iklan2

Wednesday, October 12, 2016

JJCM - SEOUL GARDEN HOT POT - D'PULZE - CYBERJAYA

Kalau sebut pasal Seoul Garden ni, 
mesti semua terbayangkan all-u-can-eat buffet dia tu kan..
tapi yg nie lain skett laaa.. namanya Seoul Garden Hot Pot!
yang terletak di sebelah Seoul Garden di D'Pulze Shopping Centre, 
sopinx mall di Cyberjaya..

Mula-mula tu macam teringin nak teraii...takut jugak kalau2
tekak xleh masuk dengan citarasa Korea nie...
Tapi masa tu teringin laa nak try kimchi tuu..

Last pegi laa jugak kann...asyik layan citer korea jerk
tengok laa diorg tu kan..kalau makan bukan main 
sedap lagi nampaknya...walaupun sental megi jerkk...
hehehe...nak2 makan ramen pakai tudung periuk tuhh kann
nmpak sedapp bangettt



Macam biasa sesambil tunggu diorg ngantor order tuu..
kiter berposing2 dulu kan...



Soft drink jerk kot siap dier bagi hirisan lemon lagi
curlass nko nyahh...


Sudu dan chop stick panjang dier comey sangat..
siap pegi carik dkt daiso atas tuu...hehehe




Kitorg order nasik laa kann.. Marinated chicken kimgaru  namanya
Nasi dier kalau sekali pandang mcm nasi dagang terengganu..
ayam dier sedap jugak..diorg perap dulu...lepas tu diorg goreng
ala2 tenpayaki tu laa


Yang nie kiter order daging dier pulak namanya Marinated Beef bap
daging dier lembut jerk..sedapp laaaa..sama macam ayam tu
diorg perap dulu daging tu... nasib baik boleh telan laa 
nasi nie...sedap jugak...diorg ada bagi sambal sos korea tu
so makan sekali laa...nampak jerk merah tapi x pedas punn




Lepas tu kitorg try Beef bulgogi bap pulak..
yg nie saper2 pecinta sayur boleh try menu nie..
nampak x telur mentah tu....jgn risau..namanya pun nasik nie
kena gaul2 mcm nasik kerabu tuu...xpun ala2 nasi goreng
masak ler telur tu nanti..sebab claypot nie memang panas2



 Beef Bulggogi Bap  rasanya sedap jugak...
telur dia masih mentah atas tu, memang macam di korea...
bibimbap ni disertakan dengan sos cili korea yang sedappp...

apa yg perlu uolls buat biler dpt mcm nie...uolls gaulkan semua tu..
sebab bekas tu still panas2 lagi...jadikk laa nasi gorenggg...
tapi penuh dengan sayur-sayurannya..padan ler org korea lawo2
diorg banyak mkn sayur2 cenggini


Yang nie Chicken bulgogi bap sama jugak cara
nak makannya kena gaul2kan semua bahan tu


Sayur2 dalam nie diorg letak kimchi..tougeh besor2 tu
sayur bayam...daun bawang...


kiter close up skett laaa...


lepas kiter gaulkan semua tu..
cengginie ler rupernya lepas di gaul mesra dengan ayam / daging
serta telur tadi...campur skett sos korea tu..
dahbleh ngap lerrr...telur yg mentah td terus masak haaa
tapi kann rasa kimchi tu buat kiter raser potong skett laaa

maybe rasa kimchi tu x sesuai dgn ahkak..
x bleh masuk ler pulak kimchi2 nie...kalau cili jeruk
kompom laa sedap kott...ngeh2..ngeh




Lepas tu order Glass Noodles nie..
rasernya macam soohunlaa...sedap jugak..
tapi x pedas laa...yg sedap dier letak udang banyak2..
kompomm puas hati makan.. Stir-fried glass noodles with seafood nie


Selain dari Kimchi ada banyak jugak laa pilihan Banchan nie
uolls tahu x Banchan nie apa..bukan belacan yerkk..
Nie kira Side Dish laa untuk dimakan bersama2 set nasi tu

Yang nie kitorg pilih lala ler..rasernya..antara banyak pilihan tu..
semuanya dari sayur mayur...so kitorg decide amek lala nie ler
lebih2 skett....rupernya x masak lala nie..

diorg buat style perap jugak ler..so memang  ader lagi
rasa air laut tuhh..hahha...kompomm laa tekak melayu ahkak xleh terima

nak tahu apa jadik dekat banchan lala nie..kitorg pack bawak balik
lepas tu masak ler lala nie nie..buat sweet sor lagii best..wakaka




Inilah Banchan KimChi yg korg nampak sedap org korea tu hadap kann
tapi laaa...sebenar nya ader raser pelik skett laa dgn Kimchi nie
maybe utk mereka2 yg suka raser masam2 masin...ok kot

kalau mana2 dah biasa makan masakan melayu tu
maybe akan raser pelik laa dengan kimchi nie...
x tahu apa jenis sos / herba yg diorg pakai..

mcm tekak ahkak nie sayur jenis nie pun ahkak kurang gemor
apatah lagi biler jadik kimchi...mmg x makan ler...
ahkak serius x minat sayur punya batang...tuu
segala batang sayur ahkak mmg x makan...
apatah lagi batang sayur kobis nie...


Deep Fried Korean Chicken Drumettes

oklaaa..yg menu nie memang sedap ...
nyummehhhh! ahkak suker yg niehhhh...
paling winn raser nya....dengan kerangupan ayam tu
dengan di saluti sos dier manis2 pedas gituu 
memang ahkak suka laa..mmg terbaekk laa menu niee..
menu wajib kena try tauu kalau dtg sini..



naseb baek laa amek chicken drummet nie..sebab sos dier
tu layan dgn lala td boleh laa masuk tekak..hehhee...
memang sedap laaa...lepas nie kompom nak repeat lagi
makan ayam nie jerk..hehehehe



last sekali not bad jugak ler raser masakan korea nie..
kira boleh layan jugak ler...lepas nie nak try laa menu2 lain
yg ader mcm soup2 tu...biler google diorg kata ada raser cam masam2 
pedas..nanti laa ahkak pergi lagi bleh try pulak menu yg lain...

ehh skrg nie ada offer dari groupon laa
dapat laa makan murah2 skett time2 mcm nie kann..

uolls try laa klick kat sini...>>>> GROUPON SEOUL GARDERN HOT POT
ader beberapa tempat yg boleh pakai voucher nie...
check dulu tau T&C diorg



2 comments:

  1. X perlu pegi seoul kaalu nk mkn mknan korea kat msia bersepah

    ReplyDelete

Touch N Go