iklan2

Friday, May 31, 2013

JJCM - CENDOL LEMAN DAWI - Senawang & CUCUR UDANG ALOR GAJAH - TAMPIN

Salam sumer...sihat ker...bestnyer cuti sekolah...
jalan clear giler. pegi kejer..xder masalah jammed...
ramai betul yg bercuti time cuti skul nie kan...

KL jalan clear giler...tapi di tempat2 pelancongan
kompom packed giler kann...

Anyway selamat bercuti kepada semua...
berhati2 di jalan raya...bawak kereta bebaik tauu
harap2 sumer bersabar yerk...

Sayangilah keluarga anda...jgn drive ikut perasaan..
biasalahkan cuti skolah nie kalau jalan2 mencabar skett..
sumer kena beratur..nak masuk tandass pun beratur yer tak..
hehhehee...

Jomm Azue share haritu kitorg balik Tampin N9..
lalu ler jalan lama nie...dari jauh nampak pagar
Cendol Leman Dawi nie dah bukak...
Selalunya kitorg x pernah berpeluang nak singgah...
memang ramai betul org suker minum cendol kat sini...





May 31, 2013 | Cendol Leman Dawi by azueriena on Keek.com


waktu kitorg pergi tu dlm 11 pagi mcm tu...sebab tu banyak tempat kosong



Kitorg luper nak snap piccas cendolnya...raser memang sedap.
tapi boleh tengok dekat keek Azue...









Dah makin besar ruang makan kat sini pun x jugak dpt tampung
pelanggan yg ramai sgt berkunjung kat sini





Yg bestnyer...mkn kat sini cendol dier bolh tambah free jerk
tiap2 meja di bekalkan ais kiub...cendol..gula melaka...



Sambil2 minum2 kat sini...pakcik Leman nie pasti akan
menghiburkan anda dengan pelbagai kisah seloka....

Haritu masa kitorg pergi...dier pun tnya..dari mana asalnya...
pastu dier pun sakan bercerita tentang negeri2 dlm malaysia nie...
haa nengoklah keek Pakcik Leman Dawi nie yerkkk


May 31, 2013 | Cendol Leman Dawi by azueriena on Keek.com

Semua info tentang negeri dlm malaysia nie Pakcik Leman tahu...
rupernya memang ader kitabnya haaa...


Seronok betul lepak kat sini sambil dengar pakcik tu bercerita
tentang sejarah...memang salute ler kat Pakcik Leman Dawi nie...




Lepas kitorg minum2 Cendol Leman Dawi nie...
Kitorg terus bergerak ke Tampin...nak tempah baju raya..
dulu2 masa dok kg..kat sinilah Azue tempah Baju...

Lepas tu kompom kitorg akan carik kuih Cucur Udang Alor Gajah nie..
kat sini memang sedap...Carik jerk bus stand Tampin nie..
ataupun dekat Tampin Square...berdepan jerkk..



Cucur Udang nie memang sedap..campuran Kuih Udang... Tempe.. Fish Cake...
Fishball...Tahu...Timun dan Ayam....sos dier memang terbaekk lahh...


Puas hati sgt kitorg makan2 kat sini... Satu Pinggan nie 2 org makan...
harga x ingat ler pulak maybe dlm rm5 - rm10 jerk sepinggan


Sgt2 sedap..memang highly rekemen makan kat sini...
nyum2...nyumm


3 comments:

  1. akak sampai skrg tak kesempatan lg mkn cendol leman dawi ni... tak tau belah mana jln nak ke kedai dia tu sebenarnya.. akak selalu lalu ikut tol senawang mmg tak jumpa..

    ReplyDelete
  2. amboi sampai ke tampin cari cucur udang yea.... tapi tengok pun dah membuka selera nie

    ReplyDelete
  3. Perghhh unik kak!!! Siap leh refill tuuu...mmg ikhlas laa pakcik leman ni meniaga....kagun aku kak....moga murahhhhh semurahnyeeer rezeki die...yelaaa org berniaga ikhlas kan kak....

    Cucur tu lieya prnah rase tp lieya kureng sikit kak maybe kuah die x kick sgt pada lieya....

    ReplyDelete

Touch N Go