details laa
lokasi kelas di Puchong...Taman Putra Perdana

yang bestnya 10 org terawal register untuk kelas muzic nie..
Ahkak akan bagi diskaun 20% haaa...

Cepat2 Whatsapp

 Kak Azue - 012-3134 100 

Insyaallah Cikgu yg kami lantik nie memang
best..memang uolls cepat paham..
yg penting uolls rajin2 kena practis...

Ahkak pun sambil2 tu layan laa senaman jarik..
hahahaha...jgn luper..whtsapp Kak Azue yerk..

Friday, January 20, 2017

PROMO SECRET RECIPE BUY 2 FREE 1

Salam uolls...ehhh arinie ada promo dekat Secret Recipe..
kalau uolls free pergi laa terjah....Ahkak pulak kebetulan
pagi2 dah keluar..so dlm pukul 11pagi tu terjongol laaa
depan pintu Secret Recipe Puchong Utama nie..

Dalam hati nak tapau jerk laa..kann...
sampai2 adik tu ckp..kak kena makan kat sini laa...
kalau bawak balik kiter charge harga biasa...

Arghh sudahh xkan nak layan kek pepagi nie..
Sarap pun x lagi nie..xkan nak layan kek...
nak patah balik dtg petang2 skett kang
kot kek dah banyak abess...

Sudahnya kiter layan jerk laaa..makan kat situ..
hantam jerk laa labu...seb baik tekak bleh terima
hahaha...last2 masing2 mintak ais kosong jerk..
sebab Ahkak budget nak beli kek jerk...

Kalau nak minum2 kiter layan kek hari lain laa..
yg ada promo air free..tmbah RM2 untuk Ice Blended..
Weekdays sahaja..tapi dari pukul 3pm - 6pm
Sila berjimat hokeehhh...hahahaha







Indulgence nie memang peberettt anak2 laa..
sepanjang masa nie laa kek2 diorg order...


Yg nie peberet Ahkak...Chocolate Brulee..
memang terbaekk laa kek nie...kurang manis
penuh rasa cokelatt...


Yang nie pulak memang peberet anak bongsu Ahkak tu haa
Marble Cheese nie jugak yg dier suka...dier hadap sorg2 jerk tu..
mana nak share ngan org lain..


 Nie laa 2 org anak dara ahkak...sorg lagi tu dah umur 21tahun..
sorang lagi tu umur 13tahun haa...dah tua dah Ahkak nie..
Anak2 pun dah besar panjang...tapi sampai sekarang
xleh dok dekat berdua..ader jerk diorg nie gadohkan...

So uolls ada masa lagi laa nak layan promo cake buy 2 free 1 nie...
diorg akan kira kek paling murah laa as free..yg mahal kiter bayor...
sampai malam katanya..so sempat lagi laaa...nak terjah balik
kojer karang...sila2...


owhhh yg nie adalah hadiah yg Ahkak terima.. 
join contest aritu..
Seronot sangat...tq2 so much uolls berdua memang happening


X sangka pulak nama naik sebagai pemenang contest nie..
diorg nie suka travel sana sini...uolls terjah ler blog diorg nie
nak2 SS tu ayat dier selamba badak jerk...memang brutal orgnya..

Terima Kasih banyak2 yer JM & SS atas kesudian 
FM dari Shang Hai nie..dah ler besar giler...cantek pulak tu..
memang baik hati laa diorg nie...

Walau duit banyak perabes kat sana..masih lagi ingat kat kitorg 
yg selalu jadik silent reader blog diorg...i lap uolls laaa..
mmmuahhhcikettt


Kisah sorg lagi..anak buah Ahkak nie..
Dia request nak deyah hari jadi..sebab budak lelaki kan..
Biasa lahh kompom suker main pistol nie...

Sekali dier xmo yg pistol peluru satu-satu tu...
Dier nak serupa machine gun nko peluru dier...
sekali amekkk harga dkt lazada rm100++

Sebbaikk laaa Maklong dier nie baik hati..
tapi bapak lama menunggu barang nie sampai..
dari China tuu...kalau kat mesia nie x jumper lagi..
takat main bunyi2 tu x layan diorg...
huhuhu..anak2 sekarang memang pandai demand laaaa...




uolls nengok laaa sniper bullet water gun nie...
maklong tengok pun melopong2..siap ader bunyi..laser...peluru 
wallaaa silap2 papa nko yg dok main balik pokok tuu
wakaakaka...

Tapi dah pesan dah..main out door...
jangan main dalam rumah...mender nie jangan masuk mulut..
risau kan..crystal nie mcm2 kes dulu...
apa2 pun maklong happy laa nengok 
Baby maklong nie happy..siap bawak tido lagi..
hehhee...


yg nie Ahkak sajer laa nak share...
reward untuk diri sendiri...ahkak memang tersangat suka
dengan perfume nie..tapi ahkak x suka collect botol2 dier..
dah abes ahkak campak jerk botol2 tu..

Yg nie memang best laa bau dier...
padan ler mahal...kecik jerk kot..
Sebelum nie bau yg local brand..
tapi memang paling best beli yg ori laa..

Walau mahal ahkak pejam mata laa...
bab perfume Ahkak x kisah nak membayor..
tapi bab kasut..handbag..ahkak jenis setia pada yg satu..

Pakai sampai hancoq ..sampai xleh pakai lagi dah..
Ahkak x minat nak tukar2 beg nie...sebab ahkak x suka
kdg2 tertinggal kat beg sana laa..sini laa..

so yg paling penting handbag atau kasut tu..
 tu jenis sesuai nak bawak pegi opis..kenduri kawen..dinner..
pegi tesco..tu jerk laa handbeg n kasut ahkak pakai...
Janji selesa di tuan badan hehehe...
Uolls mcm mana..suker ehhh tukar2 henbeg n kasut nie...


Sekarang nie mood Ahkak layan Novel Seram..
punya lama ahkak x layan novel nie..
mana x nya...asyik2 cerita kawin lari...kawin paksa..
kawin serupa x kawen..kawin kontrak..kawen jgn x kawen..hahaha

Xleh nak hadap laaa cerita2 mcm tu..
Asal baca 2-3 muka surat...tutup buku...
Ahkak sambung nengok citer korea...hahhaa...
dah biler nak abes baca novel kalau cenggitu

So sejak dua menjak nie..cerita2 cenggini 
syokk pulak Ahkak layan...dalam masa 
Seminggu dua nie ...dah 2-3 buku Novel Ahkak 
Khatam...lepas nie nak carik novel lain pulakk..

Adess nyesal aritu pegi jualan gudang Karangkraf
x borong banyak2 novel Seram niehh...
oklaa daa panjang betul entry kali nie..
dah macam rojak..mcm2 cerita ado...

azam tahun nie..nak rerajin skett laa updet blog...mana tahu Nuffnang 
baik hati nak bagi Ahkak nie cheque ribu riban..hahahhaa



Thursday, January 19, 2017

JJCM - BAWAL POWER SEMPOI CYBERJAYA - LUNCH TIME



Yuhuuuu hari ni Ahkak nak share satu lagi tempat makan yang best giler
haaa tempat makan yang Ahkak maksudkan ni adalah Gerai Bawal Power Sempoi 
yang terletak di Sport Arena, Cyberjaya...

Bukan sahaja jual ikan Bawal tau, tapi ada macam-macam makanan lain lagi...
dan paling win adalah sotong dia laaa...besar wei...
tak liat ...sedap!selain sotong dan bawal,
 ada juga ikan keli goreng berempah
sangat garing..krup krap..krup krap makan ..

Semua dijual dalam bentuk set sekali dengan nasi, 
kuah kari bendi, sambal kicap, 
sambal belacan dan pelbagai jenis ulaman seperti salad, timun,
 kacang panjang dan ulam raja...pilih je la nak yang mana..
free flow ulam laa katakan..

Harga sangatlah berpatutan...
untuk ikan bawal satu set RM10.00 manakala sotong tu RM12.00
berbaloi wei sebab besar portion dia...memang puas hati..


yang nie sotong bakar..nanti nk try jugak laaa


Sotong Goreng berempah diorg memang sedap..
besar2 wo... mengah juga nak abeskan sotong sepinggan tu sensorang...

lauk-lauk ni di hidang panas-panas ,
 lepas digoreng tu diorang siram dengan kicap...
sotong sedap, ikan bawal sedap, ikan keli sedap..
sambal sedap, kari sedap...semua sedap laa katakan



ada ikan keli, ikan siakap dan ikan talapia goreng...
yang di bakar pun ader... 
datang sekali  plak ngan air asam, sambal belacan n kicap cili....
serta ulam ulaman....








Set Ikan keli  
RM7.00 - RM8.00








Set Ikan Siakap  
RM 15.00







Set Ikan Bawal  RM10.00






Set Sotong Goreng Berempah
  RM 12.00 - RM13.00





check laa video dari warong hunter nie..
rasa lapor pulak..huhuhu





Kalau uolls nak makan tengah hari..
singgah laa kat Bawal Sempoi nie...
bukan senang nak jumpa harga murah cenggini...hehehe!

Kalau ada perbezaan harga lebih kurang tu
maafkan ahkak yer...sebab maybe ada kenaikan harga
ker sebab2 hal2 yg x dpt nak di elakkan...

so apa lagi korang, silaaaa la terjah!
ehhh tapi tempat ni buka masa lunch hour hari kerja je tau!
weekend hari sabtu diorg bukak lunch time...
waktu dinner jangan pergi pulak yer!

dekat FB uolls bleh tengok laa dulu..samada diorang
bukak atau x pada hari2 wekend tu...diorg akan updet
di FB diorg...follow jgn x follow yer

Dalam Sports Arena ni..parking dia kena bayar tau..
ada mesin bayar parking kt kawasan tu..jgn lupa bayar pulak sebelum keluar..


Touch N Go