iklan2

Thursday, October 27, 2016

PENAWAR PENYAKIT VIRUS KENCING TIKUS - MINYAK MORHABSHI

Salam Khamis uolls...pejam celik waktu berlalu sgt cepat...
Uolls sihat ker...Alhamdulillah...Ahkak x sihat..
1 family x sihat..bermula dari anak- bapak dan maknyer
X tahu laa kenapa...maybe ujian buat kami sekeluarga

Mgg Lepas ..Anak Sulong Ahkak di dapati kena Virus Kencing Tikus..
Selama 5 hari dia di tahan di hospital..

Dkt Hospital doc akan monitor darah dia..dan bagi dia antibiotik..
memang xder ubat yg khusus untuk penyakit Virus Kencing Tikus nie tau..
tapi sebagai Ibu...apabila dpt tahu anak kita dpt penyakit nie
hati jadik risau....galau...stress jugak...darah pun naik..huhuhu



Biler google ramai yang menyatakan kalau sakit akibat
Virus Kencing Tikus nie..ada penawarnya...
Ambil serai dalam 3-4 batang...rebus dgn akar...daun serai sekali..
campur skett gula batu...ahkak pun bagi laa dia minum hari kedua dkt hospital..

Lepas dia minum...dlm setengah jam...nurse dtg ambil bacaan
tekanan darah dia...tiba2 tekanan darah dier rendah sgt...adakah sebab
minum air serai tu...hati ibu dah rasa something..
tapi maybe sebab dia lemah lagi laa kan...so bacaan tu maybe turun naik

Tapi Malam tu dia kata dier sesak nafas...x boleh nak bernafas
dengan baik...allahuakbar...bahaya kalau kena Virus Kencing Tikus nie
dier akan cepat merebak ke organ2 dalaman..
Doc bgtau hati dier bengkak skett...



Hati Ibu dok terpikir2..betul ker bagi air rebusan serai nie..
boleh jd penawar...kenapa dia jd mcm tu..so refer pulak pada Doc lain..
Bukan Doc biasa..tapi Doc nie mengamalkan rawatan  Homeopathy
dier kata try carik Air Gamat sebab antibodi badan dier rendah..
Air Gamat nie bagus utk luka2 dalaman..
kalau anak2 yg selalu demam tu bagus bagi air gamat nie

Hari ketiga dier x minum dah air serai..tapi ahkak bagi dier Air Gamat
nampak dier pun dah boleh makan..dah ada tenaga...
demam pun dah berkurangan...

Hari ke 4 ahkak bagi dier minum air gamat nie dengan Minyak Mohabshi
cerita penuh ttg minyak nie kat bawah yerrkk...
anak ahkak nmpak makin sihat dah boleh pulak mintak nak mkn pizza
doc pun bagitau kalau ok esok boleh keluar...

Hari ke 5 dier dah boleh keluar dari hospital...just doc suruh pantau
kesihatan dier...alhamdulillah...Syukur kpd Allah yg maha penyembuh segala
kesakitan



Virus Kencing Tikus nie sgt bahaya...boleh menyebabkan kematian
kalau lambat mendapatkan rawatan..Ingat lagi x Arwah Din Beramboi...
Arwah Izwan Pilus yg juga terkena Virus Kencing Tikus nie..

Yg x Bestnya Kitorg laki bini pulak yg x sihat..
maybe banyak virus dkt hospital nie..yg mana antibodi x kuat
cepat dpt penyakit huuhu..tapi xder laa berat sgt...
demam sakit urat...dgn gastrik...plus chery bery..
naik pulak allergi merah2 1 badan...huhuhu..

Memang ahkak rasa sangat2 mencabar...mana nak jaga anak sakit..
si bapa pulak demam..last2 ahkak yg tumbang..huhuhu
3 hari x masuk opis...



Dalam masa yg sama ahkak terjumpa Minyak Morhabshi nie..
Khas buat demam akibat Virus Kencing Tikus..Demam Denggi..
Allergik...

Ahkak try..bg dier minum minyak nie hari ke 4..
Alhamdulillah Anak Sulong Ahkak dah betul2 sihat skrg
Abahnya yg Demam Allergi tu pun dah sihat...Badan dier yg merah2 tu
alhamdulillah Hilang...cerry berry pun hilang...Syukur pada Allah..

Hari nie ahkak yg hampir tumbang nie..kepala sakit sangat....badan pun mula panas
maybe x cukup tidur jugak...ahkak try minum minyak Morhabshi nie
lepas tu sapu jerk tempat sakit tu...sakit kepala pun hampir hilang...
tu yang ahkak rasa nak kongsi dengan uolls...

Penawar Virus Kencing Tikus nie...boleh laa cuba..
kita ikhtiar sambil memohon dari Allah yg Maha Penyembuh 
Segala Penyakit...uolls bacalah sendiri..tentang khasiat 
Penawar Minyak Morhabshi nie...




KHASIAT MINYAK MORHABSHI;
Minyak Morhabshi adalah hasil dari ramuan ajaib daripada lebih 33 jenis herba terpilih dan terbaik. 
Tiada bau,rasa mahupun panas. Amat selesa dan sesuai digunakan di semua peringkat umur. Minyak Morhabshi tidak melekit serta cepat serap ke dalam kulit.
Minyak Morhabshi lulus Kementerian Kesihatan Malaysia(KKM) serta SIRIM. Boleh diminum terus atau dititikkan ke dalam air.

MUJARAB UNTUK:

sakit kulit, gangguan misteri, kayap, kurap, batuk, 

kencing tikus, kembung, luka, melecur, urutan luar, santau,

beguk, sawan tangis serta banyak lg. 



andai kata uolls nak cuba minyak Morhabshi nie boleh laa 

Whatsapp ke talian 

+6012 - 3134 100 = AZUE
+6012 - 3134 100 = AZUE
+6012 - 3134 100 = AZUE

JENIS RAWATAN MINYAK MORHABSHI

RAWATAN DAN CARA GUNA MINYAK MORHABSHI

1. Gastrik



Minum sedikit minyak morhabshi sebelum makan sahur untuk pesakit gastrik.



2. Ramai yang perut kurang selesa di bulan puasa, mungkin kerana makan macam2 ketika berbuka. Sapu minyak morhabshi pada perut dan minum sedikit jika perlu.

Utk ibu:
+ Luka bersalin
+ merawat kesan pembedahan
+ menguatkan saraf
+ Lenguh
+ Kejang
+ Sakit kulit
+ Asma
+ Sakit dada
+ loya/pening (sapu bahagian kepala/dahi)
+ Selesema (sapu hidung)

Utk bayi:
Gunakan dari hujung kepala (calit) hingga hujung kaki.
+ Kembung
+ Cepatkan tanggal tali pusat
+ sawan
+ gangguan makhluk halus
+ kulit bermasalah
+ ruam, kurap susu
+ sakit mulut, lidah


Kencing Tikus
Minum 1 - 2 sudu teh, 3 kali sehari. Kalau tiada sudu, boleh picit terus ke mulut 1-2 kali picit.
Boleh minum bersama ubat hospital tapi Jarakkan dlm 2 jam.
Sambil tu sapu dada dan tempat2 yg terasa sakit. Virus kencing tikus akan serang kelemahan pesakit. Contoh kalau pesakit pernah kena asma maka ia akan serang di situ.

Senggugut Haid
Air suam 1/2 cwn
Mnyk morhabshi 3 titik
Selawat 3x
Minum
Sapu dibahagian ari2
Dan belakang pinggang,dan buku lali kaki


Demam Kuning (Bayi)
Mak bayi perlu minum minyak kalau bayi masih menyusu badan. Sapu minyak morhabshi pada areola (keliling puting tetek) dan bagi bayi itu menyusu.
Kalau bayi itu menyusu botol titiskan 1 titik dlm susu. InsyaAllah


Sakit kepala (Migrain)
Titis pada kulit kepala buat mcm minyak rambut. Sedikit sahaja. Kemudian sapu sedikit minyak pada jari hantu kiri dan kanan, letakkan di lubang telinga. Tekan sedikit. InsyaAllah telinga berdengung pun akan hilang



6 comments:

  1. Syukur dia dah sihat sbb mmg bahaya tau kaau terkena air kecing tikus ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah risau kiter tau...cepat2 google cari penawar

      Delete
  2. Sukar nk kesan kan kat mana leh terkena kencing tikus tu sbb arwah din beramboi pun meninggal sbb tu jgk

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu yang risau sgt tu...memang bahaya laa sakit kencing tikus nie....minta di jauhkan laaa

      Delete
  3. Jadi kalau sesapa yg terkena kes yg sama leh try minum air famat n guna minyak ni

    ReplyDelete
  4. SS lebih takut pada kencing orang... ha ha ha... takut kena kencing... he he he...

    ReplyDelete

Touch N Go