iklan2

Friday, July 19, 2013

BUFFET RAMADHAN 2013 - BANGI GOLF RESORT - MEMANG TERBAEKKK


Salam Ramadhan buat semua...Alhamdulillah dah lebih seminggu
kiter semua menjalani ibadah puasa nie...
Harap2 ibadah kiter di terima oleh Nya kan...

Bulan puasa nie mesti ramai yg dok pikir nak makan apa utk buka puasa kann...
kalau sorg2 xderlah kiter kisah sangat...
tapi utk family kadang2 nak special skett ler sekali sekala...

Uolls masak2 ker kat umah?Azue masak2 jugak...tapi lepas buka poser
boleh cenggitu...sebab feel lain ler biler xbleh nak rasa2 time masak2 nie...
alasann kann...hehehe...

Biasa Azue pegi ke Bazar Ramadhan nak beli juadah2 buka poser..
tapi tahun nie berjimat sket ler...beli pun x banyak mana..
cukup2 jerk utk buka poser

Beli lauk 2-3 mcm..nasi masak kat umah...kuih sikit..
roti john ker..murtabak ker...cukuplah kann...

Cumer wekend jerk igt nak carik ler mkn sedap lagi...chewahhh
kebetulan pulak bulan July nie banyak besday kena celebrate...
haaa jomm ler kiter layan Buffet Ramadhan pulak kann...

Ahad yg lepas ler kitorg berpeluang berbuka puasa di Bangi Golf Resot
dengan pembelian voucer RM43nett utk dewasa...
Rm20nett utk kanak2 6y ke atas..

BANGI Golf Resort



Ramadhan Buffet 2013 - Bangi Golf Resort 

Harga untuk ¬¬ Dewasa RM62.00nett
Kanak - kanak 6-12 tahun ¬¬ RM29.00nett

Kalau uolls nak dptkan harga yg lebih murah...korang kena beli voucher
siap2...harga nie akan naik setiap minggu...
so kena cepat2 contact no. kat bawah nie yerk untuk harga promosi


Majlis kali nie di sponsor oleh ATZ Homestay caw. Senawang
alhamdulillah semoga makin murah rezeki yerkkk..


jomm intai2 sikit buffet yg ada kat sini...pelbagai jenis buah2, jeruk2,salad
agar-agar pun banyak jenis lebih 10 jenis rasanya
Pulut Kuning pun ader haaaa
Kambing Bakar pun ader untuk peminat kambing...
Satay pun opkos kena ader lahh kann...kuah dier sedap..
satay pun sedap

Air pulak pelbagai perisa ader...kalau nak panas...ader TEH Tarik, Kopi, Teh..
kalau nak sejuk ader orange jus, manggo, soya, tebu, bandung, laici
grape...punyalah banyak giler...ABC pun ader, koktail tu dierr..
x tahu nak minum aper...hehehe

Pastu kitorg x larat nak pusing amek gmbo...kitorg x tahan sebenarnya..
baik amek pinggan...masuk dlm pinggan...hahahha...

pinggan yg sama cuma kiter pusingkan 120 darjah hahaha....
kitorg nie jenis malas nak bangun2..so amek sekali jerk
makan ramai2...mcm kat umah...hehhee

still pinggan yg sama..tapi di close up kan dekat skett...haaa
ader kuih2 talam..banyak sebenarnya..kiter amek lapis jerk...
kuih koci...pudding caramel...agar2  lagi..jelly2 pun ader..
banyak2 desert kan..yg nie memang terbaekklahh...
velvet cake...cheese cake & baulu coklat


 

kasikk tunjuk dekat skett yerkk...hehehhee
nampak memang dah sedap kann..kannn

haa yg dlm gelas2 kecik nie azue suker sgt...comel2 jerk
yg kunen tu creme brule' perghh wa cakap lu...memang terbaek 
lerrr...rugisss amek 1 jerk...huhuhu


sebab kan suker nengok mender comey2 nie...
haaaruss ler bergaya mengikut darjah posisi yerkk...
yg nie panacota katanya...mangga ler...
memang sedap sgt...

close up lagi yerkkk..yg merah mengancam tu rupernya red ruby..
wallaaa...igtkan stoberi tadi...so lemak2 manis ngan sengkuang cina nyer
sedapp...azue suker

Buah pun banyak...tapi diorg nie suker amek buah longan 

pastu ngan buah rambutan nie...wlwpun agak2 lisut...diorg suker...
belasah jerk ler kann...haa makan2 jgn x mkn...

yg nie kira kudap-kudap jugak nie...ader nugget...marshmellow ...makan bersama stew daging...
pastu ader wedges...dengan lasagne
ader jugak spring roll...ataupun popiah ler...hehehe


pastu diorg jugak ader fried kuehtiaw...bihun...mee goreng mamak...s
nasi goreng pun ader....sedap pulakk tu..hehehe
pas amek mee tinjau2 belah lauk...nengok ader chicken sweet sour..ngan butter prawn...
besor2 plak tu..aikk x leh jadik nie...nak kena amek jugak...
hahhahaa...dasar sumer mau makan...hehhe
yg mana suker pasta....ader jugak ler 2 jenis sos...
bolognese ngan carbonara
so aper lagi slose up lagi...mehh dekat2 skett mehh...
hehehehe

haaa ingatkan mender dok comey2 dlm perahu nie...
rupernya kerabu mangga ngan pecal kott...
comeyy kann

dah tu ader plak otak2 dlm gelas2 comey nie...sedap..
ader fruit tart lagi...

haa mari dekat2 skett..jgn malu2...heehhee

yg nie pulak sanwich goreng...ader yg x goreng jugak..
malas nak amek..kompom mkn seciput jerk...hehhe

haa baru nampak pinggan nasi kan...rupernya..ader 2 jenis nasi...
so ader 2 kaunter nasi ler...tp nmpak biler sumer dah kenyang..
mampu nengok jerk ler kan...hehehe

kat sini ader mcm2 ikan yg diorg bakor....cicah ngan kuah kicap tu
wallaaa..sedapnyer...kannn

Nampak ader  lagi udang...harus ler kasik angkat itu udang lagi...

pastuu diorg nie amek chicken grill...ngan fried chicken..
fried wantan...makk aihhh...ader gak udang...diorg cucuk ngan
lidi tu...x larat nak mkn dah...hehehehe

haaa nmpak x si kenit2 tu...sutun goreng tepung pun ader...


last sekali kitorg amek yong tau foo goreng...
biasa2 jerk ler rasanya kann...mcm kat pasar mlm tu..
hehheehe...

cer try nengok meja kitorg penuhkan...
tapi alhamdulillah xder pembaziran pun...
kitorg share mkn sumer nie...hehehehe

sebenarnya..banyak jugak yg kitorg x sempat amek...sebab bukan x cukup masa
cumer perut masing2 dah sendat bebenor....cannot go dah kata org tuu...







akhir sekali haa posing ler masing2 yerkkk.....
seronok ler kan bawak mkn sedap2 kat sini....
nak solat pun senang kat sini...sebab ader 2 surau untuk org pompuan...
tandas pun ok..serba ok lah sumer...

luper plak nak citer...sambil makan2 ..ader  persembahan ghazal..
sambil mkn sambil di hibur..kann gitu....

oklah selamat berpuasa sumer....

5 comments:

  1. wah bestnya macam2 makanan ada. ni tak tau nak makan mana 1

    ReplyDelete
  2. sonok betul tengok makanan yang sangat colorful.....harga pun kiranya reasoanable laaa

    ReplyDelete
  3. hai.. salam kenal,
    follower no.174
    done follow sini,
    jom follow teman yea yunk..=)

    http://tengkubutang@blogspot.com/ -->(official)
    http://kucenkucenbelog.blogspot.com/ -->2nd blog

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam..boleh sesiapa bgto saya, chef yg masak juadah buffet di bangi golf resort tu muslim atau non muslim. Bukan apa, seharian kita berpuasa mengharapkn keredaan Allah..tp tiba time berbuka..kita berbuka dng masakan air tangan org non muslim..risau jg klu2 chef tu memakan makanan yg haram dng tangannya dan kemudian memasak juadah berbuka jg dng tangannya..jd..kita dlm tak sengaja dah termakan masakan dr tangan org yg menjamah benda haram.dah tak toyyibah lagi...tkasih

      Delete
  4. salam semua..tumpang iklan ye..tahun ni boleh lagi atau cuba berbuka puasa di bangi golf restaurant..jangan bimbang.. di bangi golf resort memang halal dan disahkan oleh jakim..chef2 yang memasak semua melayu. untuk belian voucher atau tempahan boleh hubungi 016-2678284/ 016-9645544 email: bgrrestaurant@gmail.com juga boleh lawati bolg. bangigolf.blogspot.com

    ReplyDelete

Touch N Go