iklan2

Saturday, April 22, 2017

TASBIH MINI - PROJEK TERBARU

Salam uolls..sorry laaa lamer skett menyepi...bukan apa ahkak nie bz skett lately nie....
kejap 2 minggu di KL..lps tu 2 minggu di Jerteh , Besut , Terengganu..
skrg nie nk balik pantai timur x pening dahhh

Yerlaa org kejer sendiri cam ahkak nie..banyak free time..x terikat dgn boss
yg cengil..boss yg street..sebab ahkak adalah the lady boss..muahahha...
so bab masuk kejer tu mmg flaxible..nak cuti2 tu pun no problem

Skrg nie ahkak..pepagi..wlw x pagi mana..
pukul 10am ..baru siap2 nk keluar  carik bekpes.. lunch tapau jerk
bawak opis cik abg nie...almaklum laa jawatan ahkak nie spesial skettt..

kira ahkak nie jadi sexyteri cik abe laa...
tahu x apa jawatan sexyteri nie...maksudnya seksi isteri laa...wakakakaa...
bukan senang nak jadi sexyteri nie...sebab kena kawen dgn boss baru dpt jawtan 
sexyteri nie...muahahah...

so kena teman dier kat opis..teman minum..teman makan...teman meeting..
tengok jadual dier...arrangekan sumer2 tu laa...sesambil tgk kejer apa bleh tolong dia..
ahkak layan laa bisnes online ahkak nie...

mcm2 ahkak buat uolls..nak carik rejekii halal...ahkak jual tudung
Bawal Aidijuma..Inner Magic..Dokoh Patch...
Lepas tu ahkak jual Cheezy Crunchy..Jual Minyak Morhabshi..
Karipap Mini pun ader haa..yg tu packing2 hantar laa mana2...

Lepas tu ahkak nie suka jugak buat something yg kreatif
baru2 nie ahkak ada amek tempahan untuk doorgift
order 500pcs mini tasbih..so memang bz laa jugak ahkak
ke hulu ke hilir mencari brg2

so customer request nak 500pcs..
200pcs kaler pinky terqois
200pcs lavender pink
100pcs random colour
pack dlm kotak laaa kann...















Berpeluh jugak laa nak menyiapkan project nie...
baru nak berjinak2 kan...separuh org bagi siap dgn surah yassin tu
tapi yg nie request nak bagi vip2 katanya...nak lelawo skett laa
untuk pakej nie ahkak amek rm3.00 jerk..siap tasbih n kotak comey

so kalau uolls nak buat tempahan boleh laa ikut budget uolls..
nanti ahkak buat cuns2 punya utk uolls...

kalau uolls berkenan boleh laa whatsapp ahkak...

http://wasap.my/60123134100
http://wasap.my/60123134100
http://wasap.my/60123134100

#door gift , 
#tasbih mini , 
#cenderahati perkahwinan ,
#aqiqah , #cenderahati

Tuesday, March 28, 2017

ATZ HOMESTAY , JERTEH , BESUT , TERENGGANU

 Tempahan bagi Bulan APRIL 2017
ATZ HOMESTAY , JERTEH


7hb & 08hb      Siti Hafizan 
*ATZ Homestay*


  20hb & 21hb      En. Hasbullah
*ATZ Homestay*


     02hb April      Adam
*ATZ Cabinstay* bilik 1..2


  11hb & 12hb April     Nailah
*ATZ Cabinstay* bilik 3..4..5


whatsapp ATZ HOMESTAY :
CLICK KAT SINI YER >>> http://wasap.my/60123134100
CLICK KAT SINI YER >>> http://wasap.my/60193346151



HOMESTAY MURAH DAN SELESA !!! 
.
Ya, Homestay Kami Berikan semua itu untuk Anda dgn Harga RM 250 Sahaja!!! 
(Baca Sampai Habis)

Balik Kampung tapi rumah keluarga penuh?

.
Kerja travel ke Jerteh , BESUT dan Terengganu nak Suasana macam Rumah Sendiri?
.
Bawa Keluarga Besar Anda ke Terengganu/ Jerteh , Nak Rumah yang Selesa untuk Keluarga?
.
Kami ada Penyelesaiannya, Whatsapp Terus 
.
Kenapa mesti ATZ HOMESTAY ?
.
Sebab2 nya Adalah;
.
✔ 1 Unit Banglow dengan 3 Bilik yang Selesa
✔ Kawasan Berpagar..Parking yg Luas
✔ Ada Set Bakar untuk berBBQ 
✔ 2km ke Bandar Jerteh 
✔ 15 Minit dari Kuala Besut 
✔ Peti Ais ada...Dapur Ada Disediakan
✔ Semua Bilik ada Aircond
✔ Ruang Tamu dan Ruang Keluarga yang Besar
✔ Mesin Basuh ada... TV 40 Inci dengan Astro NJOI!!!
.
Di Mana Ya!
.
🏠L Landmark : Kampung Tok Raja



🏡 Aplikasi WAZE/google : ATZ Homestay Jerteh 
.
Address : 
.
Lot 3414 Kampung Tok Raja , Jerteh , Terengganu


 Booking dan Pertanyaan:



.
P/S: Unit Kami Sangat2 Terhad, Jangan Tangguh2 yer







Thursday, February 2, 2017

JJCM - BOAT NOODLE - D PULZE - CYBERJAYA

salam gong xi fa cai...salam naik bekojer balik laa pada yg cuti tuu..
macam mana banyak x collect angpau..hehhehe...kecoss laaa kann minyak dah naik rega lagi...masalahnya kalau minyak naik rega satu hal...

barang2 lain pun naik rega tu yg sakitt poket kiter kannn...kann...
adesss apalaaa nasib 2017 nie yer...kenaikan harga barang mencanak2..
Dividen ASB makin menjunammm junamm...

Ehh citer pasal ASB nie kann...susah laaa nak updet buku..xleh nak pegi bank dah..
aritu pegi RHB kata xleh updet buku dah...bank2 lain boleh ker..
uolls updet dekat mana ehhhh..
saper tahu meh story kat kiter blehhh...
dah ler dividen dpt ciput...lps tu kena pegi cawangan ASNB pulak...

boleh ker keluar duit bebanyak kat situ..xpernah lagi laaa ker
ASNB nie..katanya area Putrajaya nie ader ehhh..nak naik KL
memang x laaa...huhuhuhu...

OKlaaa kiter luperkan dulu japp pasal ASB tu...jomm kiter makan dulu...hehehe
Ahkak nak bawak uolls masih lagi makan2 di Cyberjaya...kat DPULZE tuuu..
Kiter makan di Boat Noodle..uolls pernah try x mkn Boat Noodle nie.. 

Biasalah...orang 1st time baru nak try boat noodle. Terkial² sket nak order. 
Tapi tak per. Tapi buat permulaan nak mencuba, bley order semangkuk dua dulu .
Kalau nak tambah mangkuk, re order jer...Konsepnya senang...kiter tanda jerk
borang tuu..mana satu kiter nak...




Menu baru..x pernah try lagi...just nk try boat noodle dier jerk dulu



Memang nikmat ler sangat bagi pechentaaa mee niehhh



Gini laa borangnya haa uolls perlu isi..
tulis code mana nak..letak ler brp kuantiti uolls nak telan...
lepas tu panggil waiter tu haa..sempoiiii jerk



Antara pilihan makanan...so far yg murahnya boat noodle jerk..
yg lain2 x murah sgt...air pun bleh tahan lerrr...tiada yg murah...
selain yg tidak murah sahaja..hahaha...



Yang ni plak namanya KA NUM TUAY. 
Kuih dia macam tepung pelita. Alaaaaa...senang cakap tepung pelita versi thai. 
tapi pejal dan kenyal sketla.



 Versi thai dia buat dalam mangkuk cute nih. 
Tapi rasanya memang sedap. Tak puas makan kueh nih. 

Harga dia satu set (2 pcs) RM1.00..
Tapi kecik nauuuu..tak feel nak makan..
baru 2,3 kali sauk habis dah..hehehe...manisss wooo kueh niee


Chicken wings : Rangup 
RM4.90



Esok2 x mau order yg nie...senduu jerk Chicken Wings nie
 x ngoder pun xper...aderr laa celah2 gigi jerk..kecik bebenor laa pulak... 
baik makan yg kangkung goreng tempura tu huhuhu...lepas nie bleh try yg tu pulak..



Menu paling Winn di hati BETA
hah yg ni sedap uolsssss..SANGKAYA namanya
Harga rm 6.90 x cukup laaaa mkn dierr...skettsgt letak rotinya


roti tu jenis yg tebal..mcm roti banggali diorang stim..
lembut & gebooo pastu cicah ngan Sangkaya bermaksud 'kastard', 
 'sangkaya' nie raser mcm pandan kastard...buatan diorg sendiri.



Amek air Thai Coffee Ice RM8.90..
 Ice Lemon Tea RM6.90

Cup ni dari plastik yg  tahan lasak jugak..bukan mcm cup biasa tu.
then dengan tutup ada lubang diatas untuk straw lagi..berguna sangat nak recycle..
suker laa dengan cup nie...mmg sayang nak buang hehehehe..


Mee dia mangkuk kecik2 just RM1.90/semangkuk. 
Ada beef & chicken .
Kalau sorang anggaran boleh kenyang dlm 2-3 mangkuk


Ok...dekat Boat noodle ni ada 2 jenis flavor. Pedas dan juga tak pedas. 

PATHUMTHANI pedas. Tapi Ahkak x tahan pedasa amek pun yg nie..
 Tapi kalau nak tambah pedas, ada cili macam cili flakes disediakan, 

AYUTTHAYA  tak pedas. Ada Beef Thai Rice Noodle dan juga Chicken Thai Rice Noodle. 
Ahkak pilih 2 mangkuk Ayam...2 mangkuk Daging  

Apa rasanya? Masam Manis Masin semua ader...
 Macam diorg letak banyak black pepper laaa...
x minat sgt kott raser yg nie
anak ahkak jerk bedal semua 4 mangkuk tuu..



Untuk yang baru2 nak try, yang ni utk panduan.. 

Ayutthaya : tak berapa pedas dan manis2 sikit ada black pepper
rasernya..

 Pathumthani : agak pedas dan masam2 sikit. 



Apa pun menu Sangkaya adalah menu pojaan hati Ahkak...


Budak2 nie bagi laa makan apa pun boleh...Anak yg Kecik tu x minat mee dier..
x best katanya..dier lagi suka boat noodle yg dkt Cyberjaya Shafbury tu
AROI THAI..kat sana  harga semua RM1.90...


Makan x seberapa tapi agak standard laa...harga makan ringan2 nie..
biasanya part air tu yg buat harga makanan jadi mahal..
abess tu sewa kedai pun mahal...kos bahan mentah pun mahal..
nak bayar gaji pekerja lagi..kann...

apa pun Ahkak redho laa nak buat mcm mana...nak jimat masak sendiri laa
apa susah...japp ahkak dah try buat Sangkaya dkt rumah....nak resepi klik kat sini...hehehe


 Overall makan kat sini memang ok. Tapi kedai dia tak der lah besar sangat. 
Nasib kitorang cepat. Kalau tak memang kena manunggu turn sebab ramai orang.
Boat noodle ni ada beberapa cawangan.

 Antaranya:
1) Jaya One
2) Empire Damansara
3) Ikon Cheras
4) Klang Parade
5) Sutera Mall
6) Gamuda Walk
7) Publika
8) Berjaya Times Square
9) D'Pulze Cyberjaya

Sila lah terjah Boat Noodle berhampiran kawasan anda untuk mencubanya. 
Tapi kena tabah menunggu lah sebab orang ramai. Melainkan uolls gi cepat ☺
Kalau waktu peak hours mmg susah laa nk dpt seat kat sini...


Wednesday, January 25, 2017

JJCM - THE FISH MANHATTHAN - DPULZE - CYBERJAYA - PROMOTION

Yuhuuu Ahkak kembali bersiaran lagi hari nie
KoRang suka x makan Fish & Chip...
Ahkak mmg suka laa mkn Fish & Chip nie..
tapi biasanya suker samada yg Fish Manhattan nie atau pun
yg Secret Recipe punya...kalau kat tempat lain..
Ahkak kurang gemor..huhuhu..

Jomm laaa kiter layan makan Fish & Chip nie
di Fish Market - The Manhattan
dekat D Pulze , Cyberjaya nie jerk..



Salad & Dressing diorg memang ohhhsemsss laaa

yang nie appetiser laaa sedapp..so creamy..

yg nie calamari deep fried..
aka sotong celup tepung laaa org kata..hehehe..

Dipping sos dier memang sedap laa..
campur apa tah..ader raser manis..masam...dap2 erghhhh

Jemput makan sumer..


Terbaekk laaa Fish & Chip diorg nie
sebab portion mmg besar...mkn sorg2 x abess..huhuhu

Beli 1 share ler berdua...kalau bertiga beli 2
bolehh gitewwww


Pose lagi..kasik close up...


Opsss luper... Air nie x ingat air apa...
ader raser coklat n pisang...sedap kott..
tapi sedap lagi yg Alabama tu..ader raser 
 Peanut Butter dan Coklat...

Air nie sajerk laa tambah lemon n salad...
nampak menarik skett nak minum hahaha..
Biasanya lemon dkt pinggan tu kitorg buang ajerk..
nie tmbah dlm air suam..elok gakkss kan...hehehe


Last sekali desert diorg nie...x silap Sizzling Brownies..
tu dier..berasap2 sampai kat meja..
Gabungan Sejuk n Panas...sedappp...
tapi manisnya lit2..kata org...
caramel bawah tu mcm berminyak skett...kena makan
cepat2..takut nanti hangit...x sedap..huhuhu...




wahh sekarang nie diorg ada buat promo..
boleh pilih samada nak makan sorg2 atau nak makan
secara berjemaah..sila baca syarat2 tu dulu tauu..

jumpa lagi nanti ehhhh...daaaaa...
esok banyak skul dah start cuti...uolls yg nak balik kampung tu
hati2 di jalan raya ehhh
musim2 perayaan nie kereta banyak..jalan sesak...
kena banyak bersabar tauu....





Touch N Go