iklan2

Tuesday, February 19, 2013

JJCM - BUBBA GUMP - SUNWAY PYRAMID - BANJIR KILAT DAA

Salam uolls ... sihat ker tu...dah makan sumer...
Alhamdulillah...semoga semuanya sihat & ceria2 selalu yerkk...
Sekarang nie musim hujan jerk kan...hujan itukan rahmat...
Alhmdulillah ... kalau kemarau xder air...panas terik...
lagi bahaya...huhuhu...

Ehh uolls dengar x smlm banjir kilat dekat Puchong...
Kitorg yg dok Puchong nie lagi ler terkezutt...
Smlm Balik kejer dari P.Jaya...biasanya Azue akan ikut
Highway NPE lalu kat Kerinchi tu...pastu masuk MEX Highway..
Jarang sgt ler lalu LDP tu...selalunya mmg jammed giler lahh...

Petang smlm kan hujan lebat...waktu balik kejer tu dlm 5.20pm
mcm tu pun still hujan lebat lagi...Cik Abe Azue
ajak ler balik ikut LDP katanya...takut Federal Highway Jammed...

Dolu2kan Kajang selalu banjir2 kilat nie...Kompident jerk
kitorg ikut LDP...aper lagi lepas jerk Asia Jaya tu jammed...
Azue dah bobel2 dah...ckp ngan Cik Abe tu...

Xpercayalah kalau LDP nie jalan clear...x tahu plak maser nie dah banjir kat IOI
tu...kitorg punyalah bengang...ape hal jammed sgt nie...
xcident ker...keter rosak ker...last2
menyimpang ke Sunway Piramid...

Kitorg pun lepak ler kat BuBBa Gump nie...
sebab malas nak masuk dlm Mall tu...
Bubba Gump nie dekat main Entrance jerk...

Jomm nengok menu aper lagi yg sedap kat bawah ....









Giant Onion Ring..punyalah besor...
dah mcm TOWER of Onion Rings haaa
memang sedap...suker2 mkn yg nie





Cik Abe Azue pilih Salmon Grilled dgn Nasi lerr





Azue x nak mkn berat2 sebab nak order kat bawah nie...





Super Duper Sedap Giler yg nie...Sundae Vanilla Cookies
sampai2 punyalah besor...rasernya besor personal pizza tuhh..
Dengan Eskremnyer...Whipped Creamnyer...Cookies ala2
Famous Amous tuu...puas hati sgt2


Walaupun hujan2 kat luar tu...Azue x kire nak jugak membedal ini eskrem
lama woo Azue pantang makan Eskrem nie sebab batuk2...
Alhamdulillah skrg dah ok dah...tu yg balas dendam tu...
hehehehe



Kitorg lepak kejap jerk ler kann...Tiber2 anak kat umah tu call...
Azue plak x sempat nak angkat..
Dier call 2-3 kali...Azue x perasan...Pastu Azue Call ler
Nureen balik...dier bantainyer menangis teresak2...

Kiter nie dok tanyalah kenapa nanges....dier x ckp apa2 plak..
just tanya mama kat mana...biasanya pukul 6pm kitorg dah sampai
umah...pastu dok nanges2 lagi...sabar jerklahh.

Pastu kitorg pun gerak dari Sunway Pyramid...
Jalan dah clear arr.. xderlah jammed sgt...
tapi memang banyak sgt kereta rosak...sana sini tersadai kereta...
pas sampai umah...anak Azue
punyalah bersorak2 sambil menanges...kitorg pun pelik tanya dier kenapa nie..

Kenapa Nureen nanges....rupernya...dier takut kitorg tenggelam
kat banjir tu...sebab dier kata dlm berita nmpak banjir...
ader kereta hanyut...call2 x dpt...haa kitorg lagi ler pelik...

Kat mana pulak ler banjir2 nie...rupernya kat fb penuh cerita banjir
kat IOI Mall tu....ya Allah...x sangka...Allah gerakkan hati kitorg
menyimpang ke Sunway Pyramid tu...kalau x memang
tersadai arr kitorg ptg smlm...Alhamdulillah...

Sambung citer lain pulak ehh...nak tengok gmbar banjir
klik sini ehhh...BANJIR DI IOI MALL PUCHONG




Kalau nak tengok Entry Bubba Gump sebelum nie 
Klik kat sini ehhh >>> JJCM Bubba Gump - 1st Series

Daaa sumer...sambung nanti2 tau

2 comments:

  1. Aslkmum Azue
    teruk juga banjir kilat kat IOI Mall itu...dg kereta2 berenang air.
    giant onion ring itu...menarik disusun gitu...aiskrim yummy!
    re; Azue mmg besar istana Qarun....mungkin binaan asal asalnya lagi besar...byk lorong2 sempit dan bilik.

    ReplyDelete
  2. Makanan Bubba Gump semua menarik kan.

    ReplyDelete

Touch N Go