iklan2

Monday, July 29, 2013

BUFFET RAMADHAN 2013 - BANGI GOLF RESORT 2ND TIME VISIT...

Salam semua...wahhhh pejam celik dah dekat sgt nak raya kita nie kan...
kompom semua dah selesai bershopping yer x....
mak2 dah start buat semikut raya dah kann...

Alhamdulillah...jangan  pulak kita luper...kita dah masuk 10 mlm terakhir
dah nie...semoga kita semua dpt menunaikan ibadah
yg banyak ganjaran Allah bagi bagi minggu2 terakhir berpuasa nie yerkk...

Yg penting jaga keselamatan semua tau... bawak kereta berhati2..
jangan main mercun tu semua...jgn lakukan perkara
yg membahayakan tau...

okaylah...uolss dah tukar duit raya belum...Azue alhamdulillah
dah selesai sumer...tahun nie Azue raya kat Jerteh..
so minggu nie last kojer...awal giler Azue cuti tahun nie...
sebab malas nak bersesak2 balik kampung minggu depan...

Apa pun jomm layan Buffet Ramadhan Azue pegi minggu lepas..
pecah rekod tahun nie pegi tempat yg sama untuk kali kedua pulak...
Sekali lagi Azue berkesempatan berbuka puasa di Bangi Golf Resort
kalau nak tengok entry yg sebelum nie...>>>> Klik kat SINI



harga yg Azue dapat kali nie lebih murah...maybe kali nie ramai giler yg join
dlm 40 dewasa 20 kanak2...so Azue dpt rate RM40.00 dewasa...RM19.00 kanak2..
murah kann...alhamdulillah...



Ok lah ..meh Azue story skett ehh...ader yg komplen...
diorg kena que panjang sebab nak ambil makanan
kat sini...

Meh Azue share Tip mcm mana nak buka puasa kat luar...
yg penting uolls kena sampai se awal yg mungkin....
mcm hari tu Azue sampai
dalam 6.30 petang..parking kereta pun banyak lagi...senang..
x perlu jalan jauh2...hehehehe...

Pastu pukul 7.00petang...uolls dah boleh ambil makanan...kalau 
rasa nak mkn kambing...beratur cepat2 kat kaunter tu...
sebab kalau uolls sampai lmbat...kompom ler org lain dah 
beratur panjang...


Kitorg selagi berdaya cuba penuhkan meja kitorg...
sebab apa..malas nak beratur dah lepas buka...biarlah org nak kata apa
kann..yg pasti..uolls sanggup ker beratur  panjang2..hehehe


Kadang2 kitorg siap pass lagi kat meja sebelah yg lmbat sampai...
kesian pulak kann...so pass2 ler makanan yg kiter ambil lebih2 tu
kat org lain...haaa gitu ceritanya
Jom layan gmbar kitorg haritu..
Antara menu yg di hidangkan Chicken Pot Pie...Cheezy Mix Vegie


Kuih2 Talam yg kebanyakannya sama jerk dengan Menu yg kitorg mkn hari tu

Segala Ulam2..kerabu...Ikan Masin...Rojak Buah..Pecal
Kuih Lopez
Egg Sandwich
Cucur Udang

Buah-buah potong
yg nie Azue suker sgt..Creme Brulee
Waktu nie memang dah ramai org beratur..so dari amek gmbo...
baik Azue amek pinggan...huhuhu...
Yg nie Nasi Goreng..Lauk pun sama mcm hari tu..
Udang Butter Berempah .. Chicken Butter...Fish Fillet Sweet Sour
Daging Black Pepper
Ikan masak asam Pedas
Sandwich & Cucur Udang

Aneka Kuih Talam..pun sama jugak...
Aneka Desert yg ader
Air pun mcm2 ader...

Jomm posing2 pulak

 



 



Muka tuan rumah harus ader kann...


Kali nie memang x sempat nak amek gmbo banyak2...
sebab bz kan...menjadi tuan rumah...so haritu memang
ramai sgt berbuka puasa kat Bangi Golf Resort nie
dengar khabar lebih 1,000 org...

Kitorg ok jerk..cuma kesian ler jugak tetamu lain..
yg sampai lewat...memang agak haru biru lahh maser tu...

So satu lagi TIPS utk berbuffet Ramadhan ialah...
pergi awal2 ....mcm minggu pertama & terakhir
diorg bagi banyak diskaun...

Harus diingat minggu ke -2 & ke -3 berpuasa
kompom ramai yg booking...so kita harus bersilat..
menepis2 org untuk mengambil makanan...

perghhhh...harap2 BGR kena lakukan sesuatu untuk tahun hadapan yerkk..
maybe uolls boleh tambah buffet line agar tetamu x berebut2..
kesian kat kitorg kann...huhuhu...

Tips yg tertinggal...kalau boleh jgn ulangi makan
kat tempat yg sama...sebab kita akan rasa boring
sebab menu sama..dan kita akan rasa kurang sedap ler pulak...
adoiiyaiii...tekak2..mcm2 ler kannn...

okaylah guys....selemat menjalani Ibadah puasa...Zakat jgn lupa bayar
yerkk...daaaa sumer

2 comments:

  1. meriah menu kak azue.... betul kate akak dari angkat kamera baik angkat pinggan hahahaah...

    kak tak syok gak mkn sesak2 gitu kan kak....ape yg pentign kene pantas dan ligat le ....

    ReplyDelete

Touch N Go