iklan2

Wednesday, December 28, 2016

JOM MASAK-MASAK - AZUE KITCHEN - CLUB SANDWICH

Salam semuanya..walaaa...pejam celik dah naak sampai ke penghujung tahun 2016 dah kita
cepatt ehh masa berlalu...dah nak bukak sekolah balik dah...
harap semua dah settlekan...

Anak2 pun dah boring dok umah..nak jumpa kawan2
kepada yg masih kat kampung..haaa minggu nie ramai ler mak bapak
 balik amek anak masing2kan..

Hati2 di jalan raya uolls..musim hujan nie...jalan licin..
patuhi undang2 jalan raya ok...jangan bawak laju2..
waktu2 mcm nie kena banyak bersabar...ramai yg nak balik kampung jugak tu..

so musim hujan nie perut asyik lapar jerk kan...
kang makan banyak2 kang gemsss pulak...x makan perut mcm2 bunyik
kejap dangdut...kejap rock n roll..huhuhu...

Ahkak skrg nie cubaa laa nak skip makan nasik..untuk dinner..
sebab tgh hari dah makan nasik kan...so ptg2 tu..
balik opis mulaa laaa kelaparan..

Nak makan apa pun pening..sebab yg lain2 nak nasik..
Ahkak xxmo nasik..so carik laa resepi yg mudah2...kan..

Jomm Kiter sama2 belajar buat Club Sandwich..
Memang kenyang...makanan sihat kata org...


Club Sandwich nie simple jerk...xder bahan2 yg payah nak carik..
Just guna jerk bahan2 yg ada dalam peti ais tu....

Yang wajib hanyalah Roti ..
xder roti kang jadik Club Nasik laa pulak kann
X jadik Club Sandwich kiter...huhuhuhu

Bahan2 yg di perlukan mcm uolls tengok bahan2 tu..memang sempoi jerk
Roti Sandwich..apa2 jenis yg uolls suka...
Soft Marjerin..Salad...Telur Mata..Mayonis..
Burger Ayam Di Grill dan di potong2..



Sayur2 yg ada...pilih laa suka salad ker...tomato ker..
tiun ker...bayam ker..janji uolls makan sayur2 tu ehhh


Bahan2 yg nak di lapiskan sekali pun ikut suka uolls..
Macam ahkak suka Burger Ayam tempura tu...sebab garing2 skett
kiter grill kejap jerk...lepas tu goreng laa jugak telur mata 
2-3 bijik..dan jugak cheese sekeping dua...

Cara-cara nak sediakan memang senang sangat laaaa...

1. Grill / bakar 4 keping roti yang telah disapu butter hingga garing.

2.  Sapukan mayonaise pada tiga keping dan dialas dengan salad.
 Kalau tak ada salad, timun yang dihiris nipis pun okay.

3. Setiap satu keping, susun lah apa bahan yang ada 
mcm ayam, telor atau cheese. 
Ikut tekak masing2..xder masalah...

4. Susun ketiga-tiga keping itu. 

5. Akhir sekali letak satu keping roti bakar kosong. 
Cucuk dengan pencungkil gigi atau lidi dan potong perlahan-lahan.

P/S : uolls nak letak sos cili ker Thousand Island ker
tomato sos ker...boleh jerk



Taraaa dah siap Club Sandwich kiter...amacamm siokk x nengoknya..
apa lagi..pegi laa masuk dapor...masak pun kejap sangat..
kalau uolls rajin gorengkan fries sekali...atau buat cheezy wedges..
hehehehe...


yang nie Ahkak buat versi telur scramble dengan Chicken Slice
boh cheese jugak...very the kenyang laaa hahahaha


zoom dekat skett laaa kalau kat luar nie dekat rm15.90 kann
balik umah buat sendiri modal x smpai pun...bleh makan 1 family..


Friday, December 16, 2016

JJCM - Pancake Krabi Noah Original - DULANG MAS WAK DOYOK - SHAH ALAM -

Salam uolls..pejam celik dah nak sampai hujung tahun 2016 dah kiter nie..
cepatnya masa berlalu kan...dah nak sambut Krismas...Nak Sambut New Year...
So Kembali Ke Sekolah ler...kiter...

Macam mana persiapan barang2 sekolah dah beli ker....
Cuti2 Mesia x abes lagi ker...
Ahkak settle dah semua...tinggal sorang jerk anak yg ke sekolah
so beli sikit2 ler...x settle lagi... itu pun dah pening..

Anak Dara dah makin pandai melaram....dah pandai pilih
mcm2...kasut ikut style laa...tudung pun nak kain senang bentuk...
bukan main demand lagi kan anak2 sekarang...

Zaman Ahkak Skul dulu mana reti nak melaram nie..
baju skul 2 pasang jerk..itu pun mak sendiri yg jahit..
kasut sekolah sepasang jerk...pakai laa smpai koyak..

Yerlahhh dolu2 mak bapak kiter mana mampu...
redho jerk laa kan...apa pun biler dah berjaya sekarang nie..
berjaya sangat ker...hahah...Ahkak banyak belajar dari kesusahan

Walau di tahap mana kiter berada jangan sesekali bangga diri..
jangan lupa asal usul kita dulu...bantu org yg sedang kesusahan..
Itulah prinsip  yg Ahkak pegang selama nie...

Insyaallah...Banyakkan bersedeqah yer....x perlu banyak..
tapi Istiqamah...itu penting supaya rezeki kiter akan sentiasa di berkati...
hati kena ikhlas..waktu kiter memberi..kalau x ikhlas..
jangan sesekali kita pertikaikan ... ke mana duit tu pergi..
Allah melihat apa yg kita lakukan...Allah tahu apa yg terdetik di hati kita..

Uishh Sessi apa niee...xperlaa sesekali kiter ingatkan diri kita yer x..
Pesanan untuk Diri Sendiri namanya...jomm Ahkak bawak uolls
makan Pancake Krabi Noah Original


Pancake Krabi dah ada kat Malaysia wei..Tak payah nak ke Thailand lagi..
Duit sana pun dah mahal dah skrg nie...

Kitorg try makan di Restoran Dulang Mas..Kepunyaan Wak Doyok
rupernya...mula2 makan dulu x banyak cawangan lagi
sekarang nie dah bukak banyak branch so x susah laa nak carik
Pancake Krabi niehh...


credit to FB Pancake Krabi Noah Original

credit to FB Pancake Krabi Noah Original

Antara menu menu Pancake yang ada. macam macam flavour uolls !!


credit to FB Pancake Krabi Noah Original




credit to FB Pancake Krabi Noah Original

Di sebabkan Ahkak nengok kat FB diorg nie...3-3 menu nie antara bestseller
Ahkak pun berhajat laa nak mengoder 3-3 jenis pancake nie...
Ahkak belum pernah ke Krabi..So Ahkak xleh nak compare laaa
tapi ramai ckp dah nak sama dah rasernya...



Banana Pancake Nutella yg 1st sampai...
 Pancake dier sgt2 Crunchy...x macam roti canai pisang tu..
tapi tepung dier raser seakan2 roti canai..tp garing skett laaa..
x ler lembik mcm roti canai pisang tu...

Size dier agak comel...kalau sorg makan mmg x kenyang laaa..
nie kira makan untuk alas2 perut jerk laaa



so kalau korang nak try, boleh google Pancake Krabi Noah.. 
actually sekarang dah banyak outlet dia buka.. 
kat Kota Bharu ada kat Terengganu pon dah ada sekarang.. 
so boleh la try kat mana mana outlet yang berdekatan.. 
kalau yang kat Shah Alam ni, boleh datang kedai Wak Doyok, Dulang Mas Cafe.. 


Harga Pancake Banana + Nutella ialah  RM4.70 


yang nie Pancake Banana + Cheese RM4.50 

sedap sangat weiiii !!!!! terasa manis masin. dapnya!
Ahkak suka laa combinasi pisang n cheese nie...lemak2 gituuu..
x muak laaa...sedap2..cer try test tengok....



Pancake Noah Special RM5.50

Kenapa dia SPECIAL?
Sebab : dalam pancake ada pisang, ada telur didalam, 
manakala toppingnya dicurahkan dengan coklat+susu 
dan ditabur dengan coklat rice dan coklat chip !
perghhhhhhhhh memang layan laaaa


Tapi kalau x suker telur jgn order yg nie...sebab ader raser muak
skett laa...Ahkak prefer yg 2 di atas tu jerk...
Depends pada tekak masing2 laaa



Uolls boleh je request nak tambahan apa apa 
seperti nak add on coklat chip ke, nak add on cheese lebih ke, 
nak add on chocolate ke, nak add on ape ape jelaaaa ikut selera korang. 

bagitahu je kat abam pancake tu  ~ 
semua add on hanya dikenakan charge sebanyak RM0.50 je!  


Location: Dulang Mas Cafe, seksyen 7, Shah Alam.
Berhadapan Restoran Barra

🍌 SHAH ALAM 🍌
Lokasi : Dulang Mas Cafe, seksyen 7 shah alam
Instagram : pancakekrabi_noah
Facebook : Pancake Krabi Noah Original
Waktu operasi: 4pm-11pm
Hp: 013-6734093/016-6677083





Info :
Alamat : Dagang Avenue Food Court, Taman Dagang Ampang, Selangor.
Waze : search Pancake Krabi Noah Original Ampang

No Tel untuk Booking : 016-6677 083/ 011-3754 9254

Wednesday, December 14, 2016

JJCM - BANGI - HASLINDA SIM ABDULLAH - MASAKAN CHINESE MUSLIM

Salam uollss...wahhh kembali bekerja yerk warga Selangor...
Jangan Malas2...cuti 4 hari ...memang liat ler nak bangun pagi mengadap jammed kan..
Buat cam Ahkak...menti kojer terus...kejer dgn lakik sendirik...
lantik diri sendirik jadi boss...hahhahaha...

Inilah kebenarannya...sebelum nie Ahkak telah pun berkhidmat 16 tahun
di Pusat Asasi UIAM tu...kejer bahagian Kewangan...so mcm2 lah kejer
yg telah Ahkak lakukan..bayar hutang piutang...jaga scholarship...jaga staff...jaga student..
Bab kejer Ahkak boleh bersabar lagi walau stress mengejar date line...

Ahkak jugak buat Payroll...tahu x payroll...bikin gaji daaaa...
Bayangkan laa...bukan sorg dua punya gaji nak jaga...beratus org staff huhuhu..
waktu stress akan melanda time niee..sikit kesalahan yg kita buat...
mati laaanakkk ...xpepasal org lain x dpt claim..
nak cuti pun x blehh..nak MC pun pikir seploh kali...huhuhu..

Yang Ahkak tewas biler mengharungi jammed nak pegi kejer dan waktu balik kejer...
dier punya azab huishhh...dari puchong nak ke PJ sampai 2 jam...
nak2 time hujan niehh...dah laaa jammed tah apa2....
semua bwk slow...ada pulak xcident..

tu yg x menahan...punch card sepatutnya sebelum 8.30am..
nko sampai pukul dekat pukul 10.00am...bukan sekali sebulan..
nie dah seminggu 1-2 kali...boss mmg x suka laaa kann...

kompom laa boss xkan bagi markah penuh..waktu nk submit 
Staff Performance Appraisal Report...jgn harap nk dpt APC...
walau kita buat kerja yg terbaik pun..waktu masuk kerja haruslah punctual..
Ahkak stress kat situ sebab susah nak archived...Ahkak sedar diri....
Ahkak xmo amek risiko buang masa atas jalan raya...Ahkak amek keputusan
mengucapkan selamat tinggal kepada CFSIIUM 

Sekarang nie Ahkak banyak buat Business Online...sambil2 tu
Ahkak melantik jadik 2nd Boss di opis lakik Ahkak Sendirikk..
Nko Mampu...hahaha...tak byr gaji pulak tuhhhh..

Pegi kejer paling awal pukul 10.00am laa...x jammed sebab dkt dgn rumah..
So sekarang nie Ahkak hepi...xder stress...cuma kena target sale
untuk diri sendiri laa kann.... kena rajin buat Iklan..
kalau saper2 nak mencarik homestay di Jerteh , Besut , Terengganu
boleh lahh intai2 dkt Blog  >>>> ATZ HOMESTAY

Kalau uolls nak mencarik Dokoh , Inner Magic , Shawl , Bawal Aidijuma
korang boleh ler layan FB  >>>>> NUREENZ COLLECTION

So ini jerk laa yg Ahkak Handle dalam masa 3 tahun nie..
Alhamdulillah walau xder gaji tapi Ahkak seronok dpt focus
sepenuhnya Bisnes Online Ahkak nie...xder laa income juta2...
tapi Alhamdulillah masih mampu bersopinx utk diri sendiri
tu yang penting...kannn...hehehehe..

Sedikit tips buat uolls laa if ada niat di hati nak berhenti kejer tu..
Ahkak nak uolls kena kukuhkan simpanan dulu...
Ini sangat penting tau...lepas tu kalau 
uolls ada buat bisnes side income ..make sure bisnes tu dah kukuh skett...
nmpak dah ada regular customer...dah ada market...baru amek keputusan nk resign..
Almaklumlah kejer sendiri nie masa x menentu...kann...
No Sale No Money... xder kejer xder duit....

Gitulaaaa cerita Ahkak Finance nie...muahahaa...ader ker nak baca pjg lebar tu...
dah ler tuu...kalau nak bertanya tips2 lain boleh jerk...jgn malu2..
pm jerk Ahkak dekat FB... add ler beramai2 yerkk...
Klik kat sini kalau nak Add Ahkak  AZUERIENA NORASH FB

opppssss raser lapar ker...hehhehe...jom laa Ahkak bawak ke satu 
Restoran yang menyediakan masakan cina muslim.
Restoran Haslinda Sim Abdullah, Bandar Baru Bangi
restoran ini terletak sederet dengan Mohd Chan Abdullah...
Lokasi yang lebih detail adalah shop lot yang berdekatan dengan PKNS Bangi. 

Ini merupakan kali pertama Ahkak datang ke restoran ini. 
First impression, restoran ini nampak simple. 
Tapi simple-simple pun, bila masuk je kat dalam..
terpampang cenderahati Jalan-Jalan Cari Makan yang tergantung di tepi kaunter. 
kompom best niehhh...

Choppp JJCM nie dah lama sebenarnya...sampai harga pun Ahkak
dah x ingat dah...mintak mangap yerk...dengar khabar Restorant nie dah
jadik 2 kedai dah...nie gambar lama tau..lokasi jerk masih sama...





Menu lama nie...skrg dah tukar lain...almaklum lah harga 
pun sudaa naik skrg nie kan...pakat tukar menu jerk laaa
tokey restoran...teringin pulak Ahkak nak bukak Resto Sendirikk..huhuhu


Salted Egg Prawn 



 Salted Egg Prawn nie yg  merupakan menu paling WINN...
Udang yang digoreng bersama telur masin. Rasa manis masin gitu. 
kitorang siap berebut makan udang niehh...
Kalau nak try yang sotong punya pun ok mmg sedap tau...



Kung Pao Fish


Ikan Kung Pao nie sedap jugak...raser pedas2 manis...
Ahkak suker laa sebab x pedas...tapi x order pun xper..heehhee
biasa2 jerk laaaa...



Manggo Chicken


yang nie pedas skett sebab diorg letak cili api...
jenuh Ahkak ketepikan semua cili2 tu...still sedap jugak laa..
xder ler mengecewakan...


Curry Seafood


Biasa makan kari dari kedai mamak kan...
kalau nak raser kelainan korang bleh try curry Chinese Muslim nie..
paste diorg x sama....raser kari nie ader masam manis jugak...
dalam nie semua seafood ader laaa...isi ikan..udang ..sotong..



Ahkak order Air Epal Asam Boi...yummmehhhh





Bagi Ahkak, secara jujurnya harganya boleh tahan laa...
skrg nie semua mender pun dah mahal daaa...
mana ada yg murah2 skrg niehh...tapi masakan diorg pun sedap! 
cuma korang kena hati2 la time ngoder masakan Chinese Muslim nie...
Kalau salah order memang menganga laa nak membayar bill...

Selalunya akan terjadi biler uolls pilih masakan berasaskan 
Ikan Seekor gedabak..Ketam...Udang 
Pilih salah satu jerk laa kalau nak makan...esok2 dtg lagi rasa masakan lain pulak..
jangan tamak time ngoder..elakkan pembaziran tau...

Tapikannn Ahkak raser masakan Chinese Muslim skrg nie
 xleh pergi laaa dengan Ahkak...
 macam ada banyak aji atau bahan perasa laa diorg gunakan...
 sebab sepanjang perjalanan balik, berdenyut-denyut kepala. 

Bila umur dah meningkat ni, Ahkak memang sensitif dengan pak aji nie...
asal makan makanan yang banyak pak aji, mesti sakit kepala...
nak makan sembarangan pun x boleh dah skrg niehh....sedeyyy

Apa pun kalau uolls xder masalah mcm Ahkak boleh laa try makan
kat sini..kalau x sedap tu mintak maaf ler yerkk...
tekak kita maybe x sama...atau tukang masak dier dah tukar lain...
huhuhuhu x dpt Ahkak nak tolong...

Restoran Haslinda Sim Abdullah
No. 48, Jalan Medan 2C, Seksyen 9,
Bandar Baru Bangi 43650 Bangi
03-8925 6889
Everyday 11.30am – 11.00pm

Friday, December 2, 2016

JJCM - AYAM GOLEK DARA NILAI - JALAN LABU - N9

Salam berhujung minggu uolls ..apa khabar semuanya..
harap sihat sejahtera..musim hujan sekarang nie...musim cuti sekolah
musim kenduri kawen...mcm biasa laaa kalau musim tengkujuh nie nie

Cuaca x menentu...dekat Puchong nie asal petang jerk hujan...
asal hujan jerk petang..huhuhu...uolls jgn main hujan sangat..
maklum ler hujan2 nie kalau antibodi badan x kuat bleh demam 
di buatnya kann...

Satu lagi kalau musim hujan2 mcm nie perut memang cepat lapar kannn
kadang2 balik kejer nak singgah kedai mls nak turun sebab hujan
balik rumah apa lagi buat lempeng laa..cekodok laa mmg layan kann

kalau korang malas nak masak tu uolls order jerk laa dekat jiran sebelah rumah..
suruh diorg masakkan hantar kat rumah terus hahahaha...
kalau x nak jugak x dapek Ahkak nak tolong...

Amarannn !!!! jangan terus baca Entry Ahkak nie..
takut perut korang BERGegarr Vaganzaaa jap lagiii...
sebab Ahkak nak bawak uolls JJCM jauh skett laa...
Incase kalau uoll nak balik kampung wekend nie ker kann...
atau yg nak attend kenduri kawenn dekat N.9 nuu

Ok laaa jomm kiter terjah  kedai mkn ni namenye 'Ayam Golek Dara' 
lokasi kt Jalan Labu - Nilai Lama jln menuju ke Seremban,dkt ngn Labu. 

Ahkak dah 2,3 kali dh dtg kedai mkn ni & memang tidak menghampakan.
 Kedai ni di tepi jln besar, dibuka pada wktu ptg dalam pukul 5pm mcm tu sampai malam. 

Menu spesel dkt kedai ni opkos laa Ayam Golek Dara..Ada Satey, 
Char Kuew Teaw, tak ketinggalan Nasi Lemak Ayam Golek.

 Harga pon berpatutan la, tak mahal sgt harga org kampung mana boleh
mahal2 kann..walau pun harga barang mentah semakin mahal
ada jugak kedai yg mampu milik kita boleh terjah...



Terletak di tepi jalan Nilai-Seremban.
Selalu kalau nak mengelak jammed Ahkak mmg lalu jln nie Nilai/Salak Tinggi - 
Seremban/Seremban 2 ... korang mesti akan lalu kedai nie memang senang nak carik..






Ayam goleknya memang marrbelessss...
hingga menjilat jari ,memang sedap...,makan ayam saja tak cicah sos pun dah sedap,

kat situ juga ada nasi lemak,sate,char kuey tiaw,tapi baik la datang awal,
kalau lepas magrib tu sebelum kul 8.30mlm kira cunss dah tu..



Ahkak Order Ayam Golek Setengah Ekor..
Lepas tu order Nasi Lemak ... memang siokk laaa layan dengan
Ayam Golek Dara nie...yg lain2 kitorg x pernah try lagi laa
sebab mmg aim nak makan Nasi Lemak Ayam Golek Dara nie jerk



Sambal Nasi Lemak dier mmg x pedas laa...manis2 gitu
Ahkak memang suka kalau makan Nasi Lemak Sambal
Bawang mcm nie...terasa kemanisan bawang tu..mmg terbaek..


Kita kasik zoom skett laaa Ayam Golek Dara nie...memang lembut rasernya
moist2 giteww...layan dgn sos dier mmg siokk laaa


Pekena dengan Nescaffe tarik mmg kebabomm laaa...
saper kater org makan nasi lemak pagi2 jerk...
malam2 pun siok apa layan Nasi Lemak nie kannn




Harga kitorg makan tu x ingat ler pulak...tapi memang murah laa
kedai makan pun ala2 open air macam tu...kedai2 kampung kan

Harga Sekor Ayam Rm18.00
Kalau uolls ambil set Nasi Lemak Ayam Golek Rm5.50 seorang

Pada sesapa yang nak try tu bolehlah refer alamat dan no phone kat bawah ni ye :

KLIK SINI >>>>> FB PAGE 

Ayam Golek Dara
Tepi Jalan Labu,
Batu 14,Nilai,
Negeri Sembilan.

Call : 012 - 673 9386 untuk tempahan

so lepas nie kiter nak JJCM mana pulak lagi ehhh....

Monday, November 21, 2016

JJCM LANGKAWI - TRIP BALIK KLIA - ERL TRAIN - PUTRAJAYA

Yuhuuu minggu nie last skul kan...
seronott laa abudak2 dpt cuti lama..
mana yg dah plan nak cuti2 ...nak balik kampung..
berhati2 di jalan raya tau...

Ahkak x plan apa2 lagi nie...nak balik Jerteh pun mcm terasa kejauhan
pulak dah skrg...adess...sekarang nie Ahkak suka lepak
dalam bilik..layan blog..layan movie online...
drama korea..drama melayu...marathon terus 
tu yg best...malas laa nak bersesak2 kat luar..

Apa pun kalau uolls nak jenjalan ke Kuala Terengganu dan Kota Bharu
buat masa nie xder lagi berita tentang banjir
harap2 xder laa banjir besar berlaku kann..

kalau nak ke Bandar Jerteh....Kuala Besut..Pasir Puteh...
boleh laa singgah dkt ATZ Homestay Ahkak

 ATZ HOMESTAY JERTEH

Klik dekat  >>>>>>  SINI

Ehhh jomm laa kiter sambung entry terakhir kita di Pulau Langkawi
Lepas sopinx2 last minit...lps tu lunch di Restoran Kak Yan
Kiter balik laa...hehhe...

Kereta kitorg pulangkan pada kak Shibah dlm pukul 2pm mcm tu
lepas tu kitorg pun lepak ler dkt Airport...
Balik Kitorg naik MAS pulak...Pergi naik Air Asia...
Terasa mcm siokk pulak kann dpt naik MAS nie...

Harga tiket balik ke KL naik MAS lagiii murah dr Air Asia
rezeki laa tuu....hehhhehe...lepas kitorg amek pass boarding...
mcm biasa pegi jerk dkt kiosk MAS tu...

Ikut arahan yg dier bagi...masukkan booking no.
check semua nama betul atau x..lps tu print jerk...
senang...lepas tu sebab kitorg nak kena check in
beg2 tu semua...kena scan ler dkt luar tu...

Kalau uolls nak hand carry jerk x yah scan kott..
lpas tu bawak pegi kaunter drop beg tu...lps tu 
mcm biasa laa diorg akan scan kita pulak kan...
gitu ler kekdahnyaaa 

MAS bagi luggage seorg 30kg...tapi kitorg check in 30kg jerk
hahaha...rugi 60kg kat situ....



Masa nie kitorg tgg flight kitorang sampai...delay skett jerk..
anyway x lama sgt laaa...dlm 15min mcm tu...



Mereput laa tunggu kat sini 2 jam lebihh...lps nie kena amek flight awal skett laaa
xder laa nak mereput lama2 tgg flight kann...


waktu pegi kitorg dpt seat sederet 3 org...balik kena asing2 pulak..
sebelah ahkak tu amoii dgn boipren dierr..tengah asyik masukk bercinta...
pegang tangan x lepas tuu...dari masuk flight sampai turun flight
huhuhu...


Ini ruper pasangan yg dkt 10 tahun kawenn...
xder maknanya nak pegang tangan...muahhahaha..
laki dier rela pegang henpon dari tangan binik dia...
appparaaaa....hahahaha



Ehhhh kitorg dpt seat betul2 belakang bisnes class
sgt jeless hokeyyy...xper laa seat ahkak pun not bad..
luas giler...siap boleh berlunjur kaki...manyakk siokk jugakkk...


Tiber2 raser mcm berlagak ler pulak naik MAS nie kan...
mentang2 nko bayar murah...kalau mahal x mampuu maaa
kiter lambai2 jerk laaa MAS nie..



Lepas take off dah stabil kat atas tu...
diorg serve air apple & oren...wallaaa....
nyesal amek oren...masamm gilerrr....

credit to owner piccas

Dalam flight diorg cuma bagi kacang masin jerk 
Diulang..kacang masin! org lain amek 1pack...ahkak amek 3 paket teruss...
ingtkan dpt ler roti ker..pasta ker...nasik ker...
Kalau lebih 60 minit barulah dapat makanan proper rupernya...
lepas nie nak pegi KK laa pulak naik MAS hehehee.....



Kejap jerk pun flight nie...x sampai sejam dah sampai...
tapi bapak jauh laaa pulakkkk nak sampai ke Drop Luggage 
naik patah kaki berjalan wehhh...ahkak memang x larat dah...
nyesal x naik buggy tuuu...bapak giler jauh jalannya


Lepas jerk amek beg...kitorg xder laa singgah mana2 dah...
kitorg terus amek train balik ke Putrajaya..senang...
x yah suruh org dtg pickup2 dah...


Tiket ERL Transit nie rm8.50 sehala..pakai credit card
dpt diskaun skett laaaa...



Beg nie penuh dgn coklat haa kitorg hand carry jerkk
takut cair pulak kalau letak dkt bonet Flight...(ada bonet ker )
wakakaka...hantamm jerk laaa


sampai skrg stock coklat nie banyak lagi hahha
sambil taip sambil ngunyah2...biler nak kurus...
soklan tu xder jawapan hokeyy...silaa bertabah...wakakaka...

nanti sambung citer lain pulakkk...ok daaaa semuaaa

Touch N Go