iklan2

Friday, December 16, 2016

JJCM - Pancake Krabi Noah Original - DULANG MAS WAK DOYOK - SHAH ALAM -

Salam uolls..pejam celik dah nak sampai hujung tahun 2016 dah kiter nie..
cepatnya masa berlalu kan...dah nak sambut Krismas...Nak Sambut New Year...
So Kembali Ke Sekolah ler...kiter...

Macam mana persiapan barang2 sekolah dah beli ker....
Cuti2 Mesia x abes lagi ker...
Ahkak settle dah semua...tinggal sorang jerk anak yg ke sekolah
so beli sikit2 ler...x settle lagi... itu pun dah pening..

Anak Dara dah makin pandai melaram....dah pandai pilih
mcm2...kasut ikut style laa...tudung pun nak kain senang bentuk...
bukan main demand lagi kan anak2 sekarang...

Zaman Ahkak Skul dulu mana reti nak melaram nie..
baju skul 2 pasang jerk..itu pun mak sendiri yg jahit..
kasut sekolah sepasang jerk...pakai laa smpai koyak..

Yerlahhh dolu2 mak bapak kiter mana mampu...
redho jerk laa kan...apa pun biler dah berjaya sekarang nie..
berjaya sangat ker...hahah...Ahkak banyak belajar dari kesusahan

Walau di tahap mana kiter berada jangan sesekali bangga diri..
jangan lupa asal usul kita dulu...bantu org yg sedang kesusahan..
Itulah prinsip  yg Ahkak pegang selama nie...

Insyaallah...Banyakkan bersedeqah yer....x perlu banyak..
tapi Istiqamah...itu penting supaya rezeki kiter akan sentiasa di berkati...
hati kena ikhlas..waktu kiter memberi..kalau x ikhlas..
jangan sesekali kita pertikaikan ... ke mana duit tu pergi..
Allah melihat apa yg kita lakukan...Allah tahu apa yg terdetik di hati kita..

Uishh Sessi apa niee...xperlaa sesekali kiter ingatkan diri kita yer x..
Pesanan untuk Diri Sendiri namanya...jomm Ahkak bawak uolls
makan Pancake Krabi Noah Original


Pancake Krabi dah ada kat Malaysia wei..Tak payah nak ke Thailand lagi..
Duit sana pun dah mahal dah skrg nie...

Kitorg try makan di Restoran Dulang Mas..Kepunyaan Wak Doyok
rupernya...mula2 makan dulu x banyak cawangan lagi
sekarang nie dah bukak banyak branch so x susah laa nak carik
Pancake Krabi niehh...


credit to FB Pancake Krabi Noah Original

credit to FB Pancake Krabi Noah Original

Antara menu menu Pancake yang ada. macam macam flavour uolls !!


credit to FB Pancake Krabi Noah Original




credit to FB Pancake Krabi Noah Original

Di sebabkan Ahkak nengok kat FB diorg nie...3-3 menu nie antara bestseller
Ahkak pun berhajat laa nak mengoder 3-3 jenis pancake nie...
Ahkak belum pernah ke Krabi..So Ahkak xleh nak compare laaa
tapi ramai ckp dah nak sama dah rasernya...



Banana Pancake Nutella yg 1st sampai...
 Pancake dier sgt2 Crunchy...x macam roti canai pisang tu..
tapi tepung dier raser seakan2 roti canai..tp garing skett laaa..
x ler lembik mcm roti canai pisang tu...

Size dier agak comel...kalau sorg makan mmg x kenyang laaa..
nie kira makan untuk alas2 perut jerk laaa



so kalau korang nak try, boleh google Pancake Krabi Noah.. 
actually sekarang dah banyak outlet dia buka.. 
kat Kota Bharu ada kat Terengganu pon dah ada sekarang.. 
so boleh la try kat mana mana outlet yang berdekatan.. 
kalau yang kat Shah Alam ni, boleh datang kedai Wak Doyok, Dulang Mas Cafe.. 


Harga Pancake Banana + Nutella ialah  RM4.70 


yang nie Pancake Banana + Cheese RM4.50 

sedap sangat weiiii !!!!! terasa manis masin. dapnya!
Ahkak suka laa combinasi pisang n cheese nie...lemak2 gituuu..
x muak laaa...sedap2..cer try test tengok....



Pancake Noah Special RM5.50

Kenapa dia SPECIAL?
Sebab : dalam pancake ada pisang, ada telur didalam, 
manakala toppingnya dicurahkan dengan coklat+susu 
dan ditabur dengan coklat rice dan coklat chip !
perghhhhhhhhh memang layan laaaa


Tapi kalau x suker telur jgn order yg nie...sebab ader raser muak
skett laa...Ahkak prefer yg 2 di atas tu jerk...
Depends pada tekak masing2 laaa



Uolls boleh je request nak tambahan apa apa 
seperti nak add on coklat chip ke, nak add on cheese lebih ke, 
nak add on chocolate ke, nak add on ape ape jelaaaa ikut selera korang. 

bagitahu je kat abam pancake tu  ~ 
semua add on hanya dikenakan charge sebanyak RM0.50 je!  


Location: Dulang Mas Cafe, seksyen 7, Shah Alam.
Berhadapan Restoran Barra

🍌 SHAH ALAM 🍌
Lokasi : Dulang Mas Cafe, seksyen 7 shah alam
Instagram : pancakekrabi_noah
Facebook : Pancake Krabi Noah Original
Waktu operasi: 4pm-11pm
Hp: 013-6734093/016-6677083





Info :
Alamat : Dagang Avenue Food Court, Taman Dagang Ampang, Selangor.
Waze : search Pancake Krabi Noah Original Ampang

No Tel untuk Booking : 016-6677 083/ 011-3754 9254

1 comment:

  1. baru tahu ada pancake kat taman dagang, blh terjah sini nti

    ReplyDelete

Touch N Go