iklan2

Friday, October 14, 2016

JJCM - BREAKFAST DI WARUNG BUNIAN - SUNGAI MERAB KAJANG



Salam uolls...jom kiter (JJCM) di Warung Tapak Sulaiman 
atau nama "glamour"nya adalah Warung Bunian!
Ahkak nie jarang bebenor nak bekpas kat kedai...biasanya ahkak nie jenis brunch terus...
takpun kebiasaannya adalah menapau jerk laa...pagi2 kan ramai
org jual nasi lemak tepi2 jalan nie...xpun tapau jerk roti canai

Masalah ahkak kalau pepagi nie ahkak jarang dapat makan dengan penuh feeling
sebabnya MR T akan menyeru2 jerk lepas ahkak isi makanan dlm perut..
lepas tu pulak..ahkak nie x suka MR T yg jenis old skul tuu penpaham jerk ler yerkkk

ahkak nak membuang haruslah kena carik tandas yg selesa...
amboii kekwat sgt ahkak nko..tapi itulah kebenarannya..bab tandas nie mmg
ler amat penting biler kita nak menggunakannya...hahhaa

Itu yg akan membuatkan ahkak rasa potong betul nak fefeeling bekpas mcm org lain..
kalau dkt rumah ker..opis ker...hotel ker..syiokk skettt...
tiada masalah lagii..kecuali xdop airr..chehhhh...

uittt apa cerita MR T niee..jom2 kiter carik di mana lokasi
sarapan pagi yg paling ohsemm sekitar Putrajaya, Bangi nie...

credit to fb warung bunian 

 tuu Dier nampak dahh bumbung Warig Bunian..
Lokasi warung buniannie kat kawasan kampung di Sungai Merab 
(dekat sangat dengan PICC Putrajaya).. ataupun jalan ke Pinggiran Putra


credit to fb warung bunian 

 Memang ahkak tak sangka ada sebuah warung kecik
 di kawasan pedalaman yg sangat popular dan sentiasa penuh
 dengan pelanggan dan menjadi pilihan rancangan JJCM di TV3.


credit to fb warung bunian 

Kalau nak senang, taip jer dekat Waze atau Google Maps "Warung Bunian", 
InsyaAllah pasti jumpa.. Memang kedai ni sentiasa ramai orang yer.. 
kena datang awal untuk menikmati sarapan pagi di sini

Warung Bunian ni dibuka setiap hari untuk sarapan pagi.. 
Untuk makan tengahari, dibuka setiap hari kecuali hari Ahad.. 
So, kalau nak makan tengahari jangan pergi hari Ahad yer..


Nasi Lemak Telur Mata

Ahkak order Nasi Lemak laaa kann..dah katanya
dkt sini Nasi Lemak Diorg Best...



Nasi Lemak Telur Bungkus ahkak punya ader ikan masin lagi

Nasi Lemak ader pelbagai cara hidangannya.. 
Sama ada anda pilih untuk makan nasi lemak telur bungkus..
nasi lemak telur mata...dan juga nasi lemak telur goyang..
Nasi Lemak Kosong pun ader jugak...
 


Nasi lemak Telur Bungkus ialah nasi lemak tersebut
 di balut dengan telur seperti nasi goreng Pattaya.


memang unik sekali cara hidangan nasi lemak nie..
X pernah jumpa mana-mana kedai buat mcm nie kann..



Kalau makan Nasi Lemak confirm ramai yg akan
rasa sambal dier dulu kann..samada pedas ker...pijar ker..masin ker...

uolls suka sambal nasi lemak mcm mana...ahkak suka dengan
sambal ikan bilis yg bawangnya x hancur sangat..lepas tu rasa dier pedas2
manis...haa...sambal nasi lemak dier mmg winn laaa

Tapi tahap kepedasan tu...sesuai laa untuk semua golongan..
ahkak nie mmg x tahan pedas..so sambal dier xleh makan banyak..
kalau uolls suka pedas..memang warung bunian nie laa
pilihan nasi lemak yg sesuai...



Nasi Lemaknya licin..tinggal sambal yg sedap tu jerk kat pinggan
raser macam nak bungkus sambal tu jerk bawak balik makan dengan
lempeng..perghh memang layan...hahhhaa...



Roti Jiwa Kacau

Selain dari Nasi Lemak...Warung nie juga ada menu Roti Canai..
Roti Canai dan Kuah dier memang terbaikk laa...
Ahkak mmg suka laa Roti Canai dier...

Kalau Menu Roti Jiwa Kacau nie...macam roti canai kosong tu
di carik2..lepas tu di masak sekali dengan telur yg di campur dengan
sambal..bawang..memang menarikk...





Selain dari sarapan pagi Warung Bunian nie juga ader menyediakan
Set menu makan tengah hari

Tapi anda semua tidak di galakkan untuk walk in yerk time lunch..
Biasanya kita perlu menempah terdahulu ...

Tarikh...booking berapa org..berapa set nak...
nak minum air apa.. nanti diorg akan reservedkan
dtg2 jerk terus ngap kan senang..

credit to owner piccas

  Contoh Set Menu Lunch pada Hari Sabtu

Waktu makan tengahari bermula pukul 12:30 tengahari hingga 2:30 petang.
Mereka akan memasak mengikut bilangan tempahan pada hari tersebut.

Tak payah pening2 nak makan lauk apa sebab
semua orang yang datang ke Warung Bunian tu akan makan menu yang sama.. 
kiranya kalau hari Isnin,
semua pelanggan  akan makan menu yang sama pada hari tersebut.. 

Set menu Lunch setiap hari untuk memang bertukar-tukar laa



Nak makan kat sini kena buat tempahan dulu.. 
 sebab makanan yang disediakan hari tu semua ikut jumlah tempahan..
 So, yang dari jauh tu silalah buat tempahan dulu yer.. 

>>>>> call atau whatsapp no nie 017-3812246 - Alang - <<<<<




Ni alamat lengkap Warung Bunian :
Warung Tapak Sulaiman/ Warung Bunian
No. 80 A, Jalan Jamaluddin,Desa Putra, 
Sungai Merab,43000 Kajang, Selangor.




Nasi Lemak Telur Bungkus dan Roti Jiwa Kacau
memang menu sarapan pagi yg paling ohsemm kat warung bunnian nie...

3 comments:

  1. perrrghhhhh! sedap tu azue... lama dah tgk kwn2 pos gambar mkn2 kat sini... nampak mmg sedap2 menu dia... harap2 ada rezeki mkn kat sini..

    ReplyDelete
  2. Sedapnya nampak nasi lemak telur bungkus dan roti jiwa kacau tu kak Azue..Warong bunian ni selalu tgk Lieya post review breakfast kat sini..kita jauh entah bila nak dapat try menu kat situ agaknya

    ReplyDelete

Touch N Go