iklan2

Friday, May 8, 2015

JJCM 2015 - AROI THAI - HALAL BOAT NOODLE - CYBERJAYA SHAFTSBURY SQUARE

Salam semua...

Walllaaa skrang ni tgh in pasal boat noodle kan..
 so Azue google br dpt tau kt cyberjaya
 ade 1 francise boat noodle iaitu Aroi Thai boat noodle. 


Konsep dia makanan portion kecik-kecik. 
(lebih kurang 2-3 suap je) sesuai ler ngan perut Azue
sebab mlm2 x bleh makan banyak kann...

Yang bestnya semua makanan dan minuman RM 1.90
Ada mee, nasi, nasi goreng , 
 pulut manga, chicken wing, kelapa Jelly banyak lagi..
Macam kiter makan shushi tu...lepas makan..atur ler
pinggan tinggi2...hahahaha


 Lokasi Aroi Thai Boat Noodle ni di Shaftbury Square, 
Senang sgt nak carik.. satu jalan ke CyberView 
dari tepi jalan besar pun dah boleh nampak..
dia betul-betul bersebelahan dengan kedai Speedmart  dan Maybank...


credit kpd tuan punya gmbar yerk


Seronok sgt biler dah berjaya sampai sini...Azue biasa makan
di Nyonya Village View jerk... x sangka ader jugak Boat Noodle
kat Cyberjaya nie.. x yah g jauh2 kann...


Owhh yer kalau weekdays waktu lunch mmg pack giler
tapi kalau uolls nak mkn dengan selesa.. pegilah time
weekends sebab Cyberjaya nie banyak office ,
Biler waktu cuti2 mmg xder org ler...nak makan pun selesa


Jom intai menu2 kat sini semuanya RM1.90 ... 
Dari mee..nasi..side dish..air...desert sama jerk rega dier


kalau nak raser 1-1 pilihlah semua...hahahhaa...


yg nie mcm2 ler sos dier nak pedas ker...masin ker..
sila tmbah sendiri yerkk


Azue pilih air Lemongrass...sedap pulak
air serai nie... 1 kole dier bagi haaa..sebelah tu coconut curd
ingat amenda...rupernya coconut jelly haa...tu x yah ameklah
ciputt sgt...tp sedap ler..manis2 gitew


kitorg amek Chicken Glass Noodle Sup


Mee dier sedap ... Tapi Azue takut nak mkn banyak2
setakat nak merasa jerk laa...susah betul skrg nie
nak makan kat luar...sebab Azue x tahan dgn MSG nie..
sup2 nie kompom diorg letak kiub sumer kann...


Kitorg nie kena kurangkan makan daging ..so amek ayam jerk laaa
almaklum ler dah makin berusia nie...mcm2 kena pantang..
yg mee tomyam pun Azue
x berani nak pilih...mesti banyak MSG kann..


Yang nie nasi putih dengan telur dadar..


Yang nie pulak Nasi Goreng sedap jugak ler...maybe
masak banyak2 x panas dah nasi goreng nie..


Penuh dah meja...xper2 makan dulu...x cukup kiter
order lagi...


Kitorg orderlah chicken wing nie jugak..
sedap jugak ler...kepak ayam goreng letak kunyit haaa



Sebelah Boat Noodle nie ader Chat Time..
aper lagi si Nureen dah berlari kat sebelah
order air coklat oreo ..sengih2 dpt ice blended haaa


Nengok ler si Nureen nie makan...
memang dier suker mee sup nie... x silap Azue dier mkn pun
ader dlm 5 mangkuk tu...hahahahaha




Bukan main sengih2 dier makan...kalau mender dier suker..
bukan main lagi dier makan...kalau x suker...jgn harap ler dier nak mkn..
kitorg nie nengok dier jerk lah makan...hahahha..


 Satu lagi yang menarik, restoran ini tidak mengenakan 10% service charge ye. 
Hanya GST yang dikenakan.


So uolls nak dtg mkn sini pandai2 lah budget time..
mcm kitorg aritu lepas magrib terus pergi..x ramai 
org lagi time nie...lps tu sorg demi sorg sampai...
penuh ler jugak dlm tu...


Akhir sekali setelah lama berkecimpung dlm bidang blogger nie... akhirnya
Azue buat keputusan untuk cash out Nuffnang nie...ingat nak jugak tunggu dalam
4 angka baru nak cashkan... tapi risau gak simpan lama2 dlm akaun Nuffnang nie
di sebabkan ader silap skett langsung burn duit tu kann...

Itupun lama jugak ler nak proses ..almaklumlah pertama kalikan...
nama kiter pun xder dlm system diorg kott...Alhamdulillah dapat jugak
merasa duit berblogging nie...maybe yg mana dah banyak kali
dapat cash out mesti teringat2kan pertama kali dpt cheque
dari Nuffnang... perasaan yg sama Azue alami...hahaha..

Dari kiter bergossip2 dekat FB...baik kiter berblogging
at least dpt jugak duitkann...saper nak bagi beb...



Anyway Thanks A Million to Nuffnang for the Cheque...
oklah lepas nie Azue try kayuh laju2 skett ... kdg2 time rajin laju skett
nak up entry...time malas kalu alahaiii...sorry sgt2...uolls...

Sampai jumper lagi...selamat berhujung minggu yerkkk


3 comments:

  1. tahniah kak..... seronok dpt jumlah duit hasil kite berblog kan kak.... lieya pun tgu mase nak cash out nie...tgu laa cecah byk sikit...

    lieya tingin nak try kedai2 ala boot noodle ni kak....aritu gi dpulze penuh plak....

    ReplyDelete

Touch N Go