iklan2

Monday, October 24, 2016

JJCM 2016 - PULAU LANGKAWI - 1ST DAY - CHECK IN DI MALIBEST RESORT - PANTAI CHENANG

Yuhuu..Ahkak kembali sudaaa...kita sambung lagi cerita Langkawi niehh...
Kitorg Check In di Malibest Resort lokasinya di Pantai Cenang..
Ahkak memang suka laa dok Pantai Chenang nie...Sebelum nie dok AB Motel..
Best Jugak..sebab bilik pun besar...tepi pantai so fefeeling skett laaa kann
pijak pasir pantai nie...



Sebelum nie banyak kali laa lalu depan Malibest Resort nie..
so dah dapat agak ler lokasinya kat mana..tapi kan...
masa nak Check IN nie..awat x nampak Signboard Malibest nie..
waduhh2 bisa pitam niee...

Sepatutnya kaunter check-in nya ada kat tepi jalan, 
tapi bila Ahkak intai2 x nampak pun kaunternya tu ..
 Adoiiiii.. bayang papan tanda resort pun tak nampak.. 

Takkan hilang mcm tu jerk..so call ler Malibest nie..
tanya lokasi kat mana..kitorg dah baper kali pusing nie..
Carik Bangunan Kelabu..dlm proses Renovation
Carik 7eleven masuk lorong berhadapan dengan 7E tu..
Rupanya kaunter check-in dah berpindah ke belakang.. 

Adesss bikin drama betul ler...maser tu awal lagi laa
tapi nak carik parking memang susah...kitorg mintak Check In awal..
Nasib baik bilik dah ready...mmg rasa nak tido jerk nie...





Kitorg booking di Malibest Resort 1 bilik yg ada 2 katil Queen
3 hari 2 malam hanya RM352.00 sahaja..agak murah laaa
Sebab bilik dier mmg sangat2 selesa...besar...
Ahkak duduk di bangunan baru tu.. Ahkak mmg request bilik bawah sekali...
senang kot nak bawak keluar masuk barang..




Bilik nie jenis DELUXE FAMILY ada karpet meliputi seluruh bilik 
dan berada di bangunan baru mereka, yang bertingkat tinggi warna kelabu tu.. 
Ada juga disediakan lif.. Ahkak booked dgn Agoda so dpt laa rega RM352.00nett


Bilik Ahkak tu mmg dekat pulak dengan Pool...
boring mandi kolam..kiter terjun laut pulak
best laa dok sini..ader pool..ader laut...memang syokk laaanak santai2

YG x bestnya ...Agak susah nak parking kat Pantai Chenang nie...
itu yg mencabar skett laaa..nak2 banyak hotel yg tgh renovation..buat bangunan baru laa..
lepas nie kompom nak park kat Chenang nie kena bayor la nampaknya




Suasana sekeliling resort ni memang best.. Bersih dan tenang.. 
Nak meronda kedai-kedai sepanjang Pantai Cenang ni pun mudah.. 
Petang-petang boleh bercanda ditepian pantai 

 Kira tak rugilah kalau menginap kat resort ni.. 
Yang paling best, resort ni ada menyediakan penginapan di atas pokok 
kalau uolls suka panjat2 boleh laa amek bilik yg dok atas pokok tuu...





Ahkak memang sangat2 rekemen laa dok sini...lepas nie kalau nak Ke Langkawi lagi
Ahkak kompom akan dok sini..walau pun payah nak parking..tapi jgnlaa pergi
time ramai org..pegi time tengah bulan...xder public holiday...best laaaa


Address:
Pantai Cenang, Mukim Kedawang, 07000 Langkawi, Kedah Darul Aman.
+(604) 9558202 / +(604) 9558222


Lepas kitorg rehat2kan diri japp...lps Asar tu kitorg pun siap2laa
misi nak carik minum petang...carik cokelat area Pantai Cenang nie
kalau nak beli cokelat murah carik laa di Cenang Mall nie..
nama kedai dier OLE-OLE naik tingkat 1 yerkk..
kadang2 ader jugak offer buy 1 free 1..tapi dekat2 nak expired laaa..
mcm 2-3 bulan camtu...biasanya pecinta cokelat nie..xdernya
simpan berbulan2..kejap jerk licin hahahaha.....


Kitorg carik Gerai menjual goreng pisang di Area Kedawang nie..
Ramai cakap kat sini pisang goreng dier sedap...kuih muih pun macam2...
memang betul laaa goreng pisang dier terbaikkk...mcm2 ader kat sini




Lokasi grai nie bersebelahan petronas ,depan tu sekolah rasanya ..area kedawang tau
nasi lemak bermacam jenis sambal ..
ada sambal ayam la,sambal sotong ..
memang menjadik tumpuan laa gerai pakcik nie..sebab kedainya jual murah2
rambang mata woo pegi kedai pakcik nie...

so lepas tapau2 balik laaa makan kat bilik kann...jgn membazir..
malam tu kitorg x ke mana2..just pusing2 dekat depan tuuu...tgk baju..
tengok topi...tengok tshirt...tapi x beli  laa...

Rasernya kat Langkawi nie barang dah naik harga laa...
maybe dlm Langkawi xder GST...tapi Supplier import brg2 nie
kena bayar ler GST..so xleh nk sopinx2 sgt dahh..

Kalau cokelat tu sama jerk harga...nak2 yg ramai suker
xder beza sgt laa...org pun x ramai sopinx giler2mcm dulu...

So nanti kita sambung lagi citer2 Langkawi nie ehhh...



4 comments:

Touch N Go