iklan2

Monday, January 26, 2015

JJCM - JAN 2015 - KE LANGKAWI KITER - JOM CARIK HELANG

Assalamualaikum guys..
lama giler Azue berehat dari updet JJCM blog nie...sebab beri laluan kepada
bisnes2 kecil-kecilan Azue achheewahhh

Beberapa tahun menyepi dari JJCM... sebenarnya banyak giler kot
pending stori JJCM nie...maybe sebab kekangan masa Azue x sempat nak
story mory tentang JJCM Azue...

Sekarang nie Azue ambil keputusan utk merehatkan diri..
dah x kerja dah skrg..hampir setahun unpaid leave..
so Azue gigih ler menguruskan 2 projek mega2 gitu...

MEGA lah sangat kann...yer lahh biler nak amek keputusan berenti korjer
nie bukan senang..almaklumler dah biasa pegang duit sendiri
sopinx sana sini...

Biler keboringan apa nak buat kan...so kena standby something
untuk Azue buat2 sibuk kan diri ...tu yg banyak jual mcm2 tu
so skrg nie dah bleh handle semua...so ader masa lah nak updet story

Tahun 2015 nie ingat nak hidupkan kembali Blog JJCM Azue nie..
kiter mulakan dengan LANGKAWI yerkk..semoga dipermudahkan
untuk azue stori2 untuk rujukan uolls...yerkkk

16HB -19HB JANUARY 2015

Kami 3 beradik decide nak ke Langkawi .. nak carik helang
n nak carik cokelat..pinggan mangkuk ader gak ler dlm list...hahaha
so kami bertolak ler mlm jumaat tu..menuju ke Kuala Perlis
Alhamdulillah perjalanan agak lancar...

Bertolak dlm pukul 11.30 mlm ...Kami berehat di RNR GURUN...
tidor jap...mandi..semua....makan x lalu dah...
Sampai Jety Kuala Perlis kami sempat ler naik
ferry pukul 7.30 pagi tu...

Harga Tiket Ferry dewasa RM18.00 kanak2 3tahun ke atas RM13.00
so jgn rebut2.. ader nombor yer...sila pastikan anda jgn duduk
suker hati tmpat org pulak...

Perjalanan ferry agak slow pagi tu..maybe air surut kott
lamer giler nak smpai dlm 8.40 kott baru sampai ke Pulau Langkawi..
panas montot dah nie..hahaha


Sampai2 Jetty tu terus amek kereta sewa...
kitorg amek Grand Livina Kadar sewa kereta tu RM200 
utk 17hb-19hb tu...3H2M tu raser memang murah...

kalau uolls nak carik kereta sewa kat langkawi nie...
boleh contact kawan Azue nie - HANUM 012-5405630
kaunter dier blkg KFC area  Jetty tu jerk x silap 
carik nama Kaunter MoonLight
nak amek pakej Island Hopping pun boleh booking dengan dier ..


Lepas amek kereta...kitorg menuju ke DataranLang nie
aiyoyo...cuaca sangat panas ehhh kat sana...dulu2 pegi..boleh x sampai sini..
kelakar kan...so kali nie jejak dah kat Dataran Lang nie..





So perut tengah lapor amek gambar gitu2 jerk...
Terus carik Petronas nak tuang minyak...
lepas tu kami menuju ke Idaman Suri...dan carik bekpas
dkt area2 situ


Kitorg bekpas dengan Lunch sekali...
maser tu memang kelaparan ler...x ingat kedai makan apa..
tapi kat situ murah...sederet ngan Idaman Suri kedai makan tu

Nasi Lemak 2 Bungkus..
 Nasi Lauk Sotong goreng kunyit 2 pinggan
Mee Sepinggan...kuih2 lagi..
Air pulak 4 Gelas mcm2 air

Harga RM20.00 jerk...memang murah sgt2
tapi Langkawi nie makanan agak pedas skett ler
kalau tekak klate mcm azue nie mmg x tahan..huhuhu.




Lepas makan kiter sopinx2 kat sini...gigih sopinx walau
kepala x berapa betul sebab x tido mlm tu kan...
so sudu nmpak mcm senduk..pinggan nampak mcm dulang
hahahaha...

Memang murah kat sini..azue x sopinx sgt..sebab pinggan mangkuk
banyak giler dah kat rumah...nak beli pun tmbah sikit2 jerk...

Walaupun minggu pertama waktu persekolahan..org ramai giler
tapi xler sesak sgt...sebab wekend kan..maybe org dekat2 pun dtg sopinx2







Seterusnya kami ke HIG ( Haji Ismail Group)
wahh skrg dah makin maju..dah ader bangunan sendiri..
Hotel Sendiri...lautan coklat kat sini...
memang murah2...tapi kitorg xder lar tamak beli sikit2 jerk nak makan2
lepas tu nak survey lagi kat mana coklat murah2

Beg Roda kat sini memang murah2..tapi uolls kena carik yg ader kualiti ler
kang beli murah2 sgt...pakai sekali dah tercabut roda pulak...hehehe

Tapi Azue ader beli 1 beg beso gak sebabnya nak mengisi cokelat 
dlm beg tu..hahaha...


LUNCH DI SINI  >>>>  ROJAK HAFIZ PANTAI KOK

Tiap kali ke Langkawi kami x pernah miss nak dtg makan
kat sini..sebab suker sgt lepak2 di persisiran pantai
sambil makan2 lepak2 kat sini...

maser nie kami dah lalok sgt dah rasernya...sambil2 tunggu
bilik ready kami decide makan kat sini...
mata pun kuyuss jerk...masing2 dok teringatkan katil dah nie..hahhaa...

Kami order Mee Rebus..Laksa..Pasembor..Nasi Lemak 5 Bungkus
tuu dier..x abes kiter tapau bawak balik..hahhahaa...




Mee Rebus dier pun sedap sebab kuah dier manis2 mcm tu
Azue suker mee rebus kuah dier manis2 mcm tu...
x tahu ler tekak uolls kalau suker pedas..amek jerk laksa dier ehhh...hehehe


Pasembor dier sedap..manis2 pedas kuah dier



Rojak buah dier pun pedas gak....aiyoyoyo


Laksa dier memang kaw2pedas...x sanggup Azue makan..
pass jerk kat adik azue yg suker pedas..hehehe..

Lepas tu kiter g tapau Laksa Power kat AirPort
beli sebab nak raser jerk...hahaha...
aper2 pun azue bukan peminat laksa..so memang 
x pandai ler nak menilai sedap ker x sedap..

ok..nanti kiter sambung part Dinner pulak yerk...daaaa

Mcm Biasa Iklan2 kalau uolls nak borong Inner Magic 
boleh Whatsapp Azue yerkk




1 comment:

  1. terbaek holiday di langkawi ni.. rehat pun dapat, shopping pun dapat kan

    ReplyDelete

Touch N Go