iklan2

Wednesday, August 10, 2016

JJCM 2015 - JETI KUALA PERLIS - DINNER SEAFOOD PALING MURAH DAN SEDAP


Assalamualaikum uolls..yaa ampunn ...punyaa laaa lama maklong ( tuan tanah kedaung ) x updet cerita makan2 kat sini...dah jadik blog iklan pulak dah yerkkk....maaf banyok laaa..maklong skrg nie bz tahap gaban..dalam draf nie punya laa banyak story JJCM nie...tapi maklong x sempat nak buat karangan..huhuhu...

Nak di jadikan cerita...maklong dok intai2 laa mana cerita pegi Langkawi tahun lepas..
3 kali maklong ke Langkawi tahun lepas...Rupernya dok dalam draf haa masing2...
bulan Sept 2015 pulak tu..makkk aihh setahun punya story..hahaha

Sebenarnya Sebelum sampai Jeti Perlis nie kitorg singgah Penang dulu... Pusing2 Penang..
So ceritanya ntah biler keluar...huhuhu...mlm tu kitorg stay hotel depan Jeti Kuala Perlis jerk
senang esok masuk Langkawi amek feri pagi2 buta tu...parking pun dpt dekat jerk..

So sampai2 Kuala Perlis kitorg pegi laa carik makan...area Jeti tu jerk..Hujan pulak tu
so lepas parking tu..pilih secara random jerk laa kedai mana2..dok lepak tepi
Laut nie...x nampak apa pun gelap jerk pemandangan

Kitorg lepak kedai nie...nampak cam xder org...

So kitorang memang x suker tempat crowded...Merengsa tunggu lama2 kang

Kitorg Pilih laa sotong untuk di goreng dengan tepung...sedap jugak

Diorg siap bagi ulam2 lagi ngan sambal belacan..biasa kan bagi timun jerk

Ketam kitorg pilih 3 ekor separuh masak Ketam Telur Masin

Separuh lagi kitorg masak Ketam bercili...



Ikan Tuka nie anak ikan pari niehh kecikk jerk...
kita buat Ikan Bakar





Dah penuh 1 meja jomm laa kiter santap...
walla x sangka memang sedap makan2 kat sini..
Ketam dier memang power..fresh2 semua.. 

Jomm laa apa lagi...mari kita mulakan sessi makan2



nampak x ..licinn wo pinggan semua..


Alhamdulillah dah makan time bayor laa kan...punya laa terkejutt tengok bill tu
dah kenapa murah sangat..nie lauk-pauk jerk tau...air bayar lain 
Betul ker kira tu..dier kata betul ler...kompiusss maklong kat situ..

Walau macam mana pun agaknya rezeki kott dapat makan murah malam tu
Syukur Alhamdulillah...dah ler dapat makan sedap2.. murah pulak tu...

Saper x hepi kan...makan camtu punya laaa banyak...murah sangat dah tu..
moga makin murah ler rezeki tuan kedai nie....

Sebenarnya kan...begini lahh ceritanyaa..jeng..jeng..jeng
kisah berlaku masa kitorg tgh tunggu makanan kitorg siap..
Ader sorang Nenek nie dah tua laa jugak...x sempat nak snap gambar dier..
dier datang bawak bakul..jual dodol packing kecik2 tu...

Dier suruh beli laa dodol dier..dalam hati terdetik jugak laa...
kesian laa dekat nenek nie..jalan jauh2..malam2 buta jual dodol..
xder pun sorang nak beli kat dier...dari meja kemeja dier berjalan...

Nenek tu x jual mahal pun...
Seketul seringgit jerk...maklong pun amek laa 2 ketul dodol tu
maklong bagi dier rm5.00 maklong cakap..xperlaa nek...
saya nak rasa jerk dodol nie..duit baki tu saya hadiah kat nenek...
Nenek tu pun cakap terima kasih lah cu..ader jugak yg nak beli dodol nenek nie..
sedey jugak tengok nenek nie...terbayang laa esok2 maklong dah tua...
adakah sanggup jual dodol mcm nie...

Rupernya Allah bayar cash dekat situ jerk.. 
tu yang Maklong dapat makan murah kot malam tu...
Syukur Alhamdulillah...besar betul ganjaran Allah bagi kerana kita
Ikhlas berikan sedeqah kepada yg memerlukan...

Sesungguhnya Ikhlaskanlah hati..Berikan Kegembiraan kepada mereka..
Kita juga akan rasa gembira kan..kann...






No comments:

Post a Comment

Touch N Go