iklan2

Wednesday, November 2, 2016

TUTORIAL - CARA NAK REPLY KOMEN DI BLOG KITA

Hari ni Ahkak nak share tutorial cara nak balas komen dkt kengkawan yg memberikan komen...punyaa laa lama terpikir2 skrg nie baru dpt mencuba..bapak senang jerk rupernya...wakakaka...masuk lift tekan sendiri lu mau pigi manaa...hehhehe

Memang ramai yang x tahu mcm mana nak reply dekat Comment Box nie kan ? 
Jomm kiter try sama2...macam mana nak buat..x payah kiter nak carik coding2 bagai dah...
dolu2 memang susah skett kiter nak buat macam2 dekat blog kiter nie..

jenuh nak copy code..kadang2 silap pulak sebab x cukup simbol hahahaha..
kali nie ahkak tunjuk gambar ler sekali..senang...
baca Bismillah dulu yerkk...hehehhe...

Langkah yg 1st sekali korang haruslah pegi dekat Design 
lepas tu korg pegi laa dekat SETTING tu...


 

 Lepas tu  korang carik laa  Setting .. jumper ker idokkk....
carik sampai jumper tauuuu...tauuu 



Lepas tu , uolls carik perkataan OTHERS yg kat bawah sekali tuu haaa... 
ahkak luper pulak nak boh anak panah...belah kiri tu yerkkk...
haa yang tuuu...bawah sekali tuu....
tekan ler Others lepas tu pilih  FULL yer adik2 semua..




 Lepas tu klik ler dkt bahagian posts and comments . SIla Pilih Embedded tanpa was2 yerkk

dah tuu tekan laaa SAVE SETTING dah siapp haaaaa....




Lepas tu korang tengok laa entry korg tu...dkt bahagian komen tu dah bleh reply x..
mcm ahkak buat ... kalau x menjadikk x dapek laa ahkak nak tolong...huhuhu

kena berguru dengan org lain ler nampak nyer...maybe ahkak tewas menjadikk seorg 
pendidik mahupun cikgu uolls...sila laa berguru dgn org lain yerkk...hukk..hukk...hukk
cedeyy tauu kitewww...ok byee...ahkak nak pegi reply komen2 yg seadanya tuu...hahaha




5 comments:

  1. Apa jadi kalu tak save setting? Keh keh keh

    ReplyDelete
  2. ibarat tengah membuat karangan diblog tiba2 blackout x sempat save hahaha....apa punn x bleyyy...wakakaka

    ReplyDelete
  3. JM rasa bukan cara nk reply komen tetapi cara nak keluarkan kotak komen like pic kat atas tu. Eh pesal komen dari JM je tu heeee. Bila kita pilih embedded so bila kita reply komen..view komen adalah spr di atas

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  5. Nak tahu cara buat duit dgn menggunakan handphone dan internet sahaja....

    WOWAPP -APPLIKASI SOSIAL SAMBIL MENJANA PENDAPATAN TANPA MODAL

    Apa itu WowApp ?
    Apps sosial serupa juga dgn apps sosial lain spt Whatsapp Telegram yg ada dalam Play Store..

    WowApp membayar anda untuk setiap aktiviti yang anda buat semasa menggunakan aplikasi ini. Apa yang anda tunggu? Semua orang menggunakannya untuk income tambahan..& boleh mendapat INCOME SEUMUR HIDUP dan Cash Out terus ke Akaun Bank Anda....👍👍👍💰💰💰💰

    ✔️Join dapat duit
    ✔️Chat dapat duit
    ✔️Call pun dapat duit
    ✔️Send gambar dapat duit
    ✔️Send Video dapat duit
    ✔️Tgok Youtube & Facebook dapat duit
    ✔️Senang cerita semua aktiviti dlm apps ni dpt duit

    IKUT CARA SPT DIBAWAH UTK JOIN
    1- Klik link ini 👉
    http://www.wowapp.com/w/bobbyamir123/Amir-Ruzaidi

    2- Klik kotak Join Amir-
    3- Daftarkan email dan Password
    4- Download Wowapp di playstore
    5- Login guna email & pasword yg didaftar
    6- Penerangan WowApp di YouTube, penghasilan income tanpa modal.. Awesome INCOME

    ReplyDelete

Touch N Go