iklan2

Thursday, September 8, 2016

JJCM 2015 - PICC - PUTRAJAYA - LUNCH BUFFET


PICC mesti semua tau kannnn kat mana...
PICC ni nama penuhnya Putrajaya International Convention Centre...
terletak di atas bukit di Presint 5, Putrajaya...

 Cafe@PICC ader jugak promo2 selain dari Lunch Buffet, 
ader Santai Petang @PICC 
dan mcm2 lagi laa...mlm2 kiter Steamboat Dinner Buffet 
dengan harga yang amat berpatutan...

untuk tahu lanjut mengenai Cafe@PICC ni boleh usha website dia ok...

pilihan makanan memang banyak dan berbaloi untuk Lunch Buffet
yg berharga RM25 per pax ini...dah naik laa tahun nie...
tahun lepas rm20.00 jerk...huhuhuu






kalau uolls nak walk in pun boleh...
nak buat reservation pun xder masalah..boleh contact
no, PICC CAFE tu 03-8887 6000
Harga RM25.00 untuk Dewasa
RM12.50 untuk kanak2


kalau x tahu kat mana PICC nie...nanti ahkak bagi direction kat bawah yerkk...
senang jerk nak g kat sana...



Ruang makannya memang luas...memang selesa...
waktu Lunch Buffet nie di buka setiap hari tau...
tapi better call dulu laa no kat atas tu...takut diorg tutup pulak

Waktu Buffet adalah dari 11.30 pagi - 3.00 ptg
so kalau nak makan sambil santai2 dtglah awal skett...
biasanya dalam pukul 12.30 tgahari dah mula ramai org



Mula2 kita makan laa ringan2 dulu tauuu....yg nie ahkak amek
Salad...Kerabu Epal...nyummeh2..



Lepas tu pulak makan denganayam goreng berempah nie...
Ahkak makan mender nie jerk...amek ayam...balut dengan
salad tu...lepas tu boh kerabu Epal tu..dengan thousand island
fullamakkkk...macam citer korea tu...diorg amek daging balut dgn sayur
lps tu ngap2 mcm sireh...hahahha...



Rasernya tah baper kali ahkak g makan kat sini...menu 1st tetap sama
amek ayam berempah...kerabu epal...atau kerabu tahu goreng tu...
salad2 nie..tetap win laaaa....


Lepas tu rilek2 jap...kasi mendap skettt....baru usha2 lauk2 lain..
memang banyak sangat pilihan lauk2 dier....memang sedap2 semua...
masakan kampung pulak tuu....cakap jerk nak masak lemak cili api..
kurma...asam pedas...kari....sambal merah...sambal cili api...semua ada
ikan bakar pun ada tau...ulam2.. pelbagai sambal2 semua ada haaa...

Adalah rugi kalau kiter amek nasik banyak...so x dpt nak rasa lauk
kann...buat laa cam ahkak nie...amek lauk semata...hahahaa



Sebelum tu  x pandai...amek nasik banyak...lepas tu sengkak
x boleh nak masuk dah...nie menu 1st day pergi laa...




Menu Ikan Goreng Rampai nie pun win laa...ikan kembung goreng
kunyit bersama daun kari...sedapp jugakk...


Ini pinggan ummi ahkak...penuh dengan sayur2 jerk laaaa

Ikan bakar dier pun pelbagai jenis ikan ada...
ikan pari...ikan keli..ikan cencaru..ikan kembung...
sambal kicap..air asam...sambal belacan...ader belaka
pilih jerk laa mana2 ikut selera kata orang...






Lepas makan nasikk opkoss laa carik kuih2 skett kan...manis2kan tekak
kuih koci dier mmg win...sedap....kek butter comel2...semua..
buah2 harus ader laa kann


Menu Kek Coklat nie x silap wekend baru ada...
kala u hari biasa diorg buat bread pudding...
punya laa sedap...dgn sos kastard...perghhh


Nie Jelly buah-buahan dier..pelbagai perisa
Ader Honey dew...Mango..Laici...slurp2...


Pelbagai Bubur di sediakan jugak...ader bubur kacang...bubur jagung..
pulut hitam...bubur cha-cha...sampai x termakan ler kitorg


Rasernya kitorg antara yg terawal sampai ...dan paling lewat abes makan
muahahaha...almaklumlaa...ahkak nie x kojer...so banyak masa free..
kalau time rehat tu xder laa nak rushing2 nk balik office kan...




Walau ahkak x kojer tapi kena jugak pegi opis...sendiri jadi kuli..sendiri jadi boss
ahkak sekarang nie bukak butik online jerk...dolu2 buat secara partime..
skrg nie alhamdulillah dah 3 tahun buat online bisnes nie...

Kadang2 tu yang ader iklan2 skett tu...waktu nak JJCM sangat mmg x sempat...
memang banyak kedai makan baru bukak nie...sana sini jual makan sedap2...
tapi ahkak dah jarang sangat nak terjah2...

Ahkak sekarang nie nak buat entry pun x cukup masa...kesian nengok blog JJCM 
ahkak nie...senduuu jerk rasanya...kann...tapi ahkak try test mana yg terdaya yerkkk...

Siyes dlm draft banyak giler entry...nak buat karangan tu ahkak x smpat...huhuhuhu



oklaaa...sampai jumpa lagi....kalau x tahu kat mana lokasi waze jerk...pakai google maps pun ok jerk..
zoom gambar ehh nak tahu lebih detail lokasi PICC dkt mana...

Memang berbaloi2 laa g makan kat sini...sebab rm25 boleh makan mcm2...
sekarang nie kalau kiter makan restoran biasa2 pun dah RM15.00 kann kalau
standard food court...tapi xleh makan kat sini laa hari2...
Makin tipis dompet anda kann....hahahhaha

No comments:

Post a Comment

Touch N Go