Click On Me

Wednesday, March 6, 2013

JJCM - PANTAI KOK - HAFIZ ROJAK - LANGKAWI

Salam uolls..sihat ker tu...alhamdulillah...
skrg nie bukak fb jerk penuh wall dengan kisah 
Isu Pencerobohan Lahad Datu Sabah Dan Waris Sultan Sulu Filipina
 ttg Pejuang2 kiter yg Tumpas,
Polis2 yang Terkorban, Isteri yg di tinggalkan,
sedihh sangat...kann..

Marilah kiter semua berdoa agar pejuang2
kiter selamat di sana...dan semoga isu pengganas
 ini boleh diselesaikan secepat mungkin..
Lega sikit dengar tiada lagi pejuang kiter yg gugur...
Kepada para Isteri , Keluarga yg terlibat
harap bersabar & tabah mengharungi ujian ini yerkk...

Oklah...Azue teruskan kembali dengan JJCM Azue di Langkawi nie...
Uolls yg selalu ke Langkawi nie...mesti kenal sgt tempat nie kan...
Lokasi kali nie kitorg pilih nak mkn ringan2 jerk..

Kiter Pegi Pantai KOK dulu...
Makan Rojak Hafiz...

Jommm kiter...


Maser nie kitorg odway mencari Pantai Kok..tapi tersalah jalan pulak..
sampai ke Awana Porto Malai tu..cantik sgt pantai kat sini..
harap2 bleh hanimun kat sini pulak nanti yerkk...hehehe


Sebelum ke Pantai Kok...uolls kompom akan jumper 
Telaga Harbor Park (Petronas Quay)
nie dulu...kitorg maser nie malas nak turun...so amek gambo dari Jauh jerk ler...
Panas sangat cuaca kat Langkawi waktu nieh...



Kalau dari Petronas Quay tu ada simpang tiga. 
Belok kiri (ke Oriental Village) 
kat depan sikit itu lah Pantai Kok. Kalo nmpak van putih 2 bijik... 
ha tu lah dia...kire kena perati betul2 ler...
sebab xder signboard kann..
so letaknyer plak kat tepi pantai tu. blkg semak tu...aka pokok2 rimbun...


  Haaa...kat sini memang popular ler...jadik tempat persinggahan...
penat jalan2 pusing2 Langkawi nie kan...


So uolls dok dulu kat meja tu...jap lagi adik tu dtg amek order..
Ader Nasi Lemak Daun Pisang....Sambal dier mcm2..
pastu Mee Rebus , Rojak , Laksa (Pedas maa)
Rojak Buah ( Pedas Jugak)




Ada macam2 nasi lemak yg dah siap dibungkus. 
Nasi Lemak dier Azue suker..sebab x pedas..hehehe


Ada lauk rendang daging, ada sambal ikan bilis dan ada lauk kerang. 
ader ayam masak merah , Ikan sambal , Ikan Gulai,
ikut cepat atau lmbat jerk ler kann...kdg2 cpt abess



Kitorg order ler semua 1-1 jerk dulu sebab nak merasa kann...


Laksa dier memang bestt ler kalau uolls suker pedas2 gitu...




Mee Rebus dier memang sedap..kuah likat mcm tu...






  1.  
yang nie Pasembor / Rojak Kuih ler...Azue suker..sebab dier manis2 mcm tu...





Air pulak ader 2 jenis jerk...samada nak Oren Atau Cincau...





Last sekali Rojak Buah dier ...pedas sgt...
kalau tahu memang kitorg x nak letak cili ler...
yg nie jerk kitorg x abes..bau belacan dier kuat sgt...
kalau uolls suker belacan...maybe bau wangi kot...hehehe



Jemput2 nengok ler yer...harga makan2 kat sini x mahal...
murah jerk..sepinggan dlm RM3 - RM4 jerk ler...
yg bestnyer mkn kat sini...sambil menikmati
angin laut tu memang best..



Posing2 pun  ngan Shades masing2...
Panas terik cuaca kat sana...terbakor raser badan
ok ler kan dari hujan...Apa pun x blehh...hehehehe...

Pas makan2 nie kitorg pegi Makam Mahsuri & Cable Car
pulakk....

3 comments:

atty's said...

sedapnya laksa :)

lieyalatif said...

laksa langkawi mmg terbaik kan kak azue..... lieya tak penah rase lagi walau pun dah byk kali gak sampapi langkawi...nanti nak makan le pergi bercuti nanti....

subhanallah cantik pic pantai akak amik....

Juadah said...

Lokasi tempat makan tu yg nampak "mahal" sebenarnya. Hafiz rojak ni terkenal dgn mee rebus je dulu2.