iklan2

Tuesday, June 25, 2013

JJCM - LITTLE RED WOK - THE MINES -

Salam uolls...sihat ker tu...mesti ramai yg x berapa sihat nie kan...
yer larr jerebu masih lagi ada di luar sana...
so hati2 sumer...sila pakai mask kalau berada di luar sana...

Jangan lakukan banyak xtiviti di luar sana...
sangat merbahaya....

kat bawah nie ader 2 jenis mask yg  boleh anda pakai dengan cara
yg betul...

Haze


Lakukan perkara-perkara berikut untuk mengelakkan kesan buruk jerebu;
1. Tinggal di dalam bangunan selama yang mungkin
2. Pendekkan masa berada di luar bangunan. Keluar jika terpaksa sahaja.
3. Elakkan dari melakukan aktiviti fizikal kerana ia akan meningkatkan kadar pernafasan. Ini akan meningkatkan lagi pencemar udara disedut masuk jauh ke dalam paru-paru.
4. Banyakkan minum air bagi membersihkan habuk-habuk yang melekat di rongga
5. Guna topeng muka bila yang sesuai seperti topeng jenis N95. Ini adalah kerana N95 berupaya untuk menapis habuk-habuk halus yang terkandung di dalam jerebu. Topeng biasa atau surgical mask kurang sesuai, namun jika N95 tiada boleh juga menggunakan surgical mask. Dalam keadaan terdesak gunakan sapu tangan yang dilembabkan sebagai mask.
Walaubagaimanapun, N95 tiada saiz untuk kanak-kanak menyebabkan ia tidak sesuai untuk mereka.
Jangan dilipat N95, jika dilipat, ia tidak akan memberi perlindungan yang terbaik kepada penggunanya.
N95 yang tidak dipakai dengan betul akan menyebabkan ia tidak berfungsi sepenuhnya. Oleh itu pakai dengan betul. Lihat di atas cara pemakaiannya.


cara yg betul menggunakan mask nie yerk...
bahagian bewarna di luar...dan yg ada besi itu di bahagian atas..


semoga proses pembenihan awan akan di lancar dengan segera
supaya kiter semua kembali sihat walafiat...

ok...just nak share kitorg makan2 di Little Wok Kitchen
hari tu..azue suker makan kat sini...
masakannya memang kena dengans elera azue ler kann..

so sebab tu jadik members...hehehe...
skrg nie diorg ader buat promosi..
hanya RM48.80 sahaja
untuk set di bawah...yg nie x masuk nasi putih
dan air ler...



Kitorg haritu order air Ribena Lemon


Mcm biasa posing2 dulu...


Yg nie chiken wing...adalah free untuk sorg kanak2...






Yang nie Telur dadar vege...penuh dengan pelbagai sayur2



Baby kailan + garlic



Seekor ayam yg di bakar...sedap sgt ayam nie...
kulit di luar sgt rangup...





Yg nie pula Sizzling Tofu...diorg nie suker sgt....



Diorg jugak hidangkan soup sekali dengan Nasi Putih...


Jemput makan sumer...



oklah selamat bekerja kembali....ramai yg x nak hantar anak2 ke sekolah
hari nie kan..kompom kelas pun x ramai org..

Jumper lagi nanti yerkkk...daaaaaa

Wednesday, June 19, 2013

JJCM - SECRET RESEPI PROMOTION LUNCH SET - IOI MALL - PUCHONG

Salam uolls... sihat ker semua...
semoga hari nie semuanya sihat walafiat yerk...
skrg dah bukak sekolah balik kan...so masing2 bz
dengan tugas harian....

X lama lagi kita nak puasa dah...so mana2 yg belum shopping
sibuk bershopping sakan yerk....azue pun alhamdulillah
dah start beli barang anak2 sket2...

Azue x suker nak shopping bulan puasa...
nak2 kiter sumer penat kannn...berebut2 time nak bukak puasa
memang x sanggup...

Lepas buka puasa pulak...masing2 sibuk ke masjid kan...
so biler jerk ada masa lagi...
Hmmm so beli lah sikit2 dari sekarang yerkk...

Haritu kitorg siap amek cuti lagi...sebab wekend skrg pun
ramai org jugak...parking pun sentiasa full jerk..
huhuhu....

Jomm kiter intai2 promosi Lunch time
di Secret Resepi....masa nie kitorg satu hari suntuk
kat IOI Mall nie...

Time sale utk members day memang murah sgt2...
Azue dok borong banyak giler comforter kat sini....
saper nak kasik kalau size King tu RM80.00 jerkk
satu set kann....hehehe...




Penat2 sopink...kitorg mkn kat sinilah...sebab org x ramai..
selesa jerk mkn2 kat sini..hehehe...
Set dier rm17.00 skali ngan air yerkk....murah ler kann...
tapi dari pukul 12-3pm jerk









Adik Azue amek Grilled  Mushroom Chicken sedapp jugak yg nie..





Azue pulak amek Prawn Macaroni with Cheese no black pepper & no Mushroom
memang peberet azue ler kalau mkn kat sini...
So cheewyy & Creamy...nyumm..nyummm


Lepas jerk makan2...org dah ramai...seb baek kitorg awal
time org lunch kan ...so kitorg sambung balik ler...
sopink2....seronott giler sopink time niehh...
sebab x kejar masa..budak2 pun skul kann...



Lepas tu sblm balik kitorg sambung balik menngopi kat sini..
sebab masih ader lagi promosi free coffee or tea kann...


Indulgence cake nie memang 1st choice ler buat adik Azue nie...
memang dier suker sgt kek nie...





Cake nie namanya choc cheese berries haaa...
tapi azue suker yg nie...masam...manis...pahit2 skett hujung dier..
tapi kannn...coffee dier skrg nie cawan dier cinonet jerkkk...
dulu besor...huhuhu..adoiiyaiii



Oppsss sebelum terluper... tinggal 2 hari lagi utk kita nikmati
Bonanza RM3 nie..tahun nie dah naik harga yerkk
bukan lagi Bonanza RM2...
tapi bolehlah kann...dari rm6 tu hehehee....
jomm kiterrr....





.




Skrg nie azue suker plak pakai shawl nie...nampak mcm muder belia jerk...hahhaa
perasan lebey...tp memang azue dah jatuh cinta lah dgn shawl nie...
haruslah posing lebey skett yerkk...hehehe..

oklahh jumper lagi nanti tauuu...daaa sumerrr

Tuesday, June 11, 2013

JJCM - BUMBU DESA - ALAMANDA - PUTRAJAYA


Salam uolls...semua sihat ker...alhamdulillah..
skrg nie cuaca sgt panas kan....x tahan rasanya...
skrg nie faktor usia makin meningkat...Azue dah x boleh minum2 ais
di kala cuaca panas...kompom akan cepat dapat
Batuk..Selsema & Demam...

Skrg nie...antibodi Azue x baper kuat ler...makan pun kena jaga2
skrg...x boleh makan mcm dulu dah...
Tuhan dah tarik sikit2 nikmat di dunia nie...
Bersyukurlah kita semasa kita sihat kann...biler dah sakit
memang hilang kenikmatan makan2 nie...

Korang sumer jaga pemakanan jugak tau...
al maklum ler ramai yg x sihat dengan cuaca mcm nie...
tiber2 panas...tiber2 hujan kann...

Hmm jomler kiter JJCM kat Alamanda Putrajaya...
Azue memang suker sgt lepak Alamanda nie...sebab aper tau...
banyak giler kedai makan....mcm2 Restaurant yg ada...
kalau boleh nak try makan sumer kann...hehehhe...

Pantang2 jugak...makan tetap makan kann...hehehe..
Jom kiter intai2 kat Restaurant Bumbu Desa nie...


Masuk jerk kedai Bumbu Desa nie..raser mcm seronok ler pulak...
Maybe masa sampai tu dah lepas waktu mkn...x ramai dah org time tu...
boleh makan dengan selesa kann...



So cara nak makan kat sini...uolls boleh jerk tengok lauk2
yg di sediakan kat blkg tu....haa pilih ler nak makan
lauk yg mana....




muker sgt suci yerkk..sebab masa nie x sihat...
demam...so tekak nak mkn something yg sedap..hahhaa...
boleh terima ker mcm tu...


nak tengok kat dlm Menu pun boleh jerkk....bahaya jugak kalau
order2 mcm tu jerk kan...kalau nengok menu...boleh berkira2 skett...
hehehehe...



Kitorg pilih Kentang nie + campur sekali dengan kacang sambal
yg nie sedap..memang rugi x amek


Bergedil Jagung...tp keras skett lah jagung tu...


Ikan Terbang...Ikan Joget...Ikan Talapia Goreng..
makan bersama sambal Kicap dier...mmg sedap
garing jerkkk



Terpikir2 jgak..mcm mana cara masak ikan nie kann...
cantik jerkk....


Sebab xder kuah gulai...kitorg pilih ler Gulai Cumi nie...
dlm sotong nie di sumbatkan tahu...sedap juga...manis2 mcm tu...


Pastu kitorg order pulak Ayam Bakar nie...sos dier pun manis jugak..
tapi Azue memang suker manis2 nie...hehehe



Lauk2 yg kitorg pilih...kebetulan sumer manis2 jerk...
dah mcm menu masakan org kelate dah...


Cumer sambal nie jerklahh x baper nak manis...
pedas giler...kompom kitorg x usik2 pun...hahhaaha


Merasalah jugak masakan org Bandung wlw x pernah sampai sana kan..
sampai kat Bumbu Desa pun ok dah...hehehee



Alhamdulillah selesai jugak kitorg makan...Lauk sumer sedap2 ler jugak..
kena dengan tekak kitorg nie...tekak org klate mana nak tahan
sgt makan pedas2 nie kan...


Lepas makan tu kitorg orderlah pencuci mulut...
Pisang Sos Caramel.....tu dier memang sedap...
manis...likat..melekat haaa...

Kitorg igt dier version Pisang Bakar Cheese tu...
lain rupernya...huhuhu



So Air pulak luper nak amek kitorg order Air Kelapa Jeruk
& Air Soda Gembira....


Pada Azue lah kan...masakan kat sini memang sedap...tapi kalau
dari segi harga...agak mahal ler kann...sesekali boleh ler makan
kat sini....tapi kitorg haritu beli voucher Groupon...

So bayar hanya separuh dari bill nie...memang sgt berbaloi ler kann...
so lepas nie...kena tunggu ader voucher lagi ler...baru leh dtg
makan kat sini lagi....hehehee





wokehh...itu sahaja cerita JJCM kali nie...sambung kat tempat lain plak pasnie ehhh

Touch N Go