iklan2

Wednesday, July 24, 2013

BUFFET RAMADHAN 2013 - NYONYA VALLEY - Cyberview Garden Villa


Salam sumer... alhamdulillah dah 2 minggu
kiter berpuasa kan... macam mana puasa nie makin naik ker atau
makin selim melim...hehehe...

Mesti uolls x sabar dah nak raya nie kann...sebab masing2
tertunggu2 announcement pasal bonus raya nie..

Almaklum ler bulan nie naik satu increment yer...
boleh ler buat belanja lebih sket kat pasar ramadhan..

Ramai yg cakap beli kat Bazar Ramadhan nie
banyak berlakunya pembaziran...tapi pada Azue kan
kalau kita pandai membeli jgn mengikut nafsu
rasanya alhamdulillah...

Untuk keluarga besar macam Azue nie...
biasanya belanja utk Bazar Ramadhan nie
x melebihi RM50.00 sehari...
Murah ker mahal...kalau dok berdua ofkos ler mahal..
tapi kitorg ramai..ader 8 org...
ok ler tu kann...

Kitorg akan rotate menu...mcm kalau hari nie beli murtabak..
x perlulah beli roti john...kalau beli ayam golek...x yah ler beli
lauk2 lain...sama jugak kadang2 macam2 mee..macam2 nasi
tapi kita puasa kan sebulan...so tahankan nafsu tu yerkk

So sama jugak dengan air2 dan kuih2 yg berwarna warni tu...
beli seketui utk 1 jenis sudaa..x yah nak beli banyak2..
x kisah ler 10 ketui ker kann..kuih tu..
balik umah potong2...jadik banyak..hehehe...

So biler wekend kitorg bawak ler family mkn kat luar...
tahun nie kitorg pergi tempat yg selalu kitorg lepak jerk
malas nak merayau jauh2...

Azue suker lepak2 kat Nyonya Valley nie...
Buffet dier pun ok lah..banyak jugak pilihan makanan
yg boleh kiter makan...kalau beratus jenis opkoss ler
kiter x boleh sumbat banyak2 kan...

Harga walkin RM50 untuk dewasa...kanak2 RM25.00
Tahun nie..diorg ada keluarkan voucher

Early Bird Promo 
(Buy 2 Vouchers FREE 1) / (Buy 3 Vouchers FREE 1)

So memang reasonable lah kan...nak voucher check kat >>>> SINI<<<


Buffet Ramadhan Nyonya Valley @ Cyberview Garden Villa



Makan kat sini memang best ler...mkn tepi kolam lak tu...
ader ruang mkn dlm econ & kat luar...
kitorg pilih kat luar ler..budak2 nak main2...kann
x ler boring sgt..

Mari kiter posing2 dulu...
Kat sini ader jugak playground untuk kanak2 main...rasanya..uolls kena bwk
baju extra ler utk kanak2..bukan apa takut diorg terjun dlm pool tu jerk
Tandas & Surau pun di sediakan kat sini...


Posing sampai lebam yerk...sebab kat sini view memang cunsss

oklah start pukul 7ptg..masing2 dah angkat pinggan...angkat kamera...
nak tengok buffet setting diorg...
Yang nie Jelly rasanya....
Ada Kurma 

Cutting Mix Fruit 

Fishball pelbagai jenis ler...

Sosej cocktail..budak2 suker ler nie kann

Kerabu Mangga

Ulam2 pun ader

Nasi Putih & Nasi Kuning

Spageti Bolognese

Nasi Ayam kott nie

Yg nie Sambal Udang

Pepahat masak cili

Rendang Daging

Ikan masak kari

Telur sambal & Telur Dadar

Mushroom

Pastry2

Aneka kuih Talam



Satay

Ikan Pari & Sayur2

Lamb Grill..Chicken Grill...Ayam Percik


Kuehtiaw Goreng

Spagetti dlm pinggan pulak yerkk

Satay Ayam...sedap manis2 gitu

Kuih2
Kuehtiaw Goreng
Nasi + Lauk Pauk















Ice Cream...Aneka Bubur...Mee kari...ABC...Fruit Punch..
mcm2 lagi ler...


So uolls sumer bleh try ler mkn kat sini...sedap..murah..berbaloi2..
x berebut2 pun...makanan pun banyak...diorg refills...

Sumer pun sedap2...x rugi bawak makan kat sini....
kalau uolls nak mkn kat sini...contact diorg yer...
03 - 8320 2728



oklah....selamat berbuka puasa sumer....
Insyaallah..esok Azue akan ke Bangi Golf Resort lagi
syiokk arr mkn situ...suker sgt...nyummehh2

4 comments:

  1. kalau dekat boleh p ni. mau makan sampai tersandar. menu sume nampak sedap plak tuu

    ReplyDelete
  2. e'eh menarik la kak...dekat pun dekat ni kalo lieya nak terjah....mknn pun mmg menggiurkan lieya tgk semuanye...ade pilihan tuk pendiet atkins mcm lieya nie hah.....

    thanks kak share info...kalo sempat leh terjah lagi nieh....

    ReplyDelete
  3. smlm try! Penangan akak..hahah mmg sedap!

    ReplyDelete
  4. bestnya cam sedap plak tengok kan

    ReplyDelete

Touch N Go