iklan2

Saturday, October 31, 2015

JJCM 2015 - ANIS COFFEE - SEK 13 - SHAH ALAM


Jenama Anis nie memang cukup terkenal dulu dengan Kek Chocolate Moist
Diorg...Skrg diorg dah start  memasarkan Kek2 Coklat nie di serata 
Petronas , 7 Eleven dan juga di Restoran2 pun .. banyak Azue jumper kek nie..

Skrg diorg melebarkan lagi bisnes diorg dengan memperkenalkan
ANIS Coffee .. Minuman nie dah makin ramai yg menggemarinya
almaklumlah cuaca skrg nie Jerebu...Panas kan...

Dapat pulak Coffee Iced mcm nie , memang terbaek lahhh..
harga pun sangat2 berpatutan...


Anis Coffee hadir dalam 3 variasi perisa, 
Coffee Latte dan juga Green Tea dan Perisa Chocolate 
paling terbaru sekali Perisa Mocha
 yg nie Azue belum try lagi

So kepada yg teringin nak merasa silalah ke di outlet Anis,
 hanya – RM6.00 sahaja
(bekas besar memang puas hati!)


Kitorg memborong semua Perisa yg ader...
Green Tea nie raser mcm Teh Jasmine yg ader raser mint dan bunga
yg nie mungkin x semua org suker...tapi ada peminatnya..



Untuk Coffee dan Choclate 2 - 2 pun sedap raser lemak dier..
kepekatan air dier memang terbaek lahh....diorg  X kedekut
susu dan gula...raser x manis sgt...just nice..

Paling Win ialah ialah Chocolate Iced dier...must try tau




Selain dari Iced Coffee nie di Sini ader banyak produk
makanan dan juga kudap-kudapan ... 
Azue try jugak panna cotta strawbery nie.. harga lebih kurang
RM5++ kot sebekas kecil...sedap juga



Durian Crepe pun ader juga..tapi Azue x ingatlah harga nya
memang sedap Durian Crepe niehh...
Ader jugak Azue beli sambal kentang di sini...luper
nak ambil gambar...memang sedap...garing pulak tu kentang dier






Anis Coffee menyediakan ruangan bergambar untuk anda selfie. 
Bab selfie memang terbaik.. salah satu cara marketing
yg popular skrg nie kannn.





Dengan Props lagi...budak2 nie sukerlah bergambar di sini...



Promotion Anis Coffee uolls boleh try dulu raser sedap ker x
sehingga hujung bulan nie jerk...apa lagi mohh kiter mengopi..

Anis Chocolate Moist Cake 
No 37 & 39 Jalan Lawan Pedang 13/27 Tadisma Business Centre
Shah Alam, Malaysia / 03-5524 0966


Lokasi :
Seksyen 13, Shah Alam

Landmark :
Di kedai Anis Choc Moist Cake

Waktu Operasi :
11.00AM – 6PM

Telefon :
019-655 2991/03-5524 0966

Instagram :

FB 


Nota :
Harga kopi di Anis Coffee ialah RM6.00 p/cup

Thursday, October 29, 2015

JJCM 2015 - BANDAR BARU BANGI SEKSYEN 9 - @GRILL

 

Fuhh kalau pasal kedai makan, konpem Azue akan explore di Bangi. 
Bangi ni dah macam syurga restoran. Banyak sangat pilihan. 
Dari timur ke barat, dari murah ke mahal, 
dari warung biasa ke restoram eksklusif semua ada.
Tepuk poket baru pikir nak makan selera apa kann..kannn


kedai ni kat belakang Papparich. Kalau korang nampak Iceroom, 
or Papparich kat depan, kedai ni kat area situ ye. 
Tmpatnye memang well-maintained, bersih dan kemas.



 Ada seat aircond dan fresh air dkt luar... So memang selesa la
tapi harga dia pon memang quite pricey sikit laa




Air Laici dan juga Bandung Soda






Ocean Plater

kombinasi Ikan Salmon Grill ,Udang ,Sotong dan Mussels
di grill bersama dan ader butter rice serta sedikit manggo salsa..
Menu nie nmpak mewah tapi portion dier kecik jerkk 
untuk perut kecik mcm Azue ok lah kot kannn...kalau org lain
maybe x cukup kot



Spagetti Bolognese
Indulge yourself with our lines of pasta and salad 
made with fresh ingredients just to fulfill your appetite...




So Azue tambah lagi satu Menu Club Sandwich
oklsh not bad jugak rasernya





So overall, food okay 
cuma Azue expect makanan tu lg sedap 
mcm kat kedai mahal kan.. Rasanya datang lagi 
kalau ader yg nak belanja kott hehehe


Restoran ni satu deret dengan restoran Abdullah Chan..
area Seksyen 9 Bangi.. dekat je ngan PKNS Bangi tu.. 
sapa yang teringin nak pegi ni alamat dia:


@grills Bangi
No. 50, Jalan Medan Pusat 2C,
Persiaran Bangi, Bandar Baru Bangi,
43650 Selangor, Malaysia

03-8922 1805

Tuesday, October 27, 2015

JJCM 2015 - IOI LITTLE PANTRY - IOI MALL

Yuhuuu SAlam sejahtera buat semua....kali nie Azue nak bawak uolls pergi 
ke tempat yang comel sedikit  di Little Pantry , 
Restoran yang menyediakan menu masakan Barat dan Asia makanan fusian . 

Sebuah restoran yg berkonsep Eropah yang bertemakan putih dan merah jambu,
memang cute sangat decoration restoran nie. reka bentuk dan hiasan restoran yg sesuai 
untuk uolls beromantika diammor kata org...tempat  dating memang sesuai sgtlahhh..

Tapi make sure couple yg uolls bawak tu berpoket tebal ler yer..sebab harga makanan
dier agak pricey lah...nak kata sedap sangat tu x jugak...
yang paling win adalah decorationnya...hehehehe



Menu di sini agak pelbagai, ada yang local dan western.
 Jika nak buat birthday party pun di sini diorg dah sediakan bilik khas utk party uolls.




kalau uolls suker selfie2 memang sesuai sgtlah tempat nie kann...


jomm pilih menu...nak makan apa ehhhh...sebab dah tgh hari diorg
nie nak carik nasik pulakkk...




So kita pilih Thai Green Curry Chicken with Rice
yg nie sedap sebab x pedas kann...so budak2 pun boleh makan
tapi nasi dier tu mcm pakai beras murah jerkkk...hukkhukkk...sedeyy


Carbonara Fettuccine untuk budak2 yg x mau makan nasik




Spagetti Bolognese nie x berapa nak sedap ler jugak..
sebab terlebey masam so budak2 pun x mau makan....huhuhu




Nasi Lemak rendang Ayam yg rasernya not bad laa..tapi kenapa pilih nasi lemak
kat sini ehhh .. tipikal org asia xleh berpisah dgn nasi lemak...hahaha..
seb baek sedap ler 


Nasi Goreng apa tah x ingat ler pulak..boleh laa tahan rasernya..
x ingat ler pulak...huhuhu




Overall makan kat sini biasa2 jerk...maybe kitorg pilih masakan pun biasa2 jerk
sebab masakan lain mcm agak pricey so kalau biasa2 pun kurengg rasa
 apatah lagi yg luar biasa  kannn hahah...maybe kitorg x berapa nasib baik kot...

tapi mana tahu selera kitorg x sama dgn uolls...so uolls boleh try sendiri merasa
masakan diorg kat sini...sampai jumpa lagi...daaaa

Little Pantry 
G02 & G18 Ground Floor,
IOI Mall Puchong, Bandar Puchong,
Batu 9 Jalan Puchong
Puchong, Malaysia, 47100
Mon - Sun: 11:00 am - 11:00 pm

Sunday, October 25, 2015

JJCM 2015 - BIG BOB BURGERS - DPULZE - CYBERJAYA


Yuhuuu guys ... sihat ker...cuaca jerebu nie biler agaknya nak
hilang yerkk...tahun lepas negara kiter di landa banjir besar hujung2 tahun
tahun nie kiter di landa Jerebu pulak...

Sekolah Cuti pun mak bapak bising2...masalahnya kenapa x bagi mak bapak
cuti sekali...mcm sebelum2 nie kann...darurat katanya...tahun nie
rasernya paling teruk ler jerebu...

Dok dalam rumah n office pun raser senak jerk mata...
uolls jgn biarkan anak2 main sangat dkt luar tuu...bahaya ler
jerebu nie kan asap...bahaya utk paru2..mata kulit pun akan rasa gatal2
Marilah kiter berdoa agar masalah Jerebu nied pt di selesaikan dengan cepat yerkk..

Oklah Jerebu2 jugak...makan tetap makan kann...hahaha...
Kali nie Azue nak bawak uolls makan Burgers di Cyberjaya 








Restoran ini berkonsepkan Layan Diri.. Macam Restoran Fast Food lain ler
Order di kaunter dan bayar...nnti diorg akan bagi No. dan hantar ke Meja uolls..


credit to Big Bob Burger's FB


Ice Coffee Big Bob kenapalah sedap sangat..
memang Ice Coffee dier terbaekk lahh...Azue suker sgt 
CoffeeBig Bob niehh...ader raser lemak2 gitu..terbaekkk

tapi kannn rega dier standard Starbuck's .. Dome..
a little bit Pricey lahhh...
Diorg ader sediakan Drinking Water nie so free jerklaa
untuk uolls so yg nie xyah bayar...diorg masukkan lemon slice utk 
raser kesegaran di situ...ameklah sebotol bawak ke meja anda hahahaha



Burger dier walla..memang terbaekk lahhhh...
Azue paling suker Most Wanted Burger...
Burger nie x silap harganya RM24.90 ala carte yerkk
so kalau uolls nak tmbah air dan fries kena tmbah RM4.90

Kiranya tolak campur harga Set Burger nie RM30.00
lahhh x masuk GSTlah kann.. 6% tu



Most Wanted Burger Beef / Chicken - 
Homemade Burger Bun loaded with juicy Homemade Patties
and Beef Bacon,topped with Cheddar Cheese, Tomato, Eggs, Romaine, 
and slathered with Bob's BBQ Sauce, Mustard & Ketchup.


Tapi kann meh sini nak citer...uolls biasa mkn Burger Mc D..
Burger King dan jugak Burger A&W kann..

Tapi try uolls intai Daging Burger tu...tebal mana..
harga pun bukan murah kann....Fries dier pun kadang2 dpt yg keras...
biasanya lahh Azue akan cmpak jerk fries diorg bagi tu...
dah ler kecik x sedapplak tu...

Air pulak kadang2 campur Air tinggal raser gas jerk...
kann...Nak2 milo Ice diorg...kalau tmbah Ice...xder raser milo dah...
tawar hebeh...

So kalau nak kira kesedapan dan kemahalan harga xperlah kiter bayar
lebih sikett janji kepuasan makan tu beb... 
lagipun yg bestnya Burger Big Bob nie portion besor bleh share
2 org mcm Azue nie...hehehe

Yang nie Azue Pilih Burger Ikan sedap jugak..
emang diorg punya burger terbaeklahh 
setakat niehh...





Classic French Toast with Vanilla Ice Cream .
Yang nie toksah cakap ler...memang semua suker kan...
kombinasi roti Telur n Ice Cream memang terbaekkkk
harga RM8.90 so Azue x suker tmbah mcm2 kalau makan
French Toast nie....mcm nie pun dah sedap





Ini Antara Sebabnya Azue suker makan2 kat sini
Sebelah Big BobBurgers nie..ader Taman Mainan
Kanak2..so budak2 nie dah melompat2 nak masuk sini

Anak2 dok main kat dalam tu...kiter dok dating kat sini...
so anak2 pulak yg mana kelaparan dtg makan..pergi
main balik kat dalam Molly Fantasy niehh...

Boh jerk kredit Rm 10.00 dlm tu main lahh puas2
sebab mainan kat sini x mahal mana...


Click here for more details  >>>> Big Bob Burger Facebook 

Big Bob Burger said about halal certificate

We are in the process of getting HALAL cert by JAKIM. 
But rest assured that all food and ingredients used are of HALAL source,
 and Noodle Station (Official), our sister company is HALAL certified too. 

Thank you.



Big Bob Burger & Coffee
Burger Joint
UG-22 & UGK-01, UG Floor, 
D'Pulze Shopping Centre, Cyberjaya, Selangor, Malaysia

Touch N Go