iklan2

Saturday, October 24, 2015

JJCM 2015 -BENTONG - RAUB - LEMANG TO'KI

Salam uolls suker makan lemang x.... biasanya lemang nie
kalau nak dpt bukan bulan puasa atau musim raya memang susah kan
ader satu tempat yg jual lemang nie..tapi jauh skett lah dari KL...

Tapikan Lemang dier memang sedap ler...cukup lemaknya...cukup bahannya
Rendang pun sedap..dulu kedai nie kecik jerk...skrg nie dah makin popular

Kalau dari Kelantan kedai Lemang To'ki Bentong ni berada di sebelah kanan.
Tidak susah untuk mencari kedai Lemang To'ki Bentong ini
kerana kedainya berada betul-betul di tepi jalan. 
Dari jauh juga kita sudah boleh nampak replika lemang di atas atap kedai beliau.


Lemang nie x leh makan tau nie replika jerk..ngeh2...


 Lemang diorg memang terbaik laa harga pun not bad ler jugak..
paling win kan kalau dpt makan lemang panas2 niehh


*credit to tuan punya gambor

Diorg sekarang dah ada ayam bakar , daging bakar pun ader

Photo #1079481369909350246 from @owenana02. lemang & rendang + 🐓 ayam bakar + 🐄 daging bakar cicah air asam @ Lemang Tok'ki Bentong.. fehhh 😂😄😉
.
.
#malaysia #instafood #food #foodie #makan #tastebuds #sukamakan #instagood #happy #life #smile #foodlover #pictoftheday #vsco #vscocam
*credit to tuan punya gambor

nampak sedap kannn....wallaaa

Rendang dier pedas2 manis tu yg paling best tu




Selain dari Lemang diorg ader jugak jual Nasi Campur
untuk sesiapa yg x makan lemang kann...

tapi di nasihatkan lah..kalau nak dtg makan lemang nie jgnlah pergi
time peak hours sebab biasalah kan kedai nie menjadi ramai tumpuan
so kalau dpt lemang lambat tu adatlah kan... harap bersabar ler yer...

pandai2lah uolls timing pukul berapa nak sampai sini..
sebab kalau waktu LUNCH memang ramai kereta nmpaknya...
almaklum lah lokasi  kedai Lemang To'Ki nie ,
memang laluan Azue kalau nak balik Jerteh dari KL...



Untuk korang yg ke Bentong...
atau lebih tepat melalui jalan menghala ke Kelantan melalui daerah Bentong....
singgah laa sini utk menjamu selera...
bermula dari sarapan pagi sehingga ke malam ngan masakan panas dan western.

Kalo dari bandar Bentong tu...Terus aje menghala ke Raub..
dh jumpa stesen petronas di kiri jalan, 
melalui kawasan kubur di tepi bukit di sebelah kanan.....
dari situ pandang ke kiri sebab depan tu sikit jerk ... kedai lemang To'Ki ni..



No comments:

Post a Comment

Touch N Go