iklan2

Wednesday, December 28, 2016

JOM MASAK-MASAK - AZUE KITCHEN - CLUB SANDWICH

Salam semuanya..walaaa...pejam celik dah naak sampai ke penghujung tahun 2016 dah kita
cepatt ehh masa berlalu...dah nak bukak sekolah balik dah...
harap semua dah settlekan...

Anak2 pun dah boring dok umah..nak jumpa kawan2
kepada yg masih kat kampung..haaa minggu nie ramai ler mak bapak
 balik amek anak masing2kan..

Hati2 di jalan raya uolls..musim hujan nie...jalan licin..
patuhi undang2 jalan raya ok...jangan bawak laju2..
waktu2 mcm nie kena banyak bersabar...ramai yg nak balik kampung jugak tu..

so musim hujan nie perut asyik lapar jerk kan...
kang makan banyak2 kang gemsss pulak...x makan perut mcm2 bunyik
kejap dangdut...kejap rock n roll..huhuhu...

Ahkak skrg nie cubaa laa nak skip makan nasik..untuk dinner..
sebab tgh hari dah makan nasik kan...so ptg2 tu..
balik opis mulaa laaa kelaparan..

Nak makan apa pun pening..sebab yg lain2 nak nasik..
Ahkak xxmo nasik..so carik laa resepi yg mudah2...kan..

Jomm Kiter sama2 belajar buat Club Sandwich..
Memang kenyang...makanan sihat kata org...


Club Sandwich nie simple jerk...xder bahan2 yg payah nak carik..
Just guna jerk bahan2 yg ada dalam peti ais tu....

Yang wajib hanyalah Roti ..
xder roti kang jadik Club Nasik laa pulak kann
X jadik Club Sandwich kiter...huhuhuhu

Bahan2 yg di perlukan mcm uolls tengok bahan2 tu..memang sempoi jerk
Roti Sandwich..apa2 jenis yg uolls suka...
Soft Marjerin..Salad...Telur Mata..Mayonis..
Burger Ayam Di Grill dan di potong2..



Sayur2 yg ada...pilih laa suka salad ker...tomato ker..
tiun ker...bayam ker..janji uolls makan sayur2 tu ehhh


Bahan2 yg nak di lapiskan sekali pun ikut suka uolls..
Macam ahkak suka Burger Ayam tempura tu...sebab garing2 skett
kiter grill kejap jerk...lepas tu goreng laa jugak telur mata 
2-3 bijik..dan jugak cheese sekeping dua...

Cara-cara nak sediakan memang senang sangat laaaa...

1. Grill / bakar 4 keping roti yang telah disapu butter hingga garing.

2.  Sapukan mayonaise pada tiga keping dan dialas dengan salad.
 Kalau tak ada salad, timun yang dihiris nipis pun okay.

3. Setiap satu keping, susun lah apa bahan yang ada 
mcm ayam, telor atau cheese. 
Ikut tekak masing2..xder masalah...

4. Susun ketiga-tiga keping itu. 

5. Akhir sekali letak satu keping roti bakar kosong. 
Cucuk dengan pencungkil gigi atau lidi dan potong perlahan-lahan.

P/S : uolls nak letak sos cili ker Thousand Island ker
tomato sos ker...boleh jerk



Taraaa dah siap Club Sandwich kiter...amacamm siokk x nengoknya..
apa lagi..pegi laa masuk dapor...masak pun kejap sangat..
kalau uolls rajin gorengkan fries sekali...atau buat cheezy wedges..
hehehehe...


yang nie Ahkak buat versi telur scramble dengan Chicken Slice
boh cheese jugak...very the kenyang laaa hahahaha


zoom dekat skett laaa kalau kat luar nie dekat rm15.90 kann
balik umah buat sendiri modal x smpai pun...bleh makan 1 family..


3 comments:

Touch N Go