iklan2

Tuesday, June 11, 2013

JJCM - BUMBU DESA - ALAMANDA - PUTRAJAYA


Salam uolls...semua sihat ker...alhamdulillah..
skrg nie cuaca sgt panas kan....x tahan rasanya...
skrg nie faktor usia makin meningkat...Azue dah x boleh minum2 ais
di kala cuaca panas...kompom akan cepat dapat
Batuk..Selsema & Demam...

Skrg nie...antibodi Azue x baper kuat ler...makan pun kena jaga2
skrg...x boleh makan mcm dulu dah...
Tuhan dah tarik sikit2 nikmat di dunia nie...
Bersyukurlah kita semasa kita sihat kann...biler dah sakit
memang hilang kenikmatan makan2 nie...

Korang sumer jaga pemakanan jugak tau...
al maklum ler ramai yg x sihat dengan cuaca mcm nie...
tiber2 panas...tiber2 hujan kann...

Hmm jomler kiter JJCM kat Alamanda Putrajaya...
Azue memang suker sgt lepak Alamanda nie...sebab aper tau...
banyak giler kedai makan....mcm2 Restaurant yg ada...
kalau boleh nak try makan sumer kann...hehehhe...

Pantang2 jugak...makan tetap makan kann...hehehe..
Jom kiter intai2 kat Restaurant Bumbu Desa nie...


Masuk jerk kedai Bumbu Desa nie..raser mcm seronok ler pulak...
Maybe masa sampai tu dah lepas waktu mkn...x ramai dah org time tu...
boleh makan dengan selesa kann...



So cara nak makan kat sini...uolls boleh jerk tengok lauk2
yg di sediakan kat blkg tu....haa pilih ler nak makan
lauk yg mana....




muker sgt suci yerkk..sebab masa nie x sihat...
demam...so tekak nak mkn something yg sedap..hahhaa...
boleh terima ker mcm tu...


nak tengok kat dlm Menu pun boleh jerkk....bahaya jugak kalau
order2 mcm tu jerk kan...kalau nengok menu...boleh berkira2 skett...
hehehehe...



Kitorg pilih Kentang nie + campur sekali dengan kacang sambal
yg nie sedap..memang rugi x amek


Bergedil Jagung...tp keras skett lah jagung tu...


Ikan Terbang...Ikan Joget...Ikan Talapia Goreng..
makan bersama sambal Kicap dier...mmg sedap
garing jerkkk



Terpikir2 jgak..mcm mana cara masak ikan nie kann...
cantik jerkk....


Sebab xder kuah gulai...kitorg pilih ler Gulai Cumi nie...
dlm sotong nie di sumbatkan tahu...sedap juga...manis2 mcm tu...


Pastu kitorg order pulak Ayam Bakar nie...sos dier pun manis jugak..
tapi Azue memang suker manis2 nie...hehehe



Lauk2 yg kitorg pilih...kebetulan sumer manis2 jerk...
dah mcm menu masakan org kelate dah...


Cumer sambal nie jerklahh x baper nak manis...
pedas giler...kompom kitorg x usik2 pun...hahhaaha


Merasalah jugak masakan org Bandung wlw x pernah sampai sana kan..
sampai kat Bumbu Desa pun ok dah...hehehee



Alhamdulillah selesai jugak kitorg makan...Lauk sumer sedap2 ler jugak..
kena dengan tekak kitorg nie...tekak org klate mana nak tahan
sgt makan pedas2 nie kan...


Lepas makan tu kitorg orderlah pencuci mulut...
Pisang Sos Caramel.....tu dier memang sedap...
manis...likat..melekat haaa...

Kitorg igt dier version Pisang Bakar Cheese tu...
lain rupernya...huhuhu



So Air pulak luper nak amek kitorg order Air Kelapa Jeruk
& Air Soda Gembira....


Pada Azue lah kan...masakan kat sini memang sedap...tapi kalau
dari segi harga...agak mahal ler kann...sesekali boleh ler makan
kat sini....tapi kitorg haritu beli voucher Groupon...

So bayar hanya separuh dari bill nie...memang sgt berbaloi ler kann...
so lepas nie...kena tunggu ader voucher lagi ler...baru leh dtg
makan kat sini lagi....hehehee





wokehh...itu sahaja cerita JJCM kali nie...sambung kat tempat lain plak pasnie ehhh

2 comments:

  1. Akak dah cube yeak...lieya gak x prnah cube lagi...member lieya ckp sedap tp harga agak mahal...bolehhh sesekali sekale nak tukar selera kan kak....

    ReplyDelete
  2. makan kat kedai ala2 indonesia ni memang tak sah kalau takde sambal pedas. baru kick! hehe. wahh tengok ikan terbang tu memang menggugat. nampak garing sedap je tu

    salam singgah =)

    ReplyDelete

Touch N Go