iklan2

Wednesday, November 16, 2016

JJCM LANGKAWI - LUNCH DI KAK YAN NASI CAMPUR - ULU MELAKA



Salam uolls .. Ahkak ke udara lagi...Bersama mu kembali
Dengan rangakaian lagu-lagu..Juga pesanan
Ku sebagai penghibur..Engkau mendengar di sana
Kita saling mengharapkan..Di dalam hidup ini...
acheewahhh...happy nampak..

Sekarang nie KL asyik hujan jerk petang2...kang banjir pulak
dengar Ahkak nie berdendang riang...sorry laaa
lambat pulak sambung cerita Langkawi nie...

Dah last dah nie...Time to say Good Bye Langkawi..
Pagi tu diorg layan main pantai lagi...Carik jerk Roti Canai
kat kedai mamak depan2 tu..Lepas tu packing2 nak check out dah..

Lepas kemas2 beg..kita pegi ke Beras Terbakar dulu
ada pulak yg menambah Rokok nie...sampai baper katon dah diorg nie
beli...sorg limit 2 katon kan..ada lahh smpai 6 katon haa..

Lepas tu kitorg Lunch di Restoran Kak Yan nasi campur
lokasinya terletak di Ulu Melaka
 berhampiran Maktab Mahmud Langkawi.
senang jerk nak jumpa..tepi jalan tu haa...



Beronok2 kitorg nak lunch kat sini hehhee


Restorannya berkapasiti agak luas dan berbumbung merah. 
Betul-betul di hadapan taman perumahan. 
Pukul 11am orang dah mai makan tengahari wehhh...
Sila datang awal kalau x nak berebut2 tau...


Ahkak terkasima biler tengok lauk mcm nie rupa..
ahkak ada masalah kalau lauk banyak2 mcm nie
ahkak x reti nak pilih...siyes..kalau buffet xper laa kan
kiter boleh berlama2 rasa sikit2...



Kak yan nasi campur mmg sedap. 
Lepas nie kalau pergi Langkawi uolls mesti mkn situ. 
Murah sgt2 💕😍


Restoran Kak Yan Nasi Campur Ulu Melaka, 
Kalau korang ke langkawi dan nak mencuba kerabu bronok yang sedap tu ha 
korang bleh try singgah kat Restoran Kak Yan ni. 

Ahkak pernah try dkt Restoran Siti Fatimah..
Nak kata sedap x tau laa...sedap kott sebab dier buat kerabu
tapi beonok nie diorg potong kecik2..sebab liat..keras..masin..
gigit2 x hancur..telan jerk wakakaa


Macam-macam lauk yang ada,..Mmg sdp murah dan terbaik. 
Pilih laaa segala lauk pauk di darat...di laut..di sungai..
sumer ada...yg hidup dua alam haremmmm xleh makan...



Naik pening nk pilih lauk byk sgt. naik pening 
Ahkak tawaf kat situ..ntah berapa pusingan ntah...
 macam2 jenis seafood..ikan..ayam..sayur...telur..



kata orang di sini ..Most Recommended Lunch Place.. 
Lauk banyak, sedap, murah giler


Pilih punya pilih...tengok ler pinggan ahkak kat bawah tu...


Ahkak amek lauk ketam goreng tepung sekor..
pajeri nenas..bergedil.. ikan masin..wakaka..
beriya2 tawaf..last2 itu jerkkk yg di rembat...


Ketam Celup Tepung Sekor.. boleh tahan besar jugak...
sedap jugak kann...tapi nie bukan soft shell laa..
kalau yg tu geget jerk semua boleh telan...


Adik amek lauk telur n tahu jepun dan jugak sayur sikit
dier nie x sihat so selera makan tu x berapa stim...ciann dierr


Cik Abg dier pilih ikan bakar dengan sayur...
memang simple laa lauk kitorg tu..janji sedap dan
murah..hahahaa



Air kitorg amek sirap kot...alaaa x ingat laaa air nie 
free ker kena bayar...siyes


Kak Waiter pun dtg kira...lepas tu selit kat pinggan..
Ahkak punya laa terkuzattt...aikkk xkan rm20 jerk 3 org makan..
so tnya kak tu nie..kira sorg2 ker semua sekali..
dier kata semua laa...ooohh bapak murah kann...

Memang Ahkak Recommended sangat2 kedai nie.. 
Kak Yan Nasi Campur area Ulu Melaka..
uolls haruss laaa singgah kat sini tauu....

Banyak pilihan lebih kurang 30 jenis hidangan, 
cuma jangan datang lambat.. 
Lambat lauk habis la.. 

Beroperasi dr jam 8 pagi hingga 4 petang.. 
Lunch jam 12tgh just nice.. Lauk mungkin masih banyak.. 
Harga berpatutan dengan kualiti.. Ikan Bakar masih fresh & tip top..
Rugi kalau x pergi..




Kata pelancong dari Kazastan nie


"Sy cadangkan Kak Yan Nasi Campur...
TERBAIK!!!*byk pilihan lauk
*bersih *cepat
* ikan bakaq terbaik..* paling best...murah!!!"



Kak Yan Nasi Campur
Jalan Ulu Melaka, Kampung Padang Gaong, 
07000 Langkawi, Kedah, Malaysia

5 comments:

  1. Fuyoooo food dia berbaris... tak tahu laaa nak mentekedarah mana satu dulu kan... ha ha ha...

    ReplyDelete
  2. Mak aihhh bersusun..kalau byk sgt mmg x terpilih laaa lauk nya

    ReplyDelete
  3. Kalau JM akan pilih masakan unik n belum pernah mkn kalau byk mcm tu

    ReplyDelete
  4. Beronok? Pernah tgk pic..eee geli nk mkn kalau di masak kerabu tu

    ReplyDelete
  5. Nampaknya kalau ke langkawi wajib terjah kedai mkn ni

    ReplyDelete

Touch N Go