iklan2

Friday, March 1, 2013

JJCM - JOMM BORONG COKELAT MURAH2 - THE ZONE - HAJI ISMAIL GROUP - IDAMAN SURI

Salam uolls...salam jumaat yerkk...
hari jumaat jerk kompom semangat nak g kojer..hahhaha
jomm sambung entry semalam...x ingat ker...
sila flash back balik yer...hehehehe..

Lepas kitorg makan2...rehat2 kejap...
kitorg pun pusing2lah kann....
jenuh pusing kat idaman Suri tu..igt tutup half day jerk
rupernya full day tutup...

So kitorg pun merayau ler sampai The Zon nie...
kat Pantai Chenang nie..
nasib baik bukak...boleh ler kitorg
mulakan sopink..hehehehe..





Bueno nie nureen paling suker...tp kitorg lagi suker beli 
set 3-3 tu jerk...baru rm6.50


Saper pernah mkn cokelat nie...sedap x?
x tergamok nak membelinya...mahal sgt...


Ramai pulak yg kirim coklat Whittakers nie...
Azue suker yg Almond Gold....memang sedap
tebal..penuh kekacang...hehehe


Harga cokelat kat sini boleh tahan murah jugak...
agaknya sumer dah set harga sama kot...
mcm cokelat2 pilihan ramai DAIM tu...
rata2 samer jerk...reganya



Coklat nie paling best antara yg terbest ler...
kalau x caya uolls try ler beli 1 nengok...
hanya ader di The Zon JB & Langkawi yerkkk



Swiss Delice nie pun sedap...ader mcm2 version lah..
nie gabungan coklat dan biskut...berkotak2 Azue
beli...sebab kat Langkawi murah giler...


Sampai kat Langkawi...coklat2 murah2 nie pun ader
kalau uolls nak beli utk sebenier kasi kat kengkawan...
tapi kan ...kureng sedap ler...
Azue x beli pun sebab buat berat beg jerk...hahahaa...





kitorg beli skett jerk...sebab 1st day kan...lagi pulak 
cumer nak survey2 jerk...harga cokelat nie sumer...
mlm tu kitorg tapau Marry Brown jerk...sebab adik Azue tu
demam makin panas pulak badan dier...ciann dier...
Azue plak batuk2 x larat nak jenjalan dah...

Haaa esoknya lepas kitorg bekpas kat Hotel tu..
makanan dier simple sgt...ader mee goreng...bihun goreng..
roti bakar...bubur nasi..ader ler kek n buah sikit2.



Adik Azue dah ok skett demam dier..kitorg pun sambung
pusing2 kat Idaman Suri , Haji Ismail Group tu...


Adik azue beli cokelat nie...pakaging dier memang cantik...
macam curut kan...mahal jugak kot...dekat rm30.00



sayang nak makan sebenornya...


Kat luar dier tu mcm crunchy skett...
kat dalam dier tu coklat ler...yg nie
paraline cokelat ler....pada azue x sedap...
maybe tekak azue dah banyak mkn cokelat
lain kot...hahahha...



Coklat Ferraro Rocher nie Azue x beli pun...
sebab rasernya rega dier kat KL nie
lebih kurang jerk harga...so kitorg pun dah
jemu mkn cokelat nie benornya...hahaha...sabor jerk ler


Cokelat Kisses nie murah2 kat Haji Ismail Group nie...
Kitorg x beli banyak pun...sebab maybe dah selalu makan  


Kat sana memang murah giler lar kan cokelat nie...antara yg
paling popular jugak ler...ramai jerk org beli


haa coklat Toblerone nie pun Azue x beli...dah x lalu nak telan
sebab manis sgt...huhuhuhu


Haa ini baru nama borong...hahhahaa...kitorg
banyak beli Whittakers ler...ramai pulak kirim yg nie...
nampak x coklat Loaker tu.... kat belah kanan sekali...
memang sedap uolls...kat Idaman Suri memang murah...
rm6.50 - rm7.50 sekotak...



Azue dah terjatuh cintan dengan Loaker Creme Noisette nie...
makan dier memang x pandang kiri kanan dah...
Coklat nie gabungan wafer dgn coklat...sedapp giler...


Lagi Gambor cokelat...hahahaha...kitorg memang hantu cokelat ler..
yg nie baru 1st Day...beli...ari ahad tu sebelum balik...
kitorg beli lagi Loaker tu...hahahha...yaa ampunn...
duit abes sopink cokelat jerk haaa...


X caya Loaker tu sedap...nengok si kenit nie makan...
satu box tu dier sorang jerk mkn...


Punyalah heppi dpt makan...sampai kitorg gelak2kan dier
seronokk pulak dier...hahaha


Comeyy jerk muker comot NaNa nie..hehehe 


Azue beli jugak ler coklat GuyLian nie...sedap jugak ler...
boleh jugak beli utk kasi hadiah kat kawan2 kan


 

So gitulah serba sedikit info pasal coklat nie yg boleh azue share ngan uolls...
lepas nie kiter share pasal pinggan mangkuk pulak yerkk
mesti uolls suker nie...

Daaa sumer... take care tau

1 comment:

  1. nak order cokelat langkawi mai sini https://www.facebook.com/kedairuncitonlinecokelatlangkawi

    ReplyDelete

Touch N Go