iklan2

Thursday, January 29, 2015

JJCM LANGKAWI - PART 4 - JOMM SHOPPING COKLAT , JOM IKAN BAKAR , PADANG MAT SIRAT

18HB JANUARY 2015

Bangun pagi tu kami carik Nasi Lemak jerk area Pantai Cenang
lepas tu kami bergerak mencarik coklat di Chenang Mall dan jugak
The Zon Bebas Cukai..dan Coco Valley semuanya ader di area Pantai Cenang..






Harga di Ole-Ole Cenang Mall murah kalau ader diskaun...tapi kena check ler
memang dekat2 nak Expired dah tu...biasanya dlm sebulan dua..tapi kalau nak mkn terus
boleh jerk beli...xkan nak simpan setahun pulak kan







Kalau Azue suker sopinx2 kat The Zon nie .. sebab ader coklat yg Azue carik xder kat
HIG sinunn...Kalau harga pulak..sekarang lebih kurang sama jerk mana2...




Coco Valley nie pun banyak jual coklat sebelah Aquaria jerk...owhhh di sebabkan
anak Azue x ikut...dier suruh belikan key chain yg suruh tulis nama dier
skrg dah xder u...seb baek jumper kat sini..ader pusat kraf..
dapat ler tulis nama dier atas batu comey jerk RM15.00 seketui



Hasil rembatan kami ber 3 beradik...hahahha..
giler banyak cokelat..






Coklat DAIM kitorg beli utk org jerk...kitorg sendiri pun dah x lalu makan
Coklat Daim nie...haruslah carik coklat yg susah nak dpt kat tmpat kiter..
kalau ader pun haruslah mahal kann...

KitKat tu pulak memang murah giler kat sana...Azue paling suker coklat
SWISS , MERCI ,LOACKER, WHITTAKERS.. memang sayang nak makan tau..makan sket2 jerk..
huhuhu...yg kat rumah tu memang minat kisses...hershey n kinder bueno

Tips nak beli coklat nie senang jerk...jgn beli yg murah2 sgt...sebab biler dah makan
coklat yg sedap..yg murah tu korang raser x nak mkn..membazir jerk nanti
buat penat bawak balik jerk kann...hehehe...

LUNCH DI SINI  JOM IKAN BAKAR



Kalau dari pekan Padang Matsirat, jalan tegak menghala ke lapangan terbang,
 kedai ni di sebelah kiri



sesampai jek kat pondok tu nmpak brother tu tgh bakar ikan..so malas nak
pilih2 ikan..amek jerk yg dah siap bakor..tu dier...nmpak so yummy kan


Lauk dier mcm2 banyak giler smpai x tahu nak pilih mana
last2 tersangkut dkt sotong bakar nieh..












Ikan Bakar dier memang sedap..sambal dier pun sedap..manis2 jerk kuah dier..
so kitorg nie x makan sambal belacan or air asam...
makan dengan kuah dier jerk...ntah berapa kali refill...hahahaa...
sedap giler uolls..ngeee






So tgh hari tu kiter amek Ikan Bakar Siakap size 4 org makan...besorler jugak..
Sotong Bakar 3 Ketul
Nasi Putih 5 Pinggan
Lauk Sayur Kobis,Telur Masak Lemak, Ayam Masak Kicap
Pajeri Nenas,Telur Masin ,Sosej Sweet Sour
Air Sirap Free tu...6 gelas

Total Harga Makanan RM60.00 jerk...
memang murah dan berbaloi2 beb...


wokeh sambung next entry yerkkk...

4 comments:

  1. nampak menyelerakan sgt ikan bakar tu kans

    ReplyDelete
  2. Mcm mn nk pegi tmpt ikan bakar ni?

    ReplyDelete
  3. salam, kena tax ke kalau beli coklat ni? tq

    ReplyDelete
  4. x pernah lagi kitorg kena tax beli barang2 dkt langkawi...tapi dkt rantau panjang...pengkalan kubor terkena jugakk chehhh

    ReplyDelete

Touch N Go