iklan2

Friday, April 26, 2013

JJCM - KENNY ROGERS ROASTERS - ALAMANDA - PUTRAJAYA

Yuhuuu...salam jumaat uolls....raser syok skett arinie..
yerler kann..gaji udoh dpt...pastu plak hujung minggu kann
opkoss ler mcm2 projek nak buat kann...

Kompom ramai gak yg sambung cuti sampai ari rabu nie...
Azue plan mcm tu ler...nengok2 5 may nie ngundi plak...
adusss...terus tukar tarikh cuti...amek time ngundi jerk ler kann...

Hmm jomm ler Azue bawak uolls makan ayam...
Saper suker ayam siler angkat tangan...
Jomm kiter JJCM di Alamanda..
Kiter mkn Kenny Rogers Roasters...







Set nie Azue pilih yg biasa2 tu jerk ler kann...Quater Set Meal


Kitorg amek Ayam Original...Mushroom Sauce , Macaroni Cheese, Coslaw
& Kentang Putar



Macaroni Cheese nie memang peberet Azue ler...dappnyerrr


Pastu kitorg pilih amek Sandwich ler pulak...sebab Azue  x suker sgt Ayam
tu...so kiter makan menu diet ler sgt...hehhehehe



Yummmehh2..




Pastu sampai Set yg kedua...kitorg pilih
Macaroni Cheese, Potato Salad & Baked Beans...




Perghhh meleleh ayaq Liuq..huhuhuhu


Jemput ler nengok2 yerk..nak ajak mkn dah abess..
huhuhuhu


Yang paling suker makan ..si Nana nie....
Bersungguh dier makan


Nak makan sendiri pulak tu...


Perghh sampai comot2 dier makan....



Makan macaroni Cheese & Kentang & Muffin sekali...
belasah yo dik..hahahhaha


Pemegang CC RHB or DC RHB setiap jumaat uolls mkn ler kat sini
so setiap perbelanjaan rm30 korg dpt lagi 1 freee woooo...
jomm ler ptg nie kiter g mkn nakk...

Kena pegi 3 org nie...baruu siokk mkn...huhuhu...
jommm...jommm...

Jumper lagi esok ehhh....daaaaa sumer...

Wednesday, April 24, 2013

JJCM - ANA IKAN BAKAR PETAI - SATAY UK ( URAT KETING ) - BANGI

Yuuhuuuu...selamat datang ke Blog JJCM Azue D'Series...
pastikan anda dalam keadaan kenyang ketika ini...
kerana takut anda akan di kaburi oleh gambo2 makanan
yg beraksi dlm kedaan ghairah & seksi...

Ini adalah amaran dari pihak tuan punya blog..
sebab kdg2 dier sendiri pun x dpt menahan diri ketika laporr...
kerana dier sendiri tersiksa dgn gambo2 di uploadkan untuk 
setiap entry2nya...hahahhaha....

Sebab tu ler skrg nie jarang bebenor tuan punya blog nak bwk 
kamera gajah keluor...penyudahnya pakai henpon jerk ler yerkkk
so gmbar x berapa nak seksi sgt ler..hahahhaa...

Kali nie Azue nak bawak ke Bangi lagi...makan di Ana Ikan Bakar Petai..
kalau korg nak tahu...jgn lah korg dtg time wekend waktu puncak...
kalau nak mkn dengan selesa sila dtg awal..dlm pukul 5 - 6 ptg mcm tu...

Dah banyak kali jugak kitorg dtg waktu siang..kdg2 lepas Asar kitorg dah sampai..
sebab memang agar sukar nak mkn sini ketika waktu mlm...
memang pack giler...tapi kalau weekdays ok kott.....

Jomm ler kiter nengok Azue mkn mender kat sini..


piccas:- credit to adeezroon.blogspot.com



Semestinya Butter Prawn Milk menjadi pilihan utama...lemak2 gitu...i likeee


Sotong Celup Tepung yummehh...garing..terbaekkk...


Lala Masak Cili...sedapp yawww....


Ikan Siakap aritu xder..Ikan Merah jerk Ader...
Kitorg Bakar Petai...sedappp yawwww


Close up sketttt..cekcii kann ikan tuu...hehehee...





Ehemmm...ehemm..jemput tengokk yerkkkk


okalahh kat sini lokasi kedai nie...senang sgt..bertentangan dgn Balai Bomba

--------------------------

So di sebabkan kitorg nie makan nasi awal sgt..kompom ler mlm nie kebulur balik kann...
so kitorg pun zasss ke Seksyen 7 Bangi...nak pegi tapau jerk lerr...
nak makan mana nak sumbat dahhh....

Kitorang paling suker makan satay...mcm2 satay jugak kitorg dah try...
so kali nie nak bawak uolls makan SATAY UK ...haaa jauh nak pegi UK kann...
Sebenornya UK tu maksud dier Urat Keting...

Tapi Satay dier mcm biasa lah ader satay ayam & satay daging...
Urat Keting tu...diorg buat sup jerk ler...tp kitorg x beli sup
Kitorg nak tapau satay...hehehhe



Maser nie memang awal lagi..so x ramai lagi yg makan2 kat sini...



Nampak x diorg dah start bakar2 tuu....memang sedap..satay dier manis jerk..
rempah2 satay nie pun sedap...makan pulak panas2..
perghh...meleleh ayaq liuq weiiii



kenapa satay UK nie sangatlah sedap dari Satay Tuutttt...sebab diorg x frozenkan satay nie..
diorg just perap jerk..so satay nie biler bakar..tekstur dier sgt lembut dan moistkann..
xderlah keras kematu..liat..tawar hebeh jerk raser


Oklah yg nie dah siap bakar...kitorg punyalah tuu...hehehehe





Sempatler mengeteh kat sini sambil tunggu order kitorg...
kat sini selain dari Satay UK...Sup UK .. ader jugak Nasi2 Goreng mcm tuu...

Kalau nak tengok Entry lebih menarik...bleh refer kat blog otai makan2 nie...
Checkittouttt yo >>>>>  Bro. Hazman Fadzil


Kat sini kalau nak carik lokasi kedai diorg....dekat jerk ...
Carik Seksyen 7 tu jumperlahh...

Oklahh sumer...Azue nak pi carik mkn pulak haa...laporr...huhuhuu....
daaa sumerr..mmmuahhhh2 


Monday, April 22, 2013

JJCM - MURTABAK RAJA - RESTORAN PDRK LAZAT MESRA - KOTA BHARU

Yuuhuuuu....Cepatnyer masa berlalu kann...
Dah nak hujung bulan April haa....
Kompom minggu nie ramai start bercuti...

Kalu cuti banyak lagi bleh amek terus sampai mgg depan..
Bleh mengundi terus...korang ngundi kat mana...
Dah daftar belumm....

Hmm cerita2 dah lama rasernya x balik Pantai timur...
yer ler kann...bz dengan homestay kat Shah Alam tu...
Skrg dah running lega skett raser hati...

Ingat nak jugak balik Jerteh nie..bleh JJCM lagikk
x puas kalau balik cuti 2-3 hari jerk...
Perjalanan pun pegi balik dah makan 2 hari atas jalan jerk...

Nak naik flight malas pulak nak bersusah payah menunggu...
huhuhu...

Dok teringin nak makan Murtabak Raja dgn Nasi Kukus diorg...
uwaaaa....Azue memang suker beli Murtabak kat sini..
Dah 2-3 Entry kott citer pasal Restoran Lazat Mesra nie....

Murtabak dier sedap sgt..besor memang besor...
Rest. pun bersih , cantik dan selesa...

Jom kiter layan gambo...maser kitorg balik haritu...


Mcm Biasa Siler nengok Menu2nyer..selain Murtabak Raja..
Ader jugak Menu Masakan Tomyam



Harga berpatutan sgt...masakan nyer pun sedap...


Yg nie kitorg order Nasi Goreng Pattaya





Kitorg Order Murtabak Special Ayam rasernya nie...
4-5 org makan haaa....yummyyy2


Kuah Bawang dier sedap....


Azue suker kuah kari daging cincang tu...tp maser pegi hari tu
diorg x buat dahh...alarr cedihhhhh...


Besorkann Murtabak niee...



So kitorg tapau jugak 2 Murtabak Frozen sebab nak bawak balik
Kelumpo...diorg suruh masukkan dlm freezer dgn kuah2 bawang sekali..
biler nak makan masuk microwave jerk kann..senang...

Tuan kedai siap hadiahkan kitorang 2 murtabak kaya...
sedap jugak..tapi 1 layer jerk ler...raser macam makan
Lempeng manis gitewww...

Boleh jugak tengok lokasi Restoran kat SINI




Ond way nak balik rumah tu nampak pulak Satay Baung..
Ingatkan satay ikan Baung ker kann...rupernya
Satay Baung nie nama tempat....


Kitorang singgah tapau Satay Baung nie....sedappnyer satay dier...
maniss..lembut..cukup lemak sumer...makan pulak 
tengah panas2 mcm tu...perghh x tahannn....sedapp...
hingga menjilat jari..i tell u...




Satay Baung nie Special sebab tgh2 dier ader lemak2 kulit ayam giteww....
Satay nie pun besar saiz dier...diorg x buat style
Frozen...so diorg bakar terus kat situ...sedapp sangat...

Oklahh...citer2 nie meleleh terus ayaq liuq kannn...
jomm layan keek Azue Kali nieee...

jomm intai ATZ HOMESTAY - Cawangan SHAH ALAM








daaa sumerrr..berhati2 di jalan raya wokehhhh

Touch N Go