iklan2

Monday, October 31, 2016

JJCM LANGKAWI - DAY 2 - BORONG COKELAT - HJ ISMAIL GROUP - LUNCH DI KUAH - RESTORAN CHICKING

Salam Cuti2 Deepavali...daknyerrr makan maruku...laddu..
Panjang jugak cuti sekolah sempena Cuti Raya Deepavali nie kan...
Mesti uolls sdg syok beercuti2 nie kann...

Ahkak skrg nie cuti2 kat rumah sambil layan Drama Online..
Penat tgk Drama Melayu...kita layan Drama Korea..
So mmg best laaa line lajuss mencacuss haaa...
Ramai yg balik kampung..jenjalan hehehe...

Anyway selamat laa berholiday..jaga diri...jaga family..
berhati-hati di jalan raya...jaga kesihatan yerkk..

Jom kita sambung stori-mori di Langkawi..
Uolls suka sopinx apa ehh kalau pegi Langkawi..
Pinggan Mangkuk...Periuk Belanga..atau Cokelat..
ahkak kalau pegi Langkawi kompom akan carik Cokelat...

So ader banyak sopinx mall yg uolls boleh terjah laa 
 Tapi tak semua harga sama setiap kedai atau mall yang jual, so
 kena rajin-rajinkan diri melawat kawasan Pekan Kuah, 
Pekan Rabu Langkawi dan Chenang. 



Kompleks Haji Ismail Group




Kitorang memang akan rikkie dulu harga2 cokelat nie sebab ada yg harga sama jerk
ada jugak harga yg murah sebab ader offer...kalau 2-3 bulan nak xpired tu..diorg bagi
buy 1 free 1...so kena rajin laa mencarik hehehe...



RAMS Duty Free Shopping Centre - Pekan Rabu Langkawi

Salah satu lagi kedai duty free yang terkenal adalah di RAMS. 
Lokasinya masih di Pekan Rabu dan  tidak jauh dari HIG. 
“Waze” saja dan pasti akan sampai ke RAMS dengan mudah..


Satu lagi Cawangan COCO VALLEY nie salah satu tempat uolls boleh check harga
ada satu lagi cawangan dekat Pantai Cenang..harga sama kot...kalau ada offer dkt sini..
sama laa jugak yg dkt Pantai Cenang tu..




Oklaylahh sebelah kedai Coco Valley nie ahkak nampak laa... Restoran mcm KFC..
tapi nama dier Chicking nampak menarik..sebab ada ayam versi goreng..dgn versi grill
set dier pun menarik..harga berpatutan


Bahagian dalam dier menarik dan selesa..ada playground untuk anak2 nak bermain...


antara menu yg ada..yg nie untuk breakfast laa mcm biasa
sampai pukul 11am mcm tu...




Yang nie Menu Set Lunch sampai malam laa...
katanya resepi ayam nie berasal dari Dubai..nampak gambar memang menariks laaa
klik gambar yer kalau nak tgk harga set Chicking nie..




Set Ayam yg jenis Grill nie Datang sekali dengan Nasi Berempah
Rasa macam ala-ala Nasi Arab ler jugak...Ayam dier pun rasa Berempah..
Ada Sos Cili jugak lepas tu dier bagi Sos Putih tu...rasa garlic
sedap laa jugak..mkn dengan ayam tu...



ayam goreng dier pun penuh rasa rempah..maybe dier marinate dulu ayam tu..
kalau nak rasa kelainan boleh laa try ayam Chicking nie



Close Up Skett laa ayam Grill nie...




So kalau teringin nak try boleh laa singgah makan di Chicking nie..
aritu luper nak try Burgers diorg...maybe one day nak try jugak laa...



ehhh...ehhh...Chicking nie dah ada bukak cawangan laa dekat Cheras nie...
mana2 yg dekat boleh laa try.. nak rasa mcm mana






The ZON Duty Free & Coco Valley - Kawasan Chenang




Cenang Mall ni terletak di Jalan Pantai Cenang. 
Dalam mall ada macam-macam seperti kedai menjual barangan dan restoren. 
Tapi apa yang boleh dapat dengan harga murah kat sini ialah coklat dan barangan cendera hati. 
Dia punya murah tu memang tak sama dengan tempat lain !
Kedai ni terletak di aras atas. 
Lepas naik eskelator, pusing ke kanan kedai dier hujung sekali



Lepas sopinx2 cokelat...ahkak pusing mencari balm gamat di Makam Mahsuri
memang murah beli dkt sini..tiap tahun kitorg confirm beli dkt sini..
berdozen2 borong balm gamat nie..lepas tu carik ubat resdung..




Petang tu kitorg just Chil2 dekat Pantai...Tapau jerk Kuih2 tepi Jalan tu..
Lepas tu lepak makan Rojak Hafiz dkt Pantai Kok..
Kitorg layan Cendol..sedap pulak tuuu...cuma rojak pasembor tu byk
sengkuang n timun dari mender lain...

Kitorg xder plan apa pun..sebab tiap2 tahun ke Langkawi nie
just nak beli cokelat..balm gamat .. JJCM tu yg penting hehhehe..
so adik pulak carik rokok murah2 kat sini..
nak buat Island Hoping malas pulak nak berpanas2 nie...


So xder laa nk kejar2 masa nk melawat tempat2 lain..
Just boleh rilek2 jerk laa...layan pool..layan pasir pantai nie..



8 comments:

  1. Cekelat ni dah jadi brg wajib beli kalu ke langkawi selain gamat kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. coklat kat sana mmg murah2 laa...haruss borong banyak2 buat stock setahun...hehehe

      Delete
  2. langkawi laa tempat yg tak jemu2 nak pergi kan kak..walo pun tiap tahun pergi haahahahaha...tau dah mane nak tuju...mane nak jjcm....

    kak jom pi korea sengsame...geng2 pompuan pergi syok....pi soping komestik semate...posing2 jalan2 amik gambar hahaahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehhe...tempat harus di jejaki setiap tahun kan lieya...sampai x tahu mana dah nak pegi...wakakaka...memang santai betul kitorg kali nie nie...

      nak p korea lagi ker...nak2...teringin laa nak join sekali...tapi x larat ler nak menapak jauh2 tu...nak sopinx2 jerk bolehh gitewww...

      Delete
  3. Langkawi tu bukan setakat untuk shopping kan kak lokasi yang sesuai untuk berehat bersama keluarga juga tu..pegi tiap-tiap tahun pun tak bosan.Kalau saya setiap kali pegi Langkawi selain daripada HIG tu Ram's tu pun tempat favourite juga kak..satu lagi kawan saya share hari tu ada certain chocolates macam DAIM, Kisses,ferrero rocher dan Pepero murah kat Billion Shopping Mall Langkawi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah emy memang lokasi yg sangat siokk nak berehat2...tp kena lepak pantai cenang laa..bestt walaupun x keluar pun pusing2 kat depan tu...
      hari tu k.azue pegi jugak billion sama jerk coklat2 pemes tu rega dier...maybe ramai yg beli kott....harga standard...beza skett jerk laaa...nak best pegi lps krismas..sblm chinese new year...mmg murah2

      Delete
  4. Teringin nak jumpa hj ismail tu mesti kato rayo

    ReplyDelete
  5. haah kann kompom kaya raya....dah ada hotel sendiri haaa

    ReplyDelete

Touch N Go