iklan2

Friday, September 30, 2016

SHOPPING HASIL LAUT JAMILAH - LUMUT - PERAK

Yuhuuuu Salam Jumaat Uollsss..watper tu...
kompom dah x senang duduk hari nie kan...
almaklumlahh cuti lagi kiter minggu nie...
seronok betul bulan Sept nie..banyak betul cutinya haa..

Kompom hati dah melonjak2 nak balik rumah niehh...
ntah2 dah ader yg amek emergency hari nie...nak balik kampung kann..
opss ada yg dah sampai Jeti Pulau Pangkor ker tu...hahhahha..

Biasalahh kalau hari Jumaat nie mood kerja pun dah ke Laut dah kan...
dolu2 ahkak mcm tu laa...nak2 kalau ader cuti 3 hari macam nie
mula laa planning nak bercuti2 ke mana2..

Tapi kan sejak x kerja ( dgn org nie ) ahkak jarang pulak plan
nak bercuti2 time2 macam nie...
dah x larat kott nak berebut2 dok atas jalan raya tu..

Kalau nak plan bercuti2 nie ahkak akan pilih time tengah bulan..
memang syiokk..sebab x ramai org.. nak makan pun selesa
xder lama sangat nak menunggu...nak pergi tandas pun sgt syiokkk
memburann xder org nak ketuk2 pintu kiter suruh cepattt chehhhh...

Lepas tu kann...hotel pun murah2 jerk..hahaha...
kalau naik flight ke mana2 pun murah jugak...hehehe...

okaylaa kann...itu ler untungna ahkak nie bekerja sendiri...
cuti pun sendiri apply..sendiri approved....
lepas tu sendiri carik duit ngan diri
sendirikk jugak buang duit..ngeh2..ngeh..ngeh...

wahhh lamanya x sembang2..panjang rupernya ahkak nie membebel..
jomm laa sambung citer pasal entry yg lepas...

lepas kiter makan cendol tu..kiter pun pergilaa mencarikk lokasi 
Hasil Laut Jamilah nie..harga yg di tawarkan pun agak murah...
nanti ahkak share kan lokasi dier tau



masa kitorang oergi nie...harga pun not bad laaa...ikut selera uolls..nak beli apa..
nak beli untuk siapa..pandai2 lah budget kann...
Keropok atau satay ikan, udang,
Sotong merupakan makanan ringan (snack) yang popular terjual di sini.



Pilihlaa mana yg berkenan di hati tu....macam2 ader kat sini




Para pelanggan boleh dengan ykin memilih produk hasil laut 
yang berkualiti tinggi lagi bersih di premis Hasil Laut Jamilah...
haa x gituuu...sedap2 laa kann ikan bilis dalam botol2 tu..
ahkak borong banyak jugakk... 




Jeng..jeng..jeng...ikan bilis mata biru..
sebenarnya nama baru kott utk ikan bilis nie
kasik dier up skettt..almaklum laa mata dier biru...
bukan macam mata kucenn..kaler ijoo..hahaha


Rasernya semua ikan bilis mata biru kann...maybe gred2 dier laa lain skett...
lagipun beli dekat sini fresh laaa...kalau beli tempat lain tu sure laa dah lama..
bau pun dah hapak..gatal hidung ahkak makan beb...

Kalau dapat yg liat tu...lagii laa bleh bengkak gusi di buatnya...
ahkak nie x pandai laa beli ikan bilis nie..sebab x rajin makan ikan bilis nie...
jarang2 ler masak..x reti sgt laaa...




Ikan masin bulu ayam ehh namanya...yg nie ahkak suka...
sebab x masin sangat...dan x keras sangat



yang nie sayap sotong...kalau masak sambal syiokk jugak kannn..
banyak jugak ahkak borong jenis yg nie...tapi kan...masalahnya..
nak memasak tu x rajin sangat...adesss....



ikan bilis mata biru....yg nie hat kecik2..
kalau masak kena makan sekali dgn mata2 biru dier tu..kakakkaa...
sebab agak mahal laa kann...sekilo rm78 tuuu...rugisss...heehehe




apa pun pilih laa mana yg anda semua suker...nak yg kopek ker..belum kopek ker..
nak makan dengan kepala2 dier ker...ahkak beli yg dah kopek
sebab ahkak x suka kopek ikan bilis...sebabnya...x suker laaa tulang ikan tu
mencocok2 jari jemari ahkak yg gebus nie tauu...mencikkk tauuu




ahkak kasik close up skett laaa mata ikan nie...nampak kann...biru mata hitam ku...hehhehee




Berbagai-bagai jenis ikan masin juga ada . . . 
ikan talang, ikan kurau, ikan tenggiri, ikan merah, ikan sepat dll. 
Udang kering dan berbagai-bagai jenis sotong kering juga turut dijual. 


ikan masin paling ahkak suka..ikan talang n ikan kurau..
kalau masak sambal isi ikan talang laa winnn
tapi kalau masak lemak campur nenas opkoss laaaa 
ahkak pilih ikan kurau tuuu...silaa beli..jangan x beli yerrrr


nampak tu beli..nampak nie pun beli...adesss....
keropok ikan alaa yg bentuk satay ikan tuuuu..
tapi yg nie yg crunchy belii laaa sedap tauu....


kalau g tempat nie kompom satay ikan tu paling winnnn...
tips nak beli pilih la warna yg masih kunen2 skett..lps tu basah2 skettt
sebab yg tu plus madu kott...bau pun x busukk..
kalau dah lama..bau dier busukk skett..x suker laaaa bau acem2 nie
x caya try ler beli...hehhee...




kat sini laa lokasi Hasil Laut Jamilah ..silakann besarkan gambor tu ehhh
selamat bercuti uolls..hati2 di jalan raya...ingatlah org yg tersayang
jangan membazir...pastikan anda berbelanja dengan berhemat...


cau cin cau....


1 comment:

  1. Dulu belajar kat manjung mmg kerap turun lumut cari ikan bilis

    ReplyDelete

Touch N Go