iklan2

Thursday, September 1, 2016

JJCM 2015 - LANGKAWI - KUAH - DINNER - GM BURGER

Yuhuuu...salam September...semua...kejap jerk masa berlalu kan
dah sampai bulan Sembilan kiter...tuuu dierr...sabtu nie ahkak akan ke Langkawi lagi...
Tahun nie ingat x dpt pergi Langkawi...rupernya ader gak rezeki nak pegi lagi..

Sebelum tu kasi abess laa cerita Langkawi yg lama tu...kasi up cerita baru pulak nanti..
Kadang2 biler pegi Langkawi nie...jammed jugak nak pikir kt mana nk mkn...
full house ler...kena cepat2...xleh lmbat2...

Malam tu kitorang try pulak makan kat GM Burger Langkawi....
yg terletak dekat ngan pekan Kuah. 
Kedainya terletak betul2 tepi jalan.  masakan western, masakan panas...semua ada.
 Lebih kurang konsepnya mcm EE Burger 



Alhamdulillah dpt gak parking kat sini...meja pun dapat...
tapi tunggu agak lama jugak ler nak ngoder n tgg siap makanan..
ahkak pasrah laaa menantiuii..huhuhu

tu dia sampai dahhh...diorg nie semua peminat kambing..so ngembek ler diorg

Sexy x saya...hahhaha...so far sedap laa jugak lamb chop dier
daging lembut n juicy...sos black pepper pun sedap

mentang2 ckp dier sexy..kehhhmainnn nko posing yerkk
x sedor diri tu x mandi ntah baper lama sebelum di sembelih muahahhahha....

Order jugak ler Oblong nie...not bad laa jugak...sedap mcm oblong2 yg lain
bukan polong yerk....sebut betul2...oblong hokehhh..

kasik zoom skettt...laaa x yah posink bebanyak...yerkkk...
skett2 dari sipi2 sudaaaa....


Seterusnya menu ahkak pilih adalah Chicken Chopottttt...
oppsss Chicken Chop laaa....lawak maser order nie....

Adik ahkak :-...BAngg....nk Chicken Chip satu...kuah asing yerkkk...

Abg waiter :- Apa dikkkk

adik ahkak :- Chiken Chip satu...kuah xmo cmpiur sekali..

abg waiter :- (garu kepala) adikk manisss mau Chicken Chop kaaa..mau Fish N Chip

adik ahkak :- Eeeehhhhh ehhhh...silap2....sowiii ..kita nk Chicken Chop (sambil tutup muka dengan hujung tudung tu )

kitorg 1 meja beramai2 gelakkkan dier :- hahahahaha...chicken chip...

So jemputlaa makan beramai2 secara berjemaah mlm tu...semua sedap laa...
harga pun standard western...untuk golongan2 gelandangan mcm kami nie...
ehh bukan2...org2 yg dah lama tanam anggur nie...almaklumlaaa ahkak nie dah baper
tahun mentii kojer...letih plus x larat dah nak harung jammed...huhuhu


So nk tahu kat mana lokasi GM BURGER niee...
ader haa kat bawah tu ahkak bagi peta dari pakcik google...
blehh arr intai2 lokasi nya di mana....agak2 x nampak kasikk zoom skett naaaa...


Image result for gm burger langkawi


sekiann laaa sudah dinner kitorg 1st day tu...2nd day kitorg g pasar malam jerk
kebetulan stay dkt AB MOTEL Chenang...kat sana bnyak kedai tomyam
so dah boring..kitorg tapau kat pasar mlm jerk

Biasa laaa produk pasar mlm nie mana2 sama jerk kann...
so xder laaa special sgt...biasa2 jerk...
sampai jumpa lagi nanti ehhh...daaaaa

1 comment:

Touch N Go