iklan2

Friday, November 4, 2016

JJCM LANGKAWI TRIP - 2ND DAY DINNER - MEET UNCLE BOB

Salam Uolls kiter sambung lagi laa cerita JJCM Langkawi tuu...
Hari ke 2 memang kitorg dah bersantai2...cokelat dah habes borong dah..
semua Mall dah jejak dah...tempat2 lain mcm cable car...makam mahsuri..
Beras Terbakar...semua dah pergi dah..

Petang tu kitorg singgah ler makan di Rojak Hafiz di Pantai Kok tu..
memang ramai laaa makan kat situ...so far kitorg pun layan kejap jerk
makan kat situ..order Passembor dan cendol jerk..

Tapi siyess laa awat x sedap dah..hanya ada timun dan sengkuang jerk dlm tu..
hirisan tahu skett jerkk..x puas laa makan...agaknya barang2
mentah dah naik rega..harga Rojak kalau naik org bising..
so diorg kecikkan portion dier kot..

Tapi siyes laa x best macam dulu dah...yg sioknyer  lepak 
tepi pantai tu jerk...berangin..syokk jerkk...

Malam tu lepas jerk maghrib kitorg dah standby nak layan western mlm nie
tapi xmo yg mahal2 punya nak murah2 punya jerk..
ader ker western murah2..kat Langkawi nie...
Saper ckp xder...ader maaa...nama gerai dier 
MEET UNCLE BOB yang berlokasi di Jalan Padang Matsirat..
menhala ke KUAH dari Pantai Chenang..
Gerai nie di sebelah kiri Anda...

Gerai nie memang sempoi jerk skrg nie dah ada Banner
so uolls perlahan2 ler carik yerkk Gerai nie..
Walaupun luarannya hanya nmpak mcm sempoii
tapi rasa chicken chop diorg mmg marbelles..
harga pulak RM5.00 hengget jerk sepinggan...



jom layan video dari Oh Media nie..



Air kitorang dah sampai sorang sirap Laici..sorg Laici
fuhh manisnya laa haiiii....


Hidangan yang dipesan dah sampai. Dua set chicken chop 
Chicken Chop warung ni memang terbaik ! 
Isi ayam tu lembut dan kerak luaran dia tu rangup.
 Rasanya pon memang sedap. Selain ayam, apa yang ada untuk hidangan tu ialah sosej sebatang,
 kacang panggang bersos tomato, french fries a.k.a kentang goreng, salad,
 tomato, kuah black pepper, sos cili, dan mayonis. 


Kuantitinya memang banyak. Sedap pulak tu. 
Macam tak percaya pulak harganya RM5.00 je sepinggan.


Yang nie 1 fish and chips. Dengan harga rm5.00
bayangkan portionnya mungkin menyedihkan la kan. 
Haha. Sekali sampai, nah! Siap ada sosej okeh. Kat KL hado??



Masa kitorg sampai tu...kitorg x tanya pulak menu lain..
rupernya macam2 menu ader hahaha...lepas nie kena mintak buku menu laaa..

Tapi yang tak bestnya cepat sangat habis. Orang tak putus-putus datang.
yang tapau pun banyak jugak...yer laa kan harga mampu milik..
nak2 harga barang sekrg nie semua dah naik kan...so kena pandai2 laa
pilih tempat nak makan...yg penting sedap dan murah...

korang kena datang cepat laa nmpaknya..x pasti pukul berapa bukak..
maybe dalam pukul 6.00 petang kot dah bukak..
Malam2 tu cuma banyak nyamuk skett laaa kat situ..
redho jerk laa kena ketip nyamuk...kena cepat2 makan dan blah..
hahaha...kaum lelaki yg suka buat pembakaran
suka laa tempat nie...senang nak berasap...huhuhu

Total makan malam kitorg bertiga RM20.00 jerk haa..
awat ler murah sangat kann...alhamdulillah rejekiii...


Lokasi Warung Meet Uncle Bob boleh tengok kat sini


Contact No Uncle Bob - 0125658084



Lepas makan kitorg pun gerak laa balik ke Pantai Cenang
lepak2 kat luar tu tengok org...singgah di kedai Bread Story pulak
layan makan kek kat situ..

so mlm tu kena kemas2 ler barang tu semua...mana nak bawak balik
mana nak pack..almaklum laa berat jugak barang2 kitorg beli
dengan balm gamat sampai 3-4 dozen..

Coklat kompomm 1 beg besor...baju memang bwk x banyak..
bawak yg nipis2 jerk hehehe...
seb baik waktu balik kitorg naik MAS so luggage sorg boleh hangkut 30kg
makk aihhhh...saper nak angkat berat2 tu..huhuhu....

oraitt kiter jumpa lagi lepas nie..esok nya dah nak balik dahh...

2 comments:

  1. Rupa sosej tu dah macam kopok lekor... he he he

    ReplyDelete
  2. Ya ampunnn tgk gambar terus lapar.. salam perkenalan...follower 177

    ReplyDelete

Touch N Go