iklan2

Friday, December 2, 2016

JJCM - AYAM GOLEK DARA NILAI - JALAN LABU - N9

Salam berhujung minggu uolls ..apa khabar semuanya..
harap sihat sejahtera..musim hujan sekarang nie...musim cuti sekolah
musim kenduri kawen...mcm biasa laaa kalau musim tengkujuh nie nie

Cuaca x menentu...dekat Puchong nie asal petang jerk hujan...
asal hujan jerk petang..huhuhu...uolls jgn main hujan sangat..
maklum ler hujan2 nie kalau antibodi badan x kuat bleh demam 
di buatnya kann...

Satu lagi kalau musim hujan2 mcm nie perut memang cepat lapar kannn
kadang2 balik kejer nak singgah kedai mls nak turun sebab hujan
balik rumah apa lagi buat lempeng laa..cekodok laa mmg layan kann

kalau korang malas nak masak tu uolls order jerk laa dekat jiran sebelah rumah..
suruh diorg masakkan hantar kat rumah terus hahahaha...
kalau x nak jugak x dapek Ahkak nak tolong...

Amarannn !!!! jangan terus baca Entry Ahkak nie..
takut perut korang BERGegarr Vaganzaaa jap lagiii...
sebab Ahkak nak bawak uolls JJCM jauh skett laa...
Incase kalau uoll nak balik kampung wekend nie ker kann...
atau yg nak attend kenduri kawenn dekat N.9 nuu

Ok laaa jomm kiter terjah  kedai mkn ni namenye 'Ayam Golek Dara' 
lokasi kt Jalan Labu - Nilai Lama jln menuju ke Seremban,dkt ngn Labu. 

Ahkak dah 2,3 kali dh dtg kedai mkn ni & memang tidak menghampakan.
 Kedai ni di tepi jln besar, dibuka pada wktu ptg dalam pukul 5pm mcm tu sampai malam. 

Menu spesel dkt kedai ni opkos laa Ayam Golek Dara..Ada Satey, 
Char Kuew Teaw, tak ketinggalan Nasi Lemak Ayam Golek.

 Harga pon berpatutan la, tak mahal sgt harga org kampung mana boleh
mahal2 kann..walau pun harga barang mentah semakin mahal
ada jugak kedai yg mampu milik kita boleh terjah...



Terletak di tepi jalan Nilai-Seremban.
Selalu kalau nak mengelak jammed Ahkak mmg lalu jln nie Nilai/Salak Tinggi - 
Seremban/Seremban 2 ... korang mesti akan lalu kedai nie memang senang nak carik..






Ayam goleknya memang marrbelessss...
hingga menjilat jari ,memang sedap...,makan ayam saja tak cicah sos pun dah sedap,

kat situ juga ada nasi lemak,sate,char kuey tiaw,tapi baik la datang awal,
kalau lepas magrib tu sebelum kul 8.30mlm kira cunss dah tu..



Ahkak Order Ayam Golek Setengah Ekor..
Lepas tu order Nasi Lemak ... memang siokk laaa layan dengan
Ayam Golek Dara nie...yg lain2 kitorg x pernah try lagi laa
sebab mmg aim nak makan Nasi Lemak Ayam Golek Dara nie jerk



Sambal Nasi Lemak dier mmg x pedas laa...manis2 gitu
Ahkak memang suka kalau makan Nasi Lemak Sambal
Bawang mcm nie...terasa kemanisan bawang tu..mmg terbaek..


Kita kasik zoom skett laaa Ayam Golek Dara nie...memang lembut rasernya
moist2 giteww...layan dgn sos dier mmg siokk laaa


Pekena dengan Nescaffe tarik mmg kebabomm laaa...
saper kater org makan nasi lemak pagi2 jerk...
malam2 pun siok apa layan Nasi Lemak nie kannn




Harga kitorg makan tu x ingat ler pulak...tapi memang murah laa
kedai makan pun ala2 open air macam tu...kedai2 kampung kan

Harga Sekor Ayam Rm18.00
Kalau uolls ambil set Nasi Lemak Ayam Golek Rm5.50 seorang

Pada sesapa yang nak try tu bolehlah refer alamat dan no phone kat bawah ni ye :

KLIK SINI >>>>> FB PAGE 

Ayam Golek Dara
Tepi Jalan Labu,
Batu 14,Nilai,
Negeri Sembilan.

Call : 012 - 673 9386 untuk tempahan

so lepas nie kiter nak JJCM mana pulak lagi ehhh....

1 comment:

  1. Wow sedapnya Azue... memang menggoda sungguh.. akak pun baru lepas pos entry ayam golek... tp lain tempat ler.. hehe..

    ReplyDelete

Touch N Go