iklan2

Wednesday, May 13, 2015

JJCM 2015 - IOI CITY MALL - BASKIN ROBBIN & STARBUCK & MAGNUM

Salam Rabu uolls... dah makan ker...tu...
kalau lom makan g ler makan...jgn x makan..
gastrik saper yg susah nanti kan...

Saper lom pernah pegi IOI CITY MALL ..
rasernya ramai yg dah pergi kott...dekat jerk ngan rumah azue nie
tapi Azue antara yg lmbat pergi ler...almaklum ler kat mesia nie
mana tempat baru bukak mesti dpt perhatian lebey kann

so kita bagi chance ler kat org jauh2 penuhkan parking kat
ioi city mall niehh....Azue pegi lewat2 pun xper...hahahaha..
Antara Alamanda n IOI City Mall nie... Azue suker lagi Alamanda kott
kat IOI city Mall nie raser mcm besor sgt...

Letih wehh nak mengukur jalan...almaklum ler Azue nie
bukan suker nak merambu2 x tentu pasal...nak window2 sopinx ker..
masuk kedai nie...tgk barang..letak balik..
belek2 x beli punn...masuk kedai sebelah pulak,,,tanya2 x beli jugak...
kesiiannn sales girl tu layan2 tapi x beli... hahahaa...

sebab tu Azue kalau nak beli barang...tujuu terus mana2 outlet yg kiter
nak carik..jimat masa dan tenaga...xyah pusing sana..pusing sini...

Sebab tu Azue x suker sgt Mall besor2 nie...sakit kaki nak jalan2..
tapi yg Azue suker tempat lepak...tempat hang up...chill2 gituuu...
makan2...dekat Air Pancut nie Azue suker...
Lepak2...tgk org...kann layan Eskrem Magnum...terbaekkkk...




Cantik kannn....Air dier membiruu...budak2 nie...muler laaa
buat aksi nak terjun dlm kolam nieh...geram diorg nengok kottt



Waktu yg terbaik untuk smpai sini dalam pukul 11.00 - 11.30 pagi...
kedai pun baru bukak...so x ramai org...
kiter pun boleh dengan senang hati beli eskrem Magnum nieh...
X yah beratur panjang...kannn....






Lepas tu kita lepak dekat Starbucks....sambil layan coffee layan kek
layan wifi...lebih selesa lahh kat sini...dari kat Magnum tu...

Kedai makan kat sini kena cepat2 booked ler...kalau x memang susah nak 
makan tgh hari...semua kedai beratur panjang...kalau murah xperlah jugak

kira kedai makan semua standard2.. 50 hengget x cukup yerkkk
kalau nak bawak family makan2 kat sini...paling kurang RM100.00
itu pun sekali makan haaa.... kalau banyak kali makan...
memang habes 2-3 ratus ler wehhhh....



Aper pun baskin robbin tetap di hatiku...puas makan beramai2
kalau magnum tu...azue suker lagi yg almond biasa2 jual
kat petronas n 7e tu...puas hati gak mkn...

kalau tengah bercinta ok kott lepak2 sini...almaklumlah
korang bukan nak makan banyak pun kann...semua tengah diet..
jagerbadan...malu2 kucennn hahahha

Sekarang nie nak mkn kat luar kena pikir2 dulu laaa...
sebab banyak restaurant yg kiter kena bayar GST 6%
dah masuk dalam harga makanan...dan 10% service charge
kena bayar jugak....so bayar tax jerk dah berapa hengget...

kalau makan berdua ok laa...tapi kalau bawak 1 family...
terasa jugak wehhh....makan - makan pun balik rumah lapar balik...
sebab tu Azue skrg lebih suker masak sendiri

Google lah resepi yg kiter nak masak tu...lagi sedap
dari kiter bayar mahal2 makan kat luar....kannn


2 comments:

  1. Wahhh bestnya...tapi dengar cita IOI Mall banjir..emmmm...

    http://blogmummyrifqiy.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. same la kak...lieya pun walo umah dekat gileeee ...baru due kali kot pergi...tu pun anak nak main ice skating...lieya suke alamanda sebb dah ade italianies....heheeheheh....tapi tu laa alamanda dah byk kedai tutup atau relocate mcm sushi king..nandos...san frasisco sebab sewa makin naik n mahal.....ramai yg lari ke ioi.... nak buat camne kan management same dgn klcc....

    ReplyDelete

Touch N Go