iklan2

Wednesday, July 31, 2013

JOM BUKA PUASA DI TESCO BUKIT PUCHONG & BURGER KING

Salam uollss...wahh minggu nie rajin upkan entry...sebabnya
hari nie dah last day kejer...esok nak balik kg dah...
biar balik awal2 untuk mengelakkan jammed kann...

so korg sumer yg mana plan nak balik jauh2 tu...
berhati2 di jalan raya ok...sediakan bekalan
almaklum ler bulan2 puasa nie...

kalau dah balik lewat2...dengan jammed sumer..
sila bawa bertenang..jgn gopoh2...igt yg tersayang...

Jomm ler kali nie nak ajak uolls buka puasa dekat Burger King ngan Tesco jerk..
yer ler kann..asyik layan Bazar Ramadhan jerk..
tekak nak jugak layan makanan lain...

Syokk pulak layan Burger King skrg nie...
Azue memang peminat Burger King sejak zaman Whopper lagi...
memang sedap & fresh arr burger dier...

Uolls tahu x..burger king nie ader keluarkan ayam goreng jugak...
tapi ayam dier memang sedap giler lahh...
ader 2 pilihan jugak...spicy n original...

Azue suker yg original..sebab ayam dier x  pedas..& xder minyak
dan xder lada hitam...besor plak tuu...
jomm layan gambo dier...

Sgt menyelerakan wokehhh...











Kitorg makan2 kat Tesco Bukit Puchong nie..
best...ayam dia memang besor2...pastu pulak
cantik...kawasan luas...yg penting x ramai org kann...


Yg maknyer carik ayam goreng & burger.. yg anak2nya nak mkn 
spagetti pulak...so kitorg bungkus ler burger King td..mkn dekat
food court jerk kannn...





Spagetti dier RM8.90 memang sedap...kuah dier banjir...ada ayam...banyak pulak tu...
budak2 nie suker lah..raser dier x masam..


Yang nie Nasi Ayam Black pepper...harga biasa RM6.90 sempena promosi
bulan Ramadhan nie...harganya RM6.00 sepinggan yer


Yang nie Buttermilk Chicken..kalau budak2 sukerlahh raser dier manis2 gituu kann



Yang nie pulak Nasi Ayam Sos Thai pedas2 sket ler rasanya


Nasi Ayam Lemon pun ader..


Haa di sebabkan Tesco nie baru bukak..so memang x ramai org sgt..
tapi biler time buka puasa tu penuh jugak lah meja...surau pun mmg di sediakan
tandas pun bersih...selesa lah jugak buka puasa kat sini...


Wokehh itu sajerlah yerrr...menu2 buka puasa kat luar nie...
Sebenarnya kan..seronok buka puasa kat rumah lagi kann...
lagi ramai lagi meriah...

So mungkin entry nie last kot sampai raya nanti...kalau rajin2..
boleh jerk up satu - dua entry...

apa pun Azue ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri
buat semua...yerkk...Mohon Maaf jika ada Terkasar Bahasa..
ataupun kata2 Azue...mengguris hati...

Daaa sumer....mmmuuuahhh222


Tuesday, July 30, 2013

JJCM - BUBBA GUMP - SUNWAY PYRAMID - BUKA PUASA SET

Yuhuuu sumerr....pejam celik ...pejam celik..bahang nak beraya
makin terasa...so mana2 yg nak sopink2 bleh ler sopink2 lagi minggu nie yerkk..
Azue tahun nie dah sopink awal2 sebelum poser
so xder lah sibuk2 nak sopink2 lagi...

So paling best Rabu nie azue last kojer...
so nak balik kampung awal sket ler..malas nak mengharungi jammed tu...
So boleh ler bersenang lenang skett kan...harap2 ler..
jgn ler ramai jugak balik hari khamis nie...

Korang balik ler Jumaat ker...Sabtu ker..blehh...
hahaha..suker2 jerk kan...x kasi org lain balik..
gurau jerk ler...

okaylah sambung lagi Entry Buka Poser...lagikk..hehheehe
kali nie kita buka poser di Bubba Gump Shrimp & Co
di Sunway Pyramid

Dengar khabar tahun2 lepas diorg buat style Buffet...
tapi tahun nie diorg buat set Menu jerk...
tapi kitorg order ala carte jerkk






Kitorg suker dok dlm Rest. Bubba Gump nie..suasana best jerk..
mcm kat obersea rasanya...hehehe










Kitorg Order Captain's Fish & Chips nie..yg nie
set kira besar jugak ler..sebab nak share kan...
sekali dtg..besar giler...hahahaha...
Patutnya amek standard size  jerkk dah cukup dahh...


Tujuan dtg sini sebab nak makan desert nie...Chocolate Chip Cookies Sundae...
punyalah sedap...sebab cookies tu panas..baru masak..
atas dier letak plak ice cream...memang WOW sgt ler



Memang puas sgt makan sebab dier punya cookies tu besor giler...
Ice Cream Vanilla tu pun ader 2-3 Scoop dier letak
dan kesudahannya...Azue x abes pun makan...sayang kann....
tapi bleh jerk tapau...abesskan eskrem kat atas tu dulu...hehhehe



Selamat berbuka uolls....

Sebelum nie Azue pernah buat Entry jugak tentang Bubba Gump nie...
nanti boleh refer kat  >>>>> SINI<<<<<<   yerkk


Monday, July 29, 2013

BUFFET RAMADHAN 2013 - BANGI GOLF RESORT 2ND TIME VISIT...

Salam semua...wahhhh pejam celik dah dekat sgt nak raya kita nie kan...
kompom semua dah selesai bershopping yer x....
mak2 dah start buat semikut raya dah kann...

Alhamdulillah...jangan  pulak kita luper...kita dah masuk 10 mlm terakhir
dah nie...semoga kita semua dpt menunaikan ibadah
yg banyak ganjaran Allah bagi bagi minggu2 terakhir berpuasa nie yerkk...

Yg penting jaga keselamatan semua tau... bawak kereta berhati2..
jangan main mercun tu semua...jgn lakukan perkara
yg membahayakan tau...

okaylah...uolss dah tukar duit raya belum...Azue alhamdulillah
dah selesai sumer...tahun nie Azue raya kat Jerteh..
so minggu nie last kojer...awal giler Azue cuti tahun nie...
sebab malas nak bersesak2 balik kampung minggu depan...

Apa pun jomm layan Buffet Ramadhan Azue pegi minggu lepas..
pecah rekod tahun nie pegi tempat yg sama untuk kali kedua pulak...
Sekali lagi Azue berkesempatan berbuka puasa di Bangi Golf Resort
kalau nak tengok entry yg sebelum nie...>>>> Klik kat SINI



harga yg Azue dapat kali nie lebih murah...maybe kali nie ramai giler yg join
dlm 40 dewasa 20 kanak2...so Azue dpt rate RM40.00 dewasa...RM19.00 kanak2..
murah kann...alhamdulillah...



Ok lah ..meh Azue story skett ehh...ader yg komplen...
diorg kena que panjang sebab nak ambil makanan
kat sini...

Meh Azue share Tip mcm mana nak buka puasa kat luar...
yg penting uolls kena sampai se awal yg mungkin....
mcm hari tu Azue sampai
dalam 6.30 petang..parking kereta pun banyak lagi...senang..
x perlu jalan jauh2...hehehehe...

Pastu pukul 7.00petang...uolls dah boleh ambil makanan...kalau 
rasa nak mkn kambing...beratur cepat2 kat kaunter tu...
sebab kalau uolls sampai lmbat...kompom ler org lain dah 
beratur panjang...


Kitorg selagi berdaya cuba penuhkan meja kitorg...
sebab apa..malas nak beratur dah lepas buka...biarlah org nak kata apa
kann..yg pasti..uolls sanggup ker beratur  panjang2..hehehe


Kadang2 kitorg siap pass lagi kat meja sebelah yg lmbat sampai...
kesian pulak kann...so pass2 ler makanan yg kiter ambil lebih2 tu
kat org lain...haaa gitu ceritanya
Jom layan gmbar kitorg haritu..
Antara menu yg di hidangkan Chicken Pot Pie...Cheezy Mix Vegie


Kuih2 Talam yg kebanyakannya sama jerk dengan Menu yg kitorg mkn hari tu

Segala Ulam2..kerabu...Ikan Masin...Rojak Buah..Pecal
Kuih Lopez
Egg Sandwich
Cucur Udang

Buah-buah potong
yg nie Azue suker sgt..Creme Brulee
Waktu nie memang dah ramai org beratur..so dari amek gmbo...
baik Azue amek pinggan...huhuhu...
Yg nie Nasi Goreng..Lauk pun sama mcm hari tu..
Udang Butter Berempah .. Chicken Butter...Fish Fillet Sweet Sour
Daging Black Pepper
Ikan masak asam Pedas
Sandwich & Cucur Udang

Aneka Kuih Talam..pun sama jugak...
Aneka Desert yg ader
Air pun mcm2 ader...

Jomm posing2 pulak

 



 



Muka tuan rumah harus ader kann...


Kali nie memang x sempat nak amek gmbo banyak2...
sebab bz kan...menjadi tuan rumah...so haritu memang
ramai sgt berbuka puasa kat Bangi Golf Resort nie
dengar khabar lebih 1,000 org...

Kitorg ok jerk..cuma kesian ler jugak tetamu lain..
yg sampai lewat...memang agak haru biru lahh maser tu...

So satu lagi TIPS utk berbuffet Ramadhan ialah...
pergi awal2 ....mcm minggu pertama & terakhir
diorg bagi banyak diskaun...

Harus diingat minggu ke -2 & ke -3 berpuasa
kompom ramai yg booking...so kita harus bersilat..
menepis2 org untuk mengambil makanan...

perghhhh...harap2 BGR kena lakukan sesuatu untuk tahun hadapan yerkk..
maybe uolls boleh tambah buffet line agar tetamu x berebut2..
kesian kat kitorg kann...huhuhu...

Tips yg tertinggal...kalau boleh jgn ulangi makan
kat tempat yg sama...sebab kita akan rasa boring
sebab menu sama..dan kita akan rasa kurang sedap ler pulak...
adoiiyaiii...tekak2..mcm2 ler kannn...

okaylah guys....selemat menjalani Ibadah puasa...Zakat jgn lupa bayar
yerkk...daaaa sumer

Touch N Go