iklan2

Monday, October 10, 2016

JJCM KL - CAFE SHOGO - SHOPPING MALL SOGO - KL

Salam uolls..aper cer...sihat ker....
dah makan lom...x tahu nak makan kat mana...huhuhu
skrg nie sebenarnya banyak tempat makan best2
makanan pun sedap2...harga pun sedap2 jugak hahaha....

ahkak nie skrg kureng berminat dah nak JJCM...tu yg kdg2 tu
blog JJCM ahkak nie dah makin slow down dahhh...

Anyway terima kasih atas kujungan uolls kat rumah ahkak nie..
skrg nie ahkak xleh nak ber JJCM sangat...sebab umo udah bertamboh
kalau salah makan skett mula laa sakit2..

nak JJCM mcm dolu2 pun dah x best dah...
nak mkn pun takut2 gaks...kalau org kata sedap tuu kompom laa
MSG bersenduk2 diorg gunakan...x bagus mana MSG atau perasa2
nie...boleh sebabkan sakit kepala...angin..muntah2..
keracunan pun boleh...huhuhu

oklahhh kiter citer makan2 kat SOGO...
saper x pernah pergi SOGO angkat tangan...yg x pernah yerkk
aikkk xder yg angkat tangan punn...
maknanya semua dah pernah singgah laa kann...

Antara Shopping Mall paling awal di KL nie..
sebelum mcm2 mall yg timbul skrg nie...
ahkak suker lepak SOGO nie..bukan sekadar sopinx2 jerk
karaoke boleh..makan2 pun siokkk

Pernah  makan dekat KAFE SHOGO tuu
haaa...x perasan ler tuu...kat tingkat bawah sekali...
best laa lepak situ... x ramai org..x crowded..

Lepas nie kaum bapak2 yg boring teman kaum ibu2 sopinx
bleh lepak sini..sambil minum2..halau nyamuk...
usha2 awekss cunn..amboii....suker laa tuuu
bleh ler lepak kat sini...


Cik Abe kiter syiokklaa dok sini..siap order awal2 lagi
lps tu whatsapp binikk tgh layan fish n chip nie..
lamer ker lagi nak sopinx2 tu



Macam2 menu ader...padahal dahtibai mcm2 dah  kat
food court atas tuu...
tapi biler dah sopinx2 raser lapor balik
almaklum laa...bukan kecik..banyak tingkat tuu nak usha2
ngeh...ngeh..ngeh



walaupun perut raser masih kenyanglagi...
tapi nak jugak makan...so Kiter makan lite2 jerk laa 
lepas tu kita share2 makan laaa kan



kiter try laa chicken chop...
raser sedap jugak sebab ayam dier diorg grill
gravy dier mushroom kot...



so kiter tmbah ler mushroom soup dengan garlic bread untuk side order

Cik abe punya Fish & Chip not bad laa rasernya...
ikan pun x hanyir ...sama laa konsep dengan
 SR punya Fish & Chip harga pun x mahal sgt...



Owhh air dier kiter order sebelah sana...Dunkin Donut punya..
dkt bawah nie mcm2 ado...Manhatthan Fish ada...
Kopitiam ada..ikut selera laa nak makan apa pun...

Tapi kedai roti yg ader tu pun best jugak...
ahkak suka jugak beli roti & kek kat situ..

Skrg nie dah lama x pergi SOGO nie...
mls laa nak sopinx2 kat sini...masalah parking...
perghh kalau nak pergi pun pukul 09:00 pagi
dah kena keluar rumah...baru syiok nak parking

tapi parking lama2 pun jadik mahal jugak kann...
well skrg nie nak berbelanja kena pikir dulu laa..
xleh nak buang duit sajerk2...

Kena simpan duit di masa akan datang...
keinginan tu kena laa di tapis2..di timbang2..
berbelanja lah seadanya kann...

ok daaa...jumpa lagi nanti...




No comments:

Post a Comment

Touch N Go