iklan2

Tuesday, March 12, 2013

JJCM - Oriental Village & Cable Car @ Gunung Mat Cincang

 Salam uolls...sihat ker tu...igtkan bulan 3 nie
kembali ke musim panas...sebab haritu panas sgt kan...
tiba2 hujan kembali..petang2 skrg balik kojer
kompom hujan....

Hujan itukan rahmat dari Allah...
Kalau panas sgt kier pun x tahan yer x...
tapi perubahan cuaca nie...ramai jugak yg
x sihat...Azue pun kembali x sihat...
Antibodi lemah betul...huhuhu...

Xperlahh jom kiter sambung cerita di Langkawi..
x abess lagi nie...Jomm kiter ke Oriental Village 
(terletak berhampiran Pantai Kok) 
yang mana kereta kabel Langkawi yang terkenal
 (Gunung Mat Cincang) 



Pemandangan kat sini subhanallah cantik sgt..
Best jugak lepak2 kat sini...banyak kedai cenderamata kat sini...


Maser nie cuaca memang panas sgt...masing2 dah x larat
nak jalan jauh2 dah...kitorg terus menuju ke kaunter
Tiket kat sini...


Yg Penting kena bawak My Kad & My Kid...
Dpt ler separuh harga...


Kitorg tunggu x lama pun...sebab memang x ramai org kann...
syokk ler kali nie ..x yah beratur pjg2...







muka masing2 lega sebab dpt duduk...padahal waktu nak naik tu...
Cable Car nie x berhenti pun...masing2 cuakk jerkkk...hehehe



 kalau gayat x yah ler naik yerk...sebab Cable car nie tinggi betul..
memang raser seram2 pun ader...beza sgt dengan Genting Highlands
haaa...




memang banyak yg kosong jerkk ...





Cuaca panas nampak ler jugak pemandangan kat sini...
cantik sgt kan...






Secara keseluruhannya, terdapat 2 perhentian untuk menaiki kereta kabel. 
Dari kaki bukit ke puncak pertama. Dan dari puncak pertama ke puncak 2. 








Sampai kat atas nie lega skett rasa sebab sejuk skett kan...
xler sejuk sgt...tapi nyaman ler rasernya...

Ader gerai Burger kat atas nie...bleh tahan jugak ler harga burger
dier...x silap rm4 ke atas...seb baekk sedap jerk ...
makan pulak time panas2...perghhh..
tiber2 raser burger nie sgt sedapp...hahaha

Air pun mahal jugak ler...mungkin sebab nak bawak naik
atas nie kan bukan senang....kannn...

ok....sambung citer lain plak pasnie yer...rasernyer yg Langkawi Trip
sampai kat sini jerk ler...sebab kitorg x sihat...
makan pun beli n tapau jerk...

Opkoss ler pas nie kalau nak repeat lagi...sebab x puas nak JJCM
kat Langkawi nie...huhuhuu

2 comments:

  1. Kak nak habaq mai ni...lieya ni pi langkawi byk kali kak tp still x penah naik kabel car sbb takut gayat hahahahsh...tp nanti nak gi bulan 10 kang nak naik laaa jugak...mcm best plak tgk pic2 akak nih...

    ReplyDelete
  2. tiba2 kaki akak jd seram sejuk bila tgk ketinggian tu... adehh.. akak mmg gayat!

    lagi bertambah seram bila azue kata cable car tu tak berhenti masa nak naik? abis kena cepat2 lompatlah ye... alamakk.. kang ada yg anak2 tertinggal... wooo.. bahaya tu..

    ReplyDelete

Touch N Go